Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jahodová kostka

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu 250 ml smetany ke šlehání 1 dl mléka 2 vanilkové cukry 3-4 lžíce moučkového cukru (dle chuti) 1 sáček jemně mleté želatiny (20 g) piškoty jahody šlehačka na ozdobení

Postup: Do mléka vysypeme želatinu a necháme 10 minut nabobtnat. Přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme dokud se želatina úplně nerozpustí, je to za chvilku (pozor, nesmí se vařit). Necháme...

 
Jahodová mlska

Ingredience: 5 vajec 5 lžic vody 200 g hladké mouky 200 g cukru krupice 1,5 lžičky prášku do pečiva 2 šlehačky 2 ztužovače šlehačky 2 lžíce moučkového cukru 500 g čerstvých jahod 1 balíček želatiny

Postup: Vejce si vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud se trochu většina nerozpustí. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme do vajec. Formu si vymažeme trochou oleje a...

 
Jahodová mlska s mátovou smetanou

Ingredience: 250 g jahod 8-10 sněhových pusinek 1 zakysaná smetana 1 smetana ke šlehání 20 lístků máty 2 lžičky moučkového cukru (podle chuti)

Postup: Oprané a osušené mátové lístky překrájíme nadrobno a v hmoždíři spolu s cukrem utlučeme na kaši. Tu následně vmícháme do kysané smetany.Šlehačku vyšleháme dotuha. Kdo chce, přisladí (já jsem nesladila).Do každého poháru nadrobíme na dno jednu pusinku, dáme dvě...

 
Jahodová panna cotta

Ingredience: 500 g jahod 140 g bílého řeckého jogurtu 4 lžíce rostlinného mléka třtinový cukr (nemusí být) 2 lžičky rostlinné želatiny agar

Postup: Jahody očistíme, omyjeme a vhodíme do mixéru. Přidáme řecký jogurt, mléko a vše rozmixujeme na hladký krém.Ten pak vlijeme do hrnce a necháme ho vařit. Pokud chceme panna cottu sladší, přidáme k vaření i třtinový cukr, aby se stihl rozpustit.Jakmile jahodový krém...

 
Jahodová pěna

Ingredience: 250 g jahod 1 lžíce moučkového cukru smetana ke šlehání

Postup: Jahody s cukrem rozmixujeme do hladka. Smetanu ušleháme.Do pohárů nebo skleniček dáme po lžíci jahodového pyré. Zbytek důkladně promícháme s ušlehanou smetanou a přidáme do pohárů. Ozdobíme rozkrojenou jahodou.Dáme alespoň na 2 hodiny vychladit.

 
Jahodová pěna v čokoládovém košíčku

Ingredience: Čokoládové košíčky: 150 g čokolády na vaření 30 g ztuženého tuku Pěna : 2 bílky 80-100 g cukr písek 200 g jahod špetka soli papírové košíčky

Postup: Čokoládu rozpustíme s tukem nad párou. Do každého košíčku dáme lžičku čokolády. Obrácenou stranou lžičky čokoládu roztíráme do boků. Děláme tak, aby ty stěny nebyly úplně tenké. Jde to dobře. Košíčky dáme ztuhnout, já jsem dala do mrazáku.Odebereme...

 
Jahodová pikantní a rychlá mlska

Ingredience: 500 g čerstvých jahod 4 pl moučkového cukru 4 pl jahodového sirupu 100 ml 30% sladké smetany 100 ml kefíru 10 g sypké želatiny

Postup: Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme. Do nabobtnalé...

 
Jahodová roláda

Ingredience: 3 vejce 125 g moučkového cukru 125 g hladké mouky 1 lžíce horké vody Náplň: 2 dl nízkotučného neslazeného bílého jogurtu 1 lžička mandlové esence (extraktu) 225 g malých jahod (můžou být i kompotované) 15 g opražených mandlových lupínků 1 lžička moučkového cukru

Postup: Předehřejte troubu na 220 stupňů celsia. Vyložte pečící plech o rozměrech 35x25 cm pergamenovým papírem.Do mísy dejte...

 
Jahodová roláda

Ingredience: 400 g jahod 4 vejce 2 žloutky 125 g polohrubé mouky 75 g pískového cukru 4 lžíce studené vody 1/2 lžičky prášku do pečiva špetka soli 500 ml šlehačky opražené mandle

Postup: Z bílků, soli a vody ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr, postupně zašleháme žloutky, a ostatní suroviny. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, uhladíme a upečeme v předehřáté troubě. Když je placka upečená, sejmeme...

 
Jahodová roládka

Ingredience: Těsto: 4 žloutky 4 lžíce horké vody 80 g moučkového cukru 120 g hrubé mouky 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 4 bílky 1 sáček vanilkového cukru Náplň: 75 g moučkového cukru 100 ml jahodové šťávy 1 sáček vanilkového cukru 4 plátky čiré želatiny 160 g smetany ke šlehání šlehačka jahody meduňka na ozdobení

Postup: Žloužky rozšleháte s horkou vodou, přídáte moučkový cukr a ušleháte do pěny. Po...

 
Jahodová smetanová zmrzlina

Ingredience: 1 šlehačka 31% 2 žloutky 70 g moučkového cukru 4 lžíce drobně nakrájených jahod

Postup: Nejdříve ušleháme šlehačku do tuha. Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny, vmícháme rozmačkané jahody i se šťávou a krátce prošleháme.Opatrně vmícháme do pěny ušlehanou šlehačku a nalijeme do nižší formy široké asi 12 cm, dlouhé 24 cm a dáme do mrazáku zmrznout na 3 a půl hodiny. Zmrzlinu promícháme a...

 
Jahodová zmrzlina (DlabemeZdrave.cz)

Ingredience: 350 g jahod 250 ml obilné smetany ke šlehání 100 g třtinového cukru 2 bílky

Postup: Polovinu cukru vyšleháme se smetanou do tuha. Do hotové smetany přidáme rozmixované jahody, dobře promícháme a dáme na 1hod od mrazáku. Z bílků a zbytku cukru ušleháme pevný sníh, který opatrně vmícháme do předmražené směsi. Zmrzlinu mrazíme v kovové misce. Před servírováním necháme 5min v pokojové teplotě, aby...

 
Jahodová zmrzlina alá Milord

Ingredience: 0,4 l plnotučného mléka 2 lžíce sladké smetany 4 lžíce krystalového cukru 1 lžička vanilkového cukru 1 sáček mražených jahod pár kapek citronové šťávy (podle chuti)

Postup: V misce smícháme všechny suroviny kromě mléka. Jahody by měly být před postupem cca půl hodiny odmražené, ne však úplně.Ponorným mixérem za stáleho přilévání mléka mixujeme do doby, dokud není směs tuhá.

 
Jahodová zmrzlina s červenou řepou

Ingredience: 500 g jahod 200 g syrové červené řepy 100 ml převařené vody tekutý med citronová šťáva podle chuti

Postup: Umyté jahody překrojíme na menší kousky. Oloupanou řepu nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Vše dáme do hlubší nádoby, přidáme chladnou převařenou vodu, 3 lžíce medu a trochu citronové šťávy. Ponorným mixérem důkladně rozmixujeme a ochutnáme. Podle potřeby přisladíme, okyselíme a...

 
Jahodová zmrzlina s jogurtem a tvarohem

Ingredience: 200 - 250 g čerstvých jahod nebo 2 dl domácí jahodové dřeně ½ vaničky tvarohu 200 - 250 g dobrého jahodového jogurtu s kousky ovoce 5 kávových lžiček třtinového cukru

Postup: Do misky dáme polovinu velkého půlkilového jahodového jogurtu a půl vaničky tvarohu, prošleháme metličkou nebo šlehačem, přidáme umixované jahody nebo rozmrazenou dřeň.Znovu prošleháme, aby se suroviny dobře spojily,...

 
Jahodová zmrzlina s kousky jahod

Ingredience: 400 g jahod (čerstvé jsou lepší, ale dají se použít i zmražené) 3 lžíce citronové šťávy 1/3 hrnku moučkového cukru 1 hrnek mléka 2/3 hrnku cukru krupice 2 hrnky šlehačky 1 lžička vanilkového extraktu

Postup: 1) Čerstvé jahody nakrájíme na menší kousky a smícháme s citronovou šťávou a cukrem. Dáme do ledničky asi na 2 hodiny. 2) Mléko a cukr šleháme mixérem asi 2 minuty. Přidáme šťávu od jahod,...

 
Jahodová zmrzlina se smetanou a pomazánkovým máslem

Ingredience: 400 g čerstvých jahod 200 g pomazánkového másla bez příchuti 75 g zahuštěná slazená smetana Jesenka v tubě 1 sáček vanilkového cukru (podle potřeby a sladkosti jahod si každý může přisladit moučkovým cukrem nebo medem)

Postup: Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do...

 
Jahodová zmrzlina z kyšky a zahuštěného mléka

Ingredience: 400 g jahod 1 kelímek Valašské kyšky (400 ml) 1 tuba Pikniku (150 g) moučkový cukr (podle potřeby)

Postup: Jahody opláchneme, odstraníme zelené okvětí a nakrájíme.Dáme je do mixéru, přidáme kyšku a zahuštěné slazené mléko a rozmixujeme.Ochutnáme a pokud bude potřeba, přisladíme.Rozmixovanou směs nalijeme do silikonových mističek a dáme nejlépe přes noc zmrazit.

 
Jahodová zmrzlinka

Ingredience: šlehačka kysaná smetana jogurt (nebo tvaroh) cukr moučka citron jahody

Postup: Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody (dle chuti citron) a necháme zmrazit.Zamícháme.A dáme zmrazit.

 
Jahodové "sushi" s mátovým "wasabi"

Ingredience: Na sušenkovou "řasu": 100 g máslových sušenek nebo podobných sušenek (použila jsem Petit Beurre, Lidl) 100 g změklého másla 50 g čokolády na vaření (použila jsem Fin Caré, Lidl) 30 g moučkového cukru 25 g kakaa 20 g strouhaného kokosu Na rýžovou náplň: 50 g kulatozrnné rýže (použít můžete i některý z druhů na risotto) 1 lžíce moučkového cukru mléko dle potřeby (bude to...

 

|<   162   163   164   165   166   167   168   169   170   171   172   173   174   175   176   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz