Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jáhlovo-čokoládový dezert

Ingredience: 50 g jáhel 25 g hořké čokolády (použila jsem 86% kakaa) 1 banán 100 g tvarohu med dle chuti (nebo sirup)

Postup: Jáhly uvaříme ve vodě podle návodu (zpravidla to trvá cca 10 minut a vaří se ve dvojnásobném množství vody). Po uvaření slijeme případný zbytek vody a do ještě horkých jáhel vmícháme čokoládu - tak dlouho, dokud se všechna nerozpustí. Osladíme rozmixovaným banánem a případně i nějakým...

 
Jáhlovo-šáchorové kuličky

Ingredience: 150 g jáhel cca 300 ml rostlinného mléka 3 lžíce cukru 5 lžic šáchorové mouky 2 lžíce strouhaného kokosu Na dochucení: vanilka skořice kakao strouhaný kokos na obalení

Postup: Jáhly důkladně promyjeme horkou vodou, pokud jsou starší, spaříme je. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přivedeme k varu a na nejnižším stupni vaříme asi 15 minut. Ke konci vaření hlídáme, aby se jáhly nepřipálily, ale...

 
Jáhlovo-tvarohový koláč

Ingredience: 160 g jáhel 7 dl mléka 250 g jemného tvarohu 2 lžíce medu (i více) špetka skořice 2-3 lžíce kokosu (nemusí být) želatina (na cca 1/2 l) 200 g ovoce (podle chuti, může být i kompot)

Postup: Pšeno (jáhly) dáme do mlieka a pomaly uvaríme domäkka. Odstavíme a potom v ňom rozmiešame med a napučanú želatínu (necháme ju napučať len v trošičke vody, 2-3 lyžice).Vmiešame tvaroh, škoricu a...

 
Jáhlový dezert

Ingredience: ½ hrnku jáhel 1 jablko 1 hrst sušených brusinek 1 lžička cukru kousek másla

Postup: Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min.Pridáme šťavu z polovice limetky a zmiešame s pšenom.Teraz máme 2 možnosti : 1. Pšeno jeme hneď teplé z taniera. 2. Pšeno natlačíme do...

 
Jáhlový koláč s jablky a drobenkou

Ingredience: Na korpus: 200-250 g jáhel v suchém stavu hrst rozinek 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť) cukr dle chuti (sladidlo) Náplň: 4-5 jablek (množství záleží na vás) skořice Drobenka: 2-3 polévkové lžíce Cottage (lepší hutný než tekoucí) 50 g vloček 50 g špaldové celozrnné mouky (nebo jiné) 50 g vlašských ořechů trochu cukru (já dala špetku stévie)

Postup: Nejdříve propláchneme jáhly ve...

 
Jáhlový nákyp s fíky-bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 250 g jáhel 250 g sušených fíků vanilkový cukr 1 lžička škrobu lžička tuku (já používám kokosový) plátky mandlí mletá skořice na posypání voda rýžové mléko (nemusí být)

Postup: jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina vsáknutá do jáhel(podle potřeby přidáváme v průběhu...

 
Jáhlový pudink s čokoládou

Ingredience: 80 g jáhel 50 g ořechů 750 ml mléka 1 vanilkový cukr špetka soli 1 lžíce chia semínek 50 g čokolády 70 g medu jogurt

Postup: Orechy nasucho opražíme a zomelieme.Pšeno (jáhly) prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom, pridáme orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Varíme 20-25 minút a rozmixujeme (netreba úplne dohladka).Vmiešame nalámanú čokoládu, med a chia semienka a...

 
Jahodo(hodo)vání

Ingredience: Na piškot: 3 vejce 3 lžíce horké vody 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 70 g hladké mouky 70 g solamylu 1 lžička kypřícího prášku do pečiva Na krém: 1000 g jahod 2 lžíce citrónové šťávy 6 lžic moučkového cukru 700 g měkkého tvarohu 5 plátků želatiny 100 ml vody A ještě: sáček dortového želé Dr. Oetker červené extra silné na 500 ml tekutiny velkou hrst mandlových lupínků

Postup: Celá...

 
Jahodová bábovka s čokoládou

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 200 g rozpuštěného másla 150-160 g moučkového cukru 3 vejce 3 lžičky citronové šťávy 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 30-50 kusů čerstvých jahod (tady platí čím více tím lépe) Na dochucení může být: 1/3 čokolády na vaření 100 ml smetany stačí 12%

Postup: Rozpuštěné máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem a vajíčkama vyšleháme na hladké těsto, mouku si...

 
Jahodová bomba

Ingredience: Na roládu: 5 vajec 150 g cukru 100 g hladké mouky 50 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Krém: 1/3 másla 750 ml mléka 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr jahody čerstvé - jde použít i mražené nebo kompotované

Postup: Piškot: Šleháme vejce s cukrem 20 minut potom přidáme mouky a prášek do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 180C. Ještě za horka smotáme a piškot necháme vychladnout. Poté opatrně...

 
Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou

Ingredience: Piškotový korpus: 8 vajec 8 lžic cukru krupice 4 lžíce hladké mouky 4 lžíce polohrubé mouky tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy Krém: 750 ml mléka 2 pudinky (jogurtové nebo vanilkové) 3-4 lžíce cukru 250 g másla jahody Poleva: 2 vejce 150 g moučkového cukru 3 lžíce kvalitního kakaa 250 g Omegy (nebo jiného 100% tuku)

Postup: Nejdříve připravíme piškotové těsto: postupně rozklepneme...

 
Jahodová bublanina 2 v 1

Ingredience: 200 g polohrubé mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr 10 lžic mléka 1 velké vejce nebo 2 malá 3/4 prášku do pečiva 1,5 dl oleje máslo a hrubá mouka na pekáček 500 g jahod Tvarohová náplň: 1 a ½ až 2 kostky tvarohu 1 hodně velké vejce nebo 2 malá 2 vanilkové cukry Pokud použiji vaničkový tvaroh, přidávám ještě 1 PL vanilk. pudinku.

Postup: Suroviny zpracujeme (nejlépe ručním el....

 
Jahodová bublanina bez bílků

Ingredience: Nálev ze sterilizované cizrny - (je ho jen trochu) 3 žloutky 1/2 hrnku fruktozy 1 dcl uparveného sojového mléka- (sušené mléko rozšlehané ve vodě) 1/2 hrnku polohrubé mouky 1/4 hrnku špaldové mouky 1/4 hrnku řepkového oleje 1 prášek do pečiva 1-2 lžíce plátků mandlí jahody podle potřeby Drobenka: 2 lžíce oleje 2 lžíce fruktozy podle potřeby hrubá mouka

Postup: Nálev z plechovky...

 
Jahodová bublanina s pudinkem

Ingredience: Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva jahody (nebo jakékoliv jiné ovoce) 2 sáčky vanilkového pudinku 5 lžic cukru 800 ml mléka

Postup: Z uvedených surovin vymícháme těsto a nalijeme ho na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech.Jahody očistíme, nakrájíme na libovolně velké kousky a poklademe je na těsto.Z mléka,...

 
Jahodová bublanina s tvarohem

Ingredience: Těsto: 150 g jogurtu 100 ml mléka 120 g oleje 120 g cukru 2 vejce 250 g špaldové mouky 5 g kypřícího prášku 2 g jedlé sody Náplň: 250 g čerstvých jahod 250 g tvarohu z vaničky 20 g cukru 20 g kukuřičného škrobu 10 ml rumu Drobenka: 30 g másla 30 g mouky 25 g cukru skořice dle chuti

Postup: Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme...

 
Jahodová bublanina se zakysanou smetanou

Ingredience: 6 vrchovatých lžic polohrubé mouky 2 vrchovaté lžíce cukru moučka 3 lžíce rozpuštěného másla 190 ml zakysané smetany 3 vejce 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva sůl 250 g jahod hrubá mouka

Postup: Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. V misce rozšlehejte žloutky se smetanou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Ke vzniklé tekuté hmotě přidejte tři lžíce...

 
Jahodová bublanina trochu jinak

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/2 - 1 hrnek mléka 1/2 hrnku mraženého ovoce (nebo 1 hrnek čerstvého) 1 prášek do pečiva 4 lžíce oleje 3 vejce kůra z 1 citronu (nemusí být) 2 hrnky jahod 1-2 kiwi (podle velikosti a chuti) Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na vysypání

Postup: Do mísy dáme mouku s cukrem, olej, citr. kůru, vlažné mléko. Jahody rozmixujeme, pokud jsou čerstvé, můžeme...

 
Jahodová buchta

Ingredience: 1 hrnek žitné celozrnné mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek třtinového cukru 1 hrnek mléka 1/2 hrnku olivového oleje 1 prášek do pečiva 2 vejce lžička kakaa lžička skořice

Postup: Do misky dáme mouku, cukr, mléko, olej a důkladně promícháme. Potom přidáme vajíčka, prášek do pečiva, kakao a skořici a opět promícháme.Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo můžeme i kokosem. Těsto vylijeme...

 
Jahodová buchta hrnková rychlá

Ingredience: Na těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek cukru (může být i méně) 1/2 prášku do pečiva 1 vejce 1/4 hrnku oleje 1/2 vanilkového cukru 1/2 hrnku mléka Na mřížkování: 1 tvaroh 1 vanilkový pudink cukr dle chuti 1 vanilkový cukr jahody

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.Smícháme suroviny na tvarohovou hmotu a na těstě uděláme mřížku. Do každého...

 
Jahodová Karkulka

Ingredience: 1,3 kg rozmixovaných jahod 3 hrnky polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru 1/2 hrnku oleje 2 vajíčka prášek do pečiva

Postup: Vše smícháme, vlejeme na připravený plech s vysokým okrajem a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout a pak krájíme na pravidelné kousky.

 

|<   161   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz