Ingredience: 1/2 balení listového těsta 1 vejce 50 g moučkového cukru 1 lžička jahodového džemu 5 jahod
Postup: Nechcelo sa mi robiť trubičky a mali sme chuť na čosi podobné, tak som stvorila toto. Upiekla som mriežku z cesta a niekoľko lístkov na dekor z bielka som ušlahala s cukrom nad parou. Sníh, do ktorého som pre farbu dala jahodový džem, nadekorovala som to na mriežku a podávala. Jedlo sa to s...
Ingredience: 250 g jahod 4 PL moučkového cukru 1 sáček želatiny 200 ml jahodového džusu 1 šlehačka 1 ztužovač
Postup: Jahody nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem. V džusu rozmícháme želatinu, uvaříme dle návodu. Do pohárů dáme jahody, zalijeme želatinou. Dáme vychladit. Šlehačku ušleháme se ztužovačem dotuha a ozdobíme jí poháry ...
Ingredience: 300 g jahod 1 lžička moučkového cukru (nebo medu) šťáva ze čtvrtky citronu lístky máty na ozdobení
Postup: Dvě třetiny jahod rozmixujeme s cukrem nebo medem a citrónovou šťávou dohladka a rovnoměrně rozdělíme do misek.Zbývající jahody nakrájíme na malé kousky a zamícháme do směsi.Před podáváním můžeme ozdobit lístky máty.
Ingredience: 120 g cukrářských piškotů 75 g másla 150 g jahod 1/2 litru jahodového džusu 2 jahodové pudinky 30 g moučkového cukru šlehačka ztužovač šlehačky vanilkový cukr
Postup: Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na plátky nakrájené jahody a nalijeme na piškoty. Dáme do lednice...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce kakaového prášku špetka prášku do pečiva Krém: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu 1 jahodový pudinkový prášek 200 g másla 4 lžíce moučkového cukru Na posypání: 50 g čokolády
Postup: Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto...
Ingredience: 2 pomazánková másla 1 zakysaná smetana 1 šlehačka na šlehání 1 vanilkový cukr moučkový cukr káva (silná,vychlazená) piškoty rum vaječný koňak nebo Baileys jahody kakao
Postup: Pomazánková másla dáme do mísy společně se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, podle chuti vaječný koňak nebo baileys. Vše zamícháme dohromady ( můžete ručně ale nejlépe šlehačem, pozor aby jste to...
Ingredience: Kynuté těsto, na potření vejce
Postup: Když nám těsto vykynulo na dvojnásobek původního objemu, je čas ho zpracovat a upéct (nemáme-li možnost to udělat hned, těsto jen propracujeme a necháme znovu kynout). 1) vyklopíme těsto z mísy na mírně! pomoučenou desku stolu 2) pořádně ho propracujeme, prohněteme (přetužíme ho), aby se nám s ním lépe pracovalo 3) nakrájíme ho na potřebné...
Ingredience: 200 g vyzrálých jahod (a 4 celé na dozdobení) 1 zakysaná smetana 1 vanička tvarohu 2 PL přírodního cukru pár lístků máty 1 ČL moučkového cukru 1/2 balení želatinového ztužovače limetka
Postup: Očištěné jahody nakrájíme na malé kostky, smícháme s přírodním cukrem a zakapeme limetkou. Přidáme nakrájené lístky máty. Zakysanou smetanu a tvaroh promícháme, přidáme 1 ČL moučkového cukru a 1/2 bal...
Ingredience: 2 vejce 1/2 kostky tuku /Hera/ 1,5 dcl cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 dcl mleté oříšky 1 dcl kokosu 1 lžička skořice 1 prášek do pečiva 3 lžíce rumu 1 lžíce vrchovatá kakaa 2 dcl mléka 3 dcl polohrubé mouky 1-2 banány
Postup: Vejce, cukr a tuk utřeme, nejlépe mixérem, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Banány si nakrájíme na kolečka a ty pak vložíme...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 tvaroh 3 vejce 1 Hera máslo 1 prášek do pečiva mléko podle potřeby tuk na vymazání formy kokos na vysypání formy rozinky
Postup: Všechny přísady dobře promícháme,přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru. Těsto můžeme dle potřeby trochu naředit mlékem. Pečeme ve vyhřáté troubě 45 minut .
Ingredience: Těsto 270 g hladké mouky 180 g másla 90 g cukru 2 žloutky marmeláda Náplň: 250 g kokosu 220 g cukru 100 g 100% tuku velký panák rumu 1 celé vejce Poleva: 1 čokoláda 50 g tuku 20 g kakaa
Postup: Těsto Vše promícháme a uděláme placku na plech , propícháme trochu vidličkou a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout. Pomažeme rybízovou marmeládou, nebo jinou hodně pikantní a necháme...
Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g másla 500 ml vody 1 špetka soli 8 vajec Krém: 250 g másla 1 l mléka 4 vanilkové pudinky 14 lžic cukru rum dle chuti
Postup: Do hrnce dáme vodu, sůl a tuk. Směs přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme najednou všechnu mouku, důkladně do hladka rozmícháme, vrátíme na zdroj tepla a při mírné teplotě za stálého míchání propařujeme.Těsto vytvoří hladkou kouli, nelepí se...
Ingredience: 3 vejce (oddělené bílky a žloutky) 120 g nalámané bílé čokolády 120 g čerstvého krémového sýru typu Lučina, nejlépe v pokojové teplotě; použila jsem domácí Lučinu
Postup: Nejdříve si rozpusťte nalámanou čokoládu ve vodní lázni. Na sporák si postavte malý kastrůlek se 2-3 cm vody a dejte vařit. V bodu varu stáhněte na minimum a postavte na kastrůlek mističku s čokoládou a nechejte rozpustit....
Ingredience: 3 vejce 150 g měkkého tvarohu 150 g bílé čokolády
Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Čokoládu si rozpustíme (nejlépe ve vodní lázni), když trochu zchladne, vmícháme ji do tvarohu a pak přimícháme i žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zamícháme do tvarohové hmoty. Vzniklé těsto vlijeme do 15 cm kulaté formy vymazané tukem. Koláč pečeme 15 minut při teplotě...
Ingredience: 1 hrnek kešu (nebo jakýchkoliv jiných oříšků) 3/4 hrnku datlí 2 lžíce datlového sirupu 1/2 hrnku kokosového másla (neplést si s kokosovým olejem) 1/2 avokáda 1/4 hrnku čerstvě vymačkané limetkové šťávy 2 lžíce medu špetka soli
Postup: Do food processoru nasypeme kešu, datle, datlový sirup a vše rozmixujeme na lepkavé těsto. To pak vtlačíme do připravených formiček na muffiny a vytvarujeme...
Ingredience: Těsto: 125 g baby špenátu 2 vejce 220 g polohrubé mouky 85 g vody 100 g cukru krystal 1/2 prášku do pečiva Krém: 250 g mascarpone 200 ml smetany ke šlehání cukr moučka (podle chuti) malinová marmeláda Na ozdobení: ovoce jedlé květy
Postup: Omytý špenát rozmixujeme s vodou do hladké pasty.V misce smícháme mouku a kypřicí prášek. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.K vyšlehané pěně přilijeme...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 3 vejce 4 lžíce oleje 400 ml mléka 1 vanilkový cukr 4 lžíce cukru krupice 1 prášek do pečiva 1 lžíce rumu (nebo rumové tresti) 3 stonky rebarbory 100 g jahod Žmolenka: 80 g cukru 150 g polohrubé mouky 80 g másla Dále: jahodová želatina 2 kiwi čirá želatina (bez cukru)
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Rebarboru oloupeme a...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 20 dkg moučkového cukru 1,5 lžíce kakaa 2 dcl oleje 1 dcl vlažné vody 15 dkg hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Krém: 25 dkg másla 10 dkg moučkového cukru 1 vanilkový puding 0,5 l mléka banány Poleva: 150 g čokolády ztužený tuk
Postup: Žloutky, cukr utřeme. Přidáme olej, vodu, mouku, prášek do pečiva a kakao. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech a...
Ingredience: 300 g hladké mouky 140 g třtinového cukru 200 g másla + na vymazání formiček 3 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky mleté skořice 1 špetka soli 3 vejce 100 ml javorového sirupu 5 jablek Dále: moučkový cukr se skořicí (na obalení)
Postup: Prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme se skořicí, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, vejce, javorový sirup...
Ingredience: 150 g másla 100 g krystalového cukru 150 g hladké mouky 37 g kakaa
Postup: Do misky dáme maslo izbovej teploty a kryštálový cukor. Vymixujeme. Pridáme hladkú múku a premiešame.Pridáme kakao a vypracujeme cesto.Na olejom vymastený plech (30x20 cm) rovnomerne rozložíme cesto a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 140°C približne 12-15 minút.Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom ho...
|< 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz