Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jablíčka v karamelu a pudingu

Ingredience: 2 jablka 4 dcl vody 3 lžíce cukru 10 ks hřebíčku citron 50 g másla 50 g cukru mléko pudink

Postup: Jablka očistíme od slupky a jadřinců, nakrájíme na měsíčky a dáme vařit do hrnce, kde již máme vodu, cukr, hřebíček a 2 plátky citronu. Vaříme, dokud jablka nezměknou. Nesmí se rozvařit. Poté vyndáme a necháme zchladnout. Na pánvičce rozpustíme 50 g másla s 50 g cukru a vymačkáme půlku citronu...

 
Jablíčka v parádním županu - možno péct i CRISP

Ingredience: listové těsto jablka

Postup: Troubu zapneme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.Listové těsto si rozdělíme na několik částí a z každého kusu vyválíme kulatou placku o průměru asi 20 cm, kterou rozdělíme na 8 dílů. Ozdobně nařízneme podle obrázku a na každou výseč položíme dílek jablka. Přehneme rohy přes sebe a dole stiskneme.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do lehkého zrůžovění....

 
Jablíčka v župánku

Ingredience: 1 listové těsto jablka cukr skořice

Postup: Nakrajime jablka na kolecka a prostredky jablek dame pryc. Obalime ve skorici s cukremRozvalime listove testo a nebo si koupime listove testo, ktere je uz rozvalene. Naklademe obalena jablka skorici na listove testo a nakrajime na ctverce.Pote zabalime do tvaru satecku a dame pect na cca 5 min. Preji dobrou chut :-)

 
Jablíčková bábovka

Ingredience: 25 dkg polohrubé mouky 25 dkg jablíček (nakrájených na malé kostičky) 15 dkg moučkového cukru (nebo krupice) 2 vejce 1 dl oleje 1 dl mléka 1 prášek do pečiva trochu citronové kůry trochu citronové šťávy rozinky

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme citronovou kůru i šťávu, olej a střídavě mléko a mouku s práškem. Nakonec vmícháme rozinky a jablíčka. Pečeme při 160°C asi 45...

 
Jablíčková roláda

Ingredience: 4 vejce 20 dkg cukru 6 lžic hladké mouky 30 dkg nastrouhaných jablek skořice cukr

Postup: Plech vyložíme papírem , který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. Nastrouhaná jablka rozložíme na plech a posypeme cukrem ,skořicí a můžeme přidat rozinky a nastrouhané oříšky. Ušleháme cukr a vejce, až je hmota hustá a hladká. Jemně vmícháme mouku, nalijeme na jablka a dám péct. Po upečení otočíme papír...

 
Jablíčková rychlovka

Ingredience: 1 kg jablek 600 ml vody 150 g cukru 2 sáčky (80 g) vanilkového pudinku 2 balení (260 g) BeBe sušenek 1/2 lžičky skořice 2 lžíce rumu šťáva z 1 citronu Na dokončení: 2 smetany ke šlehání 33 % kakao na posypání (nebo nastrouhaná čokoláda)

Postup: Opraná, oloupaná a nastrouhaná jablka svaříme s vodou asi 5 minut, aby trochu změkla.Pudinky smícháme s 12 lžícemi vody a vlijeme do jablíček. Přidáme...

 
Jablíčkové poháry

Ingredience: 4-5 velkých jablek 2 měkké tvarohy 120 g ovesných vloček trochu mléka cukr skořice rozinky olej

Postup: Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince, jablíčka rozkrájíme na kousky (asi 1 cm velké). Zhruba na 3 lžících vody podusíme kousky jablek, pak přidáme skořici a rozinky a podle kyselosti jablek můžeme přidat i cukr.Do misky dáme oba tvarohy, osladíme podle chuti a rozředíme mlékem a našleháme.Do...

 
Jablíčkové pyré

Ingredience: 2 jablka 1 pudink cukr skořice voda

Postup: Nadrobno nakrájejte jablka, přidejte trošku skořice a opravdu jenom trochu vody. Jablka rozvařte a potom rozšťouchejte. V troše vody rozmíchejte 1-2 pudinky (nejlépe chutná klasický vanilkový) a přilejte k jablkům. Míchejte do zhoustnutí. Nakonec přisladit a vychladit v lednici.

 
Jablíčkové růže

Ingredience: 1 listové těsto 4 jablka citron kousek másla skořice mletá moučkový cukr marmeláda

Postup: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále. Nakrájíme na delší pláty. Jablka zbavíme jadřinců, rozpůlime a nakrájíme na tenké plátkyNa pláty listového těsta dáme marmeládu, rovnoměrně rozetřeme. Poklademe jablky na vrchní polovině těsta. Posypeme skořicí. Z jednoho konce zamotáme, tím se vytvoří růže, tu...

 
Jablíčkové řezy

Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 120 g cukru krupice 3 vejce 60 ml oleje 60 ml vody 1/4 balíčku kypřicího prášku do pečiva Náplň: 2 vanilkové pudinky 60 g cukru 1/2 litru jablečného džusu 3 kyselejší jablka 250 ml šlehačky 1 ztužovač šlehačky 3-4 lžíce libovolné marmelády skořice nebo kakao na posypání

Postup: Plech vymažeme a vysypeme moukou (velikost plechu 39x30 cm). Oddělíme žloutky od bílků.Cukr a...

 
Jablíčkovo-brusinkovo-kokosová bábovka

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 4 nastrouhaná jablka šťáva z 1 citronu 3 PL sušených brusinek 4 PL strouhaného kokosu 1 dl rumu 3 dl oleje 1 bílý jogurt 1 tvaroh 2-3 vejce 1 prášek do pečiva 160 g cukru krupice 1/2 sáčku vanilkového pudinku Na vymazání formy: tuk kokos perlivá voda podle hustoty těsta

Postup: Jablíčka oloupeme, nastrouháme nahrubo a zakapeme citronovou šťávou. V míse...

 
Jablíčkový dezert z polenty

Ingredience: 50 g instantní polenty 200-250 ml jablečného džusu

Postup: Jablečný džus nalijeme do hrnce a ohřejeme na cca 60 °C. Poté za stálého míchání přisypáváme instantní polentu a vymícháme v hladkou kaši. Přelijeme do mističek a ozdobíme kousky ovoce. Podáváme buď teplé, nebo vychlazené.

 
Jablíčkový jáhelník

Ingredience: 250 g jáhel 1 l jablečného džusu 2 vejce 1-2 vanilkové cukry 3-4 jablka rozinky

Postup: Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají všechnu tekutinu. Necháme vychladnout, osladíme vanilkovým cukrem, je-li potřeba, vmícháme žloutky a ušlehaný sníh z bílků. Do formy vyložené...

 
Jablíčkový koláč s čirokovou moukou bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 325 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 125 g hladké čirokové mouky (Adveni Medical) 100 g cukru 1/2 lžičky guaru 1 prášek do pečiva 3 lžíce oleje cca 400 ml vody 3-4 jablka 1 lžička skořice hrst rozinek hrst sekaných ořechů Na drobenku 3 lžíce rostlinného tuku (Stella, Alsan) 5-6 lžic čirokové mouky 2 lžíce cukru

Postup: Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku....

 
Jablíčkový řez

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek pískového cukru 1 hrnek mléka 1 prášek do pečiva 2 vejce 10 lžic oleje 4 lžíce rumu 1 lžička mleté skořice hrst rozinek 4 středně velká jablka

Postup: Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do těsta které uděláme tak, že všechny suroviny smícháme dohromady. Pečeme 30 minut na 180 stupnů v mírně vyhřáté troubě. Po upečení pocukrujeme nebo...

 
Jablíčkový štrúdl z domácího listového těsta se švestkami

Ingredience: jablíčka asi 1 kg strouhanka na pdosypání pod jablíčka skořice perníkové koření sušené švestky rozinky - mohou být namočené v rumu cukr vejce na potření a nebo máslo 40 dkg hladké mouky 1 ztužený 100% tuk 2 dl mléka špetka soli

Postup: Ze surovin zpracujeme těsto, tuk nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři.Každý...

 
Jablka pečená s cottagem a ořechy

Ingredience: 4 jablka 100 g cottage 2 lžíce sekaných ořechů 2 lžíce másla

Postup: Jablkám vykrojíme jadrince.Cottage premiešame so sekanými orechami a zmesou naplníme jablká.Uložíme ich do maslom vymazaného pekáčika.Pečieme na 200 °C asi 20 minút.Podávame teplé, preliate maslom z pečenia.

 
Jablka pod lavinou

Ingredience: 2 jablka (žlutá nebo zelená) 20 g másla 20-30 g medu (podle sladkosti jablek) 1 banán 1 bílek 1 lžička vanilkové fruktosy skořice

Postup: Jablíčka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky. V rendlíku rozpustíme máslo a med, přidáme jablíčka a podusíme 5-10min, aby mírně změkla. Necháme vychladnout. Banán rozmačkáme vidličkou a spolu se skořicí přidáme ke studeným jablkům. Směs...

 
Jablka pod peřinou

Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 1 vejce 8 lžic mléka 1 prášek do pečiva 1 Hera 1 lžíce cukru Náplň: 2 kg jablek 2 vanilkové cukry 2 vanilkové pudinky 1 lžička rumu 5 lžic cukru (může být i méně)

Postup: Vypracujeme těsto a necháme v lednice chvíli odpočinou. Zatím si připravíme z jablek náplň - oloupeme je, nastrouháme nahrubo a přimícháme ostatní suroviny. Těsto rozpůlíme na dva kusy, rozválíme...

 
Jablka s pudinkem zabalená v listovém těstě

Ingredience: 500 g listového těsta 240 g piškotů 500 g jablek 750 ml mléka 2 sáčky vanilkového pudinku 1 vanilkový cukr cukr (dle chuti) mletá skořice (dle chuti) 1 vejce na potření

Postup: Troubu předehřejeme na 200 °C. Jablka nastrouháme nahrubo.Listové těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na rozměr plechu.Ve třetině mléka rozmícháme pudinkové prášky a zbylé dvě třetiny zahřejeme v kastrůlku....

 

|<   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz