Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jahodový řez

Ingredience: Piškot: 4 vejce 1/2 hrnku vanilkového cukru (používám domácí výrobu) 1/2 hrnku oleje 1 hrnek jahod (rozmixovaných nebo rozmačkaných) 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli (na šlehání sněhu) Náplň: 1 jahodová marmeláda 1/2 hrnku rozmixovaných jahod 1 sáček želatinových plátků (Dr. Oetker) Šlehačka: 1 šlehačka Rama Cremefine (na šlehání) 2 sáčky šlehačky v prášku (Dr....

 
Jahodovy sen

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 1 balení mascarpone (Lidl) 2 vejce (bílky, žloutky) 250 g jahody 1 balení cukr. piškoty vanilkový cukr 1-2 lžíce Jahodové marmelády (dle chutí) amaretto

Postup: Uslehame z bilku tuhy snih, ze smetany slehacku a mascarpone s marmeladou a zloutky. To opatrne smichame vse dohromady s vanilkovym cukrem a kousky jahod, kdo bude chtit muze pridat trosku ztuhovace slehacky....

 
Jahodový sen (dort)

Ingredience: Korpus: 3 vejce (oddělené bílky a žloutky) 3 lžíce polohrubé mouky 3 lžíce pískového cukru na hrot nože prášku do pečiva 2-3 lžíce kakaa Náplň: 500 g čerstvých jahod 2 tvarohy 2 vanilkové cukry 1 želé ztužovač za studena Dr.Oetker Ozdoba: 1 smetana ke šlehání 1 Smetafix (ztužovač šlehačky) strouhaná čokoláda

Postup: Nejdříve si upečeme korpus. Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečícím...

 
Jahodový smetanový dort (mousse)

Ingredience: Piškot: 3 vejce 55 g cukru 40 g hladké mouky 25 g kukuřičného škrobu Jahodový krém: 500 g očištěných jahod 8 plátků želatiny 100 g cukru 400 ml smetany 100 ml horké vody Na dokončení: 100 g očištěných jahod 1 sáček dortové želatiny

Postup: Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Ušleháme sníh z bílků. Opatrně smícháme žloutky se sněhem. Mouku prosejeme a smícháme s...

 
Jahodový sorbet s karibským rumem a mátovým krémem

Ingredience: Sorbet: 150 g jahod 20 g třtinového cukru kůra z 1/2 limetky 1 lžička limetkové šťávy 70 ml vody Krém: 1 lžíce moučkového cukru 8 lístků máty 1 lžička limetkové šťávy 50 g créme fraiche 100 g smetany ke šlehání 4-5 cl bílého karibského rumu

Postup: Do kastrůlku nalijeme 70 ml vody, přidáme třtinový cukr, nastrouhanou limetovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty, poté přidáme limetovou...

 
Jahodový sorbet s mátou

Ingredience: 1 hrnek simple sirupu (voda uvařená s cukrem v poměru 1:1) 2 hrnky čerstvých jahod (nakrájených na půlky a zamíchané s pár kapkami balsamikového octa) 1/2 hrnku čerstvé máty 2 lžíce citronové šťávy

Postup: 1) Vše rozmixujeme, dáme do lednice zchladit a necháme udělat ve zmrzlinovači.

 
Jahodový tataráček

Ingredience: 300 g jahod 1 mascarpone medové plátky ( koupí se v tesku ) vanilkový cukr 1 pomeranč cukr krystal 1 dcl pomerančového džusu 1,5 tabulky čokolády

Postup: Jahody očistíme , propláchneme a nakrájíme na kostky. Přendáme do misky přidáme cukr krystal a promícháme. Necháme pár minut odležet. Mezi tím si připravíme mascarpone krém do kterého zamícháme vanilkový cukr. Ve vodní lázní necháme rozpustit...

 
Jahodový třímlékový koláč - Tres leches

Ingredience: Korpus: 120 g hladké mouky 120 ml mléka 100 g jahodové marmelády 50 g rozpuštěného másla 50 g krupicového cukru 5 bílků 1 lžička vanilkového extraktu 1 lžičku prášku do pečiva 1/4 lžičky soli šťáva z půlky citronu červené potravinářské barvivo Jahodové mléko: 50 ml mléka 50 ml smetany ke šlehání 40 ml neslazeného kondenzovaného mléka 1 lžička vanilkového extraktu podle chuti jahodová...

 
Jahodový tunel

Ingredience: 5 vajec 120 g cukru krupice 120 g pol. mouky na špičku nože prášek do pečiva špetka soli na náplň" 400 ml bílý jogurt 2 lžíce cukru asi 200 g jahod želatina

Postup: Ušleháme tuhý sníh se solí, postupně vešleháme po jednom žloutku, zasypeme cukrem a tak opakujeme do vypotřebení, nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do peč. Nalijeme na plech,pečeme na pečícím papíru 8 min.na 180C. /Tento plát...

 
Jahody / maliny s tvarohem a šlehačkou

Ingredience: 300 g čerstvých jahod nebo malin 1 smetana ke šlehání 1 polotučný tvaroh 3 lžičky třtinového moučkového cukru (může být i klasický moučkový) agávový nebo javorový sirup (nemusí být) lístky máty na ozdobu

Postup: Jahody / maliny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku. Smetanu vyšleháme dotuha a pak zašleháme tvaroh s cukrem.Do skleniček dáme rozmačkané jahody / maliny, na to navrstvíme krém a...

 
Jahody pod sněhovou pusinkou

Ingredience: 500 g jahod 125 g másla 125 g hrubé mouky 4 lžíce třtinového cukru 4 vejce 130 g žervé nebo lučiny 2 sáčky vanilkového cukru

Postup: Omyté a okapané jahody překrájíme na menší kousky. Z másla, cukru a mouky vypracujeme drobenku, kterou přemístíme do máslem nebo olejem ve spreji ( já ) zapékacích misek. Trochu upěchujeme. Žervé se žloutky a vanilkovým cukrem vymícháme do krému. Uvaga!! Je to...

 
Jahody s galaretkou

Ingredience: 1 sáček galaretky s jahodovou příchuti čerstvé jahody (nebo jahodový kompot)

Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období použijeme místo 500 ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout.Do pohárků naskládáme čerstvé jahody a zalijeme vychlazenou galaretkou.Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Skvělé chutná se šlehačkou.

 
Jahody s jogurtem a rumem

Ingredience: 700 g jahod šťáva z 1/2 pomeranče 2 bílé jogurty 50 g moučkového cukru 50 ml rumu (nebo koňaku)

Postup: Jahody omyjeme a rozpůlíme, polijeme je pomerančovou šťávou a necháme chvilku vychladit.Jogurt vyšleháme s cukrem, koňakem nebo rumem a se šťávou z jahod.Jahody narovnáme do skleniček nebo do pohárků a přelijeme jogurtovým krémem.

 
Jahody s nadýchaným jogurtovým krémem a želé

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%) 1 sáček ztužovače šlehačky (Smetana fix – Dr. Oetker) 1-2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker) 200 g hustého bílého jogurtu 1 balíček červeného dortového želé (Dr. Oetker) + 500 ml vody 3 lžíce krupicového cukru 250 g jahod

Postup: Jahody nakrájejte na drobné kostky. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte...

 
Jahody s rebarborovým sněhem

Ingredience: 2-3 stvoly rebarbory 2 čerstvé bílky 1 vanilkový cukr cukr krupice -podle chuti čerstvé jahody

Postup: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti, krátce s cukrem povaříme, necháme vystydnout a rozmixujeme. Mělo by nám vzniknout hustší pyré. Z bílků vyšleháme pevný sníh a...

 
Jahody s vanilkovým krémem

Ingredience: 4 ks smetanového krému termizovaného (80 g - např.mráček) 500 ml smetany 30% 1 kg jahod čerstvá máta na ozdobu 5 polévkových lžic cukru

Postup: Jahody omyjeme,pokrájíme na čtvrtky a vložíme do připravených sklenic nebo misek.Poté dotuha vyšleháme smetanu s cukrem.Těsně před stuhnutím přidáme smetanový krém a došleháme.Z této homty pak pomocí lžíce vytvoříme noky,kterými ozdobíme jednotlivé...

 
Jahody s želatinou

Ingredience: 500 g jahod 500 g tvarohu 125 g rozpuštěného másla 2 lžíce želatiny 1/4 l horkého mléka 100 g cukru 1 balíček dětských piškotů

Postup: V míse, nebo mixeru spolu rozmícháme tvaroh, máslo, mléko s želatinou a cukrem. Do dortové formy vsypeme piškoty, poklademe jahodami a zalijeme rozmixovanou tvarohovou směsí. Necháme v ledničce vychladit.

 
Jahody se smetanou

Ingredience: - zakysaná smetana (14%) 375 g - měkký tvaroh 250 g - vanilkový cukr - jahody - piškoty

Postup: Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme dohladka a podle chuti můžeme přidat i cukr.Do misky nebo většího hrnku vyskládáme na dno piškoty a na ně první vrstvu smetany s tvarohem, kterou poklademe jahodami. Vrstvy opakujeme v tomto pořadí až do vyčerpání...

 
Jahody se smetanovou lučinou

Ingredience: 400 g čerstvých jahod 250 g lučiny 20 g sypké želatiny 50 ml smetany - 33% med (podle potřeby) kůra z 1 citronu

Postup: Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky.Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a...

 
Jahody v čokoládě na velikonoční stůl

Ingredience: čerstvé jahody hořká nebo mléčná čokoláda (kvalitní) drobné zdobení špejle barevné stužky

Postup: Připravíme špejle a navážeme na ně barevné stužky. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce nad párou. Pozvolna mícháme do rozpuštění.Jahody umyjeme a osušíme. Každou jahodu napíchneme na připravenou špejli a namočíme do čokolády. Posypeme zdobením podle fantazie a stavíme do vyšší...

 

|<   169   170   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz