Ingredience: Těsto: Hladká mouka 250 g 2-3 žloutky 80 g krystal cukr 1 prášek do pečiva 120 g rozpuštěného másla (hera) Drobenka: 80 g lehce povoleného másla (hera) 80 g krupicového cukru špetka skořice cca 100-130 g polohrubé - hrubé mouky Náplň: 2-3 jablka skořice vanilkový cukr Náplň 2: tvaroh v kostce hustý pudink z 250 ml mléka 100 g zakysané smetany cca 80 g cukru kapka rumu Čepice: 3...
Ingredience: 0,5 kg listového těsta 2 měkké tvarohy 3 jablka 2 vejce (žloutek+bílek) 1 vanilkový cukr rozinky oříšky (nebo mandle) cukr moučka (podle chuti) trochu nastrouhané citrónové kůry
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.Listové těsto rozdělíme napůl a z každé půlky vyválíme obdélník.Tvaroh utřeme se žloutky, cukrem a vanilkou, přidáme hrozinky a nastrouhanou...
Ingredience: 4 střední jablka šťávu z 1 citronu cukr krupice vanilkový puding cca 2 dcl vody jahody listové těsto
Postup: Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém (kedlubnovém) struhadle, dáme do kastrolu, zalijeme citronovou šťávou, přidáme cukr (podle chuti), vodu a dusíme do změknutí. Pak přilijeme v trošce vody rozmíchaný puding, cca 3 minuty necháme provařit a jablečnou dřeň vychladíme. Listové těsto...
Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 125 g másla 1 dl vody špetka soli Náplň: 400 g očištěných jablek 20 g másla 60 g moučkového cukru kalíšek rumu Na polití: 2 vejce 100 g moučkového cukru 70 g mletých ořechů 1 dl mléka
Postup: Z prísad vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho do kruhu a uložíme do vymastenej formy tak, aby sme dvihli okraje asi na 2 cm vysoko. Očistené jablká narežeme na kocky. Z masla a...
Ingredience: 1000 g jablek 2 menší banány sušené brusinky 250 ml vody (na dušení ovoce) 400 ml vody (k vaření pudinků) 2 balíčky vanilkových pudinků pár kapek rumu ( nebo tresti) 1.5 kelímku zakysané smetany 2 vanilkové cukry skořice kakao na ozdobu piškoty - cca 200 g ( cukrářské dlouhé nebo klasika kulaté )
Postup: Jablka i banány oloupeme, pokrájíme na kostičky. Přidáme 250 ml vody, brusinky a krátce vše...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 1 vanilkový cukr 160 g cukru krupice 50 ml oleje 70 ml vlažné vody 200 g polohrubé mouky necelý prášek do pečiva 1 kg jablek (hrušek) oloupaných, nastrouhaných - čistá váha 0,5 balení vanilkového pudinku 1 skořicový cukr pečící papír na vyložení plechu Krém: 500 ml smetany ke šlehání 1 ztužovač šlehačky - není nutný, pokud máme vysokoprocentní...
Ingredience: 1 kg jablek nebo hrušek, oloupaných a nastrouhaných cukr krupice dle chuti 1 vanilkový pudink citronová šťáva a kůra - nemusí být skořice - mletá dle chuti - nemusí být voda lotus sušenky dle potřeby šlehačka nebo zakysaná smetana
Postup: Hrubě nastrouhaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou...
Ingredience: Těsto: 235 g cukety 264 g hrubé mouky 264 g hladké mouky 90 g moučkového cukru 52 g másla 15 g kypřicího prášku 2 vejce 1 žloutek na potření Maková náplň: 58 g mletého máku 50 g moučkového cukru 2 lžíce oleje Jablečná náplň: 1 jablko 1 lžička perníkového koření (větší) 1 hrst rozinek moučkový cukr dle chuti
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Cuketu...
Ingredience: 50 g sušené náhrady vajec Vajahit 70 g sušeného obilného nápoje (nebo ovesného) 100 g fruktózy 150 ml vody 50 g oleje 100 g kokosu 150 g špaldové mouky 100 g ovesných vloček 3-4 jablka
Postup: Troubu předehřejeme na 175 °C. V míse promícháme mléko, Vajahit, fruktózu a olej s vodou.Strouhaný kokos i vločky rozemeleme a přidáme do mísy. Nakonec do těsta prosejeme mouku a opatrně vmícháme nahrubo...
Ingredience: 180 g hladké mouky 120 g cukru krupice 3 vejce 170 g rozpuštěného másla 1 lžíce medu 1 kypřicí prášek do pečiva 1 špetka skořice 5 menších jablíček (nakrájených na malé kostičky) 1 lžíce rumu tuk a hrubá mouka na přípravu formy
Postup: Jablka očistíme, vykrájíme jadřince a nakrájíme na malé kostičky.Všechny suroviny společně promícháme. Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou...
Ingredience: 250 g bezlepkového listového těsta 2 lžíce krupicového cukru 3 jablka 1 vejce 1 lžička slunečnicového oleje na potření skořice mletá (dle chuti) kukuřičný škrob na podsypání válu
Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo, nebo pokrájíme na kostky.Troubu předehřejeme na 165°C-180°C. Špatně se to odhaduje, bezlepkové těsto rychle vysychá a drobí se, proto je lepší začínat na nižší teplotě.Vál...
Ingredience: 900 g jablek skořice cukr (Fruktopur) Drobenka: 150 g špaldové mouky 100 g pohankové mouky 50 g cukru (Fruktopuru) 170 g másla
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Jablka můžeme oloupat a nakrájíme na kostičky. Dáme do zapékací mísy, posypeme skořicí a cukrem. Pořádně promícháme.Ze špaldové mouky, pohankové mouky, cukru a másla, vytvoříme mnutím prsty drobenku.Jablka posypeme...
Ingredience: 600 g oloupaných jablek 20 cl vody 150 g cukru 3 pudinky 45 cl vody piškoty maliny nebo borůvky šlehačka na zdobení
Postup: Oloupeme si jablka, nakrájíme na menší kousky, a dáme do kastrolu spolu se 2 dl vody. Smícháme si 3 pudinky s vodou a vlijeme do rozvařených jablek, provaříme, /pozor mícháme, rádo se připaluje/. Nachystáme si vypláchnutou mísu do které postupně vrstvíme jablka, piškoty,...
Ingredience: 125 g másla 60 g cukru 3 vejce 300 g strouhaných jablek (4 ks středních jablek) 100 g rozinek 100 g nahrubo sekaných ořechů 1 lžička perníkového koření 150 g hladké mouky půl sáčku kypřicího prášku
Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny.Vmícháme strouhaná jablka, rozinky a ořechy. Přidáme perníkové koření, hladkou mouku a kypřicí prášek.Nakonec lehce...
Ingredience: 1 plát listového těsta 2 jablka skořicový cukr 1 vejce na potření
Postup: Jablka umyjeme a nakrájíme na silnější kolečka. Střed vykrojíme kulatým vykrajovátkem.Jednotlivá jablečná kolečka obalíme ve skořicovém cukru.Plát listového těsta rozkrájíme na proužky široké 2 cm a obalíme jimi jablečná kolečka.Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme v troubě na 160 °C dozlatova.
Ingredience: 800 g jablek 120 g dětských piškotů (menší balení) 200 ml 33% smetany šťáva z 1/2 citronu 1 sáček vanilkového pudinku 1 sáček skořicového cukru z pravé skořice 4 lžíce cukru
Postup: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostky. V kastrolu svaříme 175 ml vody s cukrem, šťávou z citronu, skořicovým cukrem, přidáme nakrájená jablka, promícháme a dusíme doměkka.V 175 ml vody rozmícháme...
Ingredience: 800 g jablek 250 g červeného rybízu 100 g rybízu na ozdobení 300 ml vody + šťáva z rozmrazeného rybízu cca 350 ml vody 2 balíčky vanilkových pudinků 2 zakysané smetany 1 celá skořice na vyvaření s jablky 2 vanilkové cukry 250 g kulatých piškotů rum nebo jiný likér skořice na ozdobu kakao na ozdobu 250 g kulatých piškotů rum nebo jiný likér
Postup: Jablka oloupeme, pokrájíme na...
Ingredience: listové těsto 1 lžíce másla 2 lžíce medu 4 jablka vlašské ořechy
Postup: Nejprve rozpálíme ohniv. mísu, do ní dáme máslo a med - necháme lehce zkaramelizovat. Potom vložíme ořechy - vypneme plotýnku. Na to vše poklademe na drobno nakrájená jablka a na ně rozprostřeme list. těsto, které propícháme vidličkou. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C až spodek zkaramelizuje. ...
Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 50 g cukru krystal 2 žloutky 4 g prášku do pečiva 100 g másla Náplň: 50 g skořicového cukru rozinky, ořechy a plátky mandlí (dle chuti) skořice 350 g jablek špetka mletého badyánu Sníh: 2 bílky 50 g cukru moučka
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme dortovou formu. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Vedle v míse vyšleháme žloutky s...
Ingredience: Korpus: 200 g sušenek Lotus (já použila Lotusky, příště bych zkusila něco cereálnějšího nebo oříškové) cca 60-80 g másla Náplň: 4 jablka (nejlépe zelená) lžíce másla (velká) 500 g měkkého tvarohu cukr (krupice, lépe pak hnědý, příp.trochu vanilkového - dle chuti) 1 lžička mleté skořice trochu citronové kůry 250 ml smetany ke šlehání 6 plátků želatiny (Dr. Oetker)
Postup: Sušenky rozdrtit,...
|< 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady