Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 2 žloutky 250 ml mléka 60 g tuku 1 sušené droždí 2 lžíce cukru sůl Tvarohová náplň: 2 vaničky polotučného tvarohu 2-3 lžíce cukru moučka (dle chuti) 2 vanilkové pudinky (prášek) vanilkový cukr rum Drobenka: 100 g polohrubé mouky 80 g másla 80 g cukru jahody pokrájené na čtvrtky
Postup: Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout.Mezitim připravíme...
Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 50 g celozrnné mouky 200 g ovesných vloček 1 prášek do pečiva 250 g tuku na pečení 150 g cukru 2 lžíce citronové šťávy 100 g sekaných ořechů Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 1 vanilkový cukr 2 žloutky Sníh: 2 bílky 1 lžička moučkového cukru Dále: jahody
Postup: Všetky prísady na cesto dobre premiešame. 2/3 zmesi dáme do vymastenej tortovej formy a zľahka...
Ingredience: 250 g másla 250 g moučkového cukru 7 žloutků citrónová kůra vanilkový cukr (sníh ze 7 bílků) špetka soli 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Náplň: rybízová marmeláda větší čerstvé jahody sníh ze 4-5 bílků špetka soli 100 g moučkového cukru 70 g nahrubo sekaných ořechů
Postup: Máslo utřeme s cukrem do pěny, po jednom vmícháme žloutky, dále citrónovou kůru a nakonec zlehka přimícháme tuhý...
Ingredience: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 2 vejce 1 KL mandlového aroma 1/2 hrnku oleje 1/4 hrnku mléka jahody Na náplň: 200 ml kysané smetany 2 vejce 50 g moučkového cukru citronová kůra z 1/2 citronu 15 lístků meduňky
Postup: Mouku, cukr, van. cukr, mandlové aroma, vejce, prášek do pečiva, olej a mléko smícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech....
Ingredience: Piškot: 6 vajec 180 g cukru krystalu 180 g polohrubé mouky 50 g másla 20 g kakaa 1 vanilkový cukr Krém: 250 g másla 200 g cukru moučky 120 g tvarohu pár lžic mléka jahody čokoláda
Postup: 1)Všechny suroviny na těsto smícháme a htové nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 20min na 180°C. 2)Ušleháme krém a natřeme ho na vychlazený piškot. 3)Ozdobíme jahodami a...
Ingredience: 2 pomazánkové másla 2 šlehačky 5 polévkových lžic cukru moučka 2 balení cukrářských piškotů ovocný nektar 250 g jahod 150 g hroznů 200 ml šlehačky Hollé červené potravinářské barvivo Máta na ozdobu
Postup: Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme - nejprve piškoty, ty potřeme...
Ingredience: 10 g želatiny 100 ml vody (na želatinu) 200 g jahod 150 g krupicového cukru 200 ml smetany ke šlehání 200 g čerstvého sýra
Postup: Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Jahody nakrájíme, vložíme do kastrůlku, osladíme a rozvaříme. Kastrůlek odstavíme a přilijeme do něj želatinu a necháme ji rozpustit. Smetanu vyšleháme dotuha a zlehka ji promícháme se sýrem a s jahodami. Plníme do...
Ingredience: 500 g jahod asi 3 lžíce cukru ( podle chuti ) 500 g tvarohu z vaničky 2 smetany ke šlehání 3 plátky želatiny
Postup: Jahody rozmixujeme s cukrem, přidáme tvaroh a rozmícháme do hladka.Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do hmoty.Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku (oddělíme si na ozdobu) a naplníme poháry. Ozdobíme šlehačkou a jahodou.
Ingredience: 2 vejce 80 g hladké mouky 80 g cukru krupice 1/2 KL kypřícího prášku 2 PL horké vody (ne vařící) Jahodové želé: 125 g zralých a voňavých jahod 80 g cukr krupice 2 - 3 plátky želatiny Žloutkový krém: 3/4 l mléka 3 pudinky 15 dkg cukru 2 žloutky 1 lžíci másla dát do mléka uvařit 15 dkg másla 6 lžic rumu trochu rumu (na pokropení korpusu) zdobení
Postup: Bílky vyšleháme s polovinou cukru,...
Ingredience: TĚSTO 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce horké vody 2 lžíce oleje 3 lžíce kakaa 6 lžic polohrubé mouky 1/2 balíčku kypřícího prášku jahodový džem Náplň 2 zakysané smetany 2 balíčky vanilkového cukru 1 šlehačka v prášku 100 ml mléka čerstvé jahody
Postup: CESTO:Vajcia vymiešame s cukrom,pridáme vodu,kakao,olej,múku a kypraci prášok a vymiešame. Pridáme vyšľahané bielka a dáme na vymastený a...
Ingredience: Mousse: 200 g jahod 50 g moučkového cukru 3 lžíce pomerančové šťávy 2 plátky želatiny 200 g crème fraîche 100 g smetany 33% tuku Želatina: 2 plátky želatiny 100 g jahod moučkový cukr (podle chuti) Krém: 125 g mascarpone 125 g bílého jogurtu 1 lžíce Lemon curd (viz poznámka) 1 lžíce Grand Marnier moučkový cukr (podle chuti, nemusí ale být)
Postup: Mousse: Do studené vody dáme namočit želatinu....
Ingredience: jahody maliny šlehačka smetana
Postup: Jahody razmixujeme s malinami dále přidáme moučkový cukr, smetanu nebo nejlépe domácí šlehačku. Zamícháme, na vrch ozdobně dáme trochu šlehačky a pár jahod.
Ingredience: 1 Jahodový pudink Dr.Oetker 500 ml mléka 500 ml jahodový jogurt 200 g jahod 1 červené dortové želé cukr krupice – podle chuti šlehačka
Postup: Jahodový pudink uvaříme podle návodu na obalu. Za častého míchání ho necháme zchladnout. Mezitím si na dno pohárků rozdělíme jahodový jogurt. Opatrně na něho vlijeme pudink a necháme vychladnout. Na ztuhlý pudink rozložíme překrojené jahody, které...
Ingredience: Krém: 250 g měkkého tvarohu 200 ml smetany ke šlehání 33% 1 vanilkový cukr cukr krupice dle chuti citronová kůra na špičku lžičky lžička citronové šťávy cca 500 g očištěných jahod Dále dle chuti: dětské piškoty cukrářské piškoty oplatky dle chuti bílá čokoláda nebo čokoládová poleva
Postup: Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové...
Ingredience: 800 g jahod šťáva z 1/2 citronu 40 g moučkového cukru 2 plátky želatiny Marcipánový krém: 350 ml mléka 100 g marcipánu 50 g moučkového cukru 1 vanilkový lusk 2 plátky želatiny 250 ml smetany na šlehání Na dokončení: jahody
Postup: Z půlky citronu vymačkáme šťávu. Očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem a citronovou šťávou a rozdělíme na dvě části. Menší množství uložíme do lednice k...
Ingredience: 350 g jahod 300 ml smetany na vaření 1 pudink bez vaření Créme Olé med (podle potřeby)
Postup: Jahody opláchneme, odstraníme okvětní lístky a dáme do vhodné nádoby. Šťouchadlem na brambory je rozmačkáme, podle potřeby osladíme medem a promícháme.Do druhé hlubší nádoby nalijeme smetanu, vysypeme obsah sáčku a při nejvyšších otáčkách 3 minuty šleháme ručním elektrickým šlehačem.Na dno vhodných...
Ingredience: 1 kg jahod 250 g tučného měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 1 sáček kokosového pudinku 500 ml mléka 4 vanilkové cukry moučkový cukr 2 lžíce rumu 2 lžíce dobré jahodové marmelády vanilkové trubičky na ozdobu a nabírání
Postup: Jahody nakrájíme na malé kousky, podle chuti osladíme moučkovým cukrem a přidáme marmeládu prošlehanou s rumem.Kokosový pudink, mléko a vanilkové cukry svaříme na...
Ingredience: 1 měkký tvaroh 1 zakysaná smetana 200 g jahod 1 vanilkový cukr máslo
Postup: Smícháme v míse zakysanou smetanu a tvaroh, přidáme vanilkový cukr. Ochutnáme a případně přidáme cukr.Na rozehřáté pánvi rozpustíme máslo, přidáme jahody, chvíli osmahneme, až začnou pouštět šťávu a přidáme vanilkový cukr.Do poháru vrstvíme jahody, tvaroh, jahody, tvaroh. Dáme do chladu. Přizdobíme čokoládou a trubičkou...
Ingredience: 100 g bílé čokolády 2 lžíce mléka 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání moučkový cukr podle chuti asi 500 g jahod
Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu nalámanou na kostičky spolu s mlékem. Rozehřátou čokoládu zamícháme asi s 1 lžící cukru do tvarohu. Smetanu ušleháme na tuhou šlehačku a také ji vmícháme do tvarohu.Jahody rozmačkáme, podle chuti dosladíme. Do pohárků...
Ingredience: 1 tvaroh 1 créme fraiche 1 vanilkový cukr cukr moučka dle chuti 100 ml vaječného likéru pár lístů máty 8 plátků želatiny jahody
Postup: V ohřátém vaječném likéru necháme nabobtnat želatinu. Do misky dáme hrst jahod a rozmačkáme je pořádně vidličkou, lépe nám to půjde rovnou s cukrem. Přidáme tvaroh, créme fraiche, najemno nasekanou mátu, rozmíchaný vaječňák s želatinou a všechno důkladně...
|< 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz