Ingredience: 1 sáček galaretky s jahodovou příchuti čerstvé jahody (nebo jahodový kompot)
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období použijeme místo 500 ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout.Do pohárků naskládáme čerstvé jahody a zalijeme vychlazenou galaretkou.Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Skvělé chutná se šlehačkou.
Ingredience: 700 g jahod šťáva z 1/2 pomeranče 2 bílé jogurty 50 g moučkového cukru 50 ml rumu (nebo koňaku)
Postup: Jahody omyjeme a rozpůlíme, polijeme je pomerančovou šťávou a necháme chvilku vychladit.Jogurt vyšleháme s cukrem, koňakem nebo rumem a se šťávou z jahod.Jahody narovnáme do skleniček nebo do pohárků a přelijeme jogurtovým krémem.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání (nejlépe 40%) 1 sáček ztužovače šlehačky (Smetana fix – Dr. Oetker) 1-2 sáčky vanilkového cukru (Dr. Oetker) 200 g hustého bílého jogurtu 1 balíček červeného dortového želé (Dr. Oetker) + 500 ml vody 3 lžíce krupicového cukru 250 g jahod
Postup: Jahody nakrájejte na drobné kostky. Kostky rovnoměrně rozdělte do 4 vychlazených! sklenic a ještě si trochu nechte...
Ingredience: 2-3 stvoly rebarbory 2 čerstvé bílky 1 vanilkový cukr cukr krupice -podle chuti čerstvé jahody
Postup: Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti, krátce s cukrem povaříme, necháme vystydnout a rozmixujeme. Mělo by nám vzniknout hustší pyré. Z bílků vyšleháme pevný sníh a...
Ingredience: 4 ks smetanového krému termizovaného (80 g - např.mráček) 500 ml smetany 30% 1 kg jahod čerstvá máta na ozdobu 5 polévkových lžic cukru
Postup: Jahody omyjeme,pokrájíme na čtvrtky a vložíme do připravených sklenic nebo misek.Poté dotuha vyšleháme smetanu s cukrem.Těsně před stuhnutím přidáme smetanový krém a došleháme.Z této homty pak pomocí lžíce vytvoříme noky,kterými ozdobíme jednotlivé...
Ingredience: 500 g jahod 500 g tvarohu 125 g rozpuštěného másla 2 lžíce želatiny 1/4 l horkého mléka 100 g cukru 1 balíček dětských piškotů
Postup: V míse, nebo mixeru spolu rozmícháme tvaroh, máslo, mléko s želatinou a cukrem. Do dortové formy vsypeme piškoty, poklademe jahodami a zalijeme rozmixovanou tvarohovou směsí. Necháme v ledničce vychladit.
Ingredience: 375 g zakysané smetany 250 g měkkého tvarohu 1 vanilkový cukr jahody piškoty
Postup: Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme dohladka a podle chuti můžeme přidat i cukr.Do misky nebo většího hrnku vyskládáme na dno piškoty a na ně první vrstvu smetany s tvarohem, kterou poklademe jahodami. Vrstvy opakujeme v tomto pořadí až do vyčerpání...
Ingredience: 400 g čerstvých jahod 250 g lučiny 20 g sypké želatiny 50 ml smetany - 33% med (podle potřeby) kůra z 1 citronu
Postup: Do malého kastrůlku dáme ohřát smetanu, přidáme želatinu, vařečkou rozmícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Mezitím opláchneme jahody a po odstranění okvětníků je nakrájíme na malé kousky.Do mísy dáme lučinu, přidáme smetanu se želatinou, nastrouhanou citronovou kůru, med a...
Ingredience: čerstvé jahody hořká nebo mléčná čokoláda (kvalitní) drobné zdobení špejle barevné stužky
Postup: Připravíme špejle a navážeme na ně barevné stužky. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce nad párou. Pozvolna mícháme do rozpuštění.Jahody umyjeme a osušíme. Každou jahodu napíchneme na připravenou špejli a namočíme do čokolády. Posypeme zdobením podle fantazie a stavíme do vyšší...
Ingredience: 1/2 balení listového těsta 1 vejce 50 g moučkového cukru 1 lžička jahodového džemu 5 jahod
Postup: Nechcelo sa mi robiť trubičky a mali sme chuť na čosi podobné, tak som stvorila toto. Upiekla som mriežku z cesta a niekoľko lístkov na dekor z bielka som ušlahala s cukrom nad parou. Sníh, do ktorého som pre farbu dala jahodový džem, nadekorovala som to na mriežku a podávala. Jedlo sa to s...
Ingredience: 250 g jahod 4 PL moučkového cukru 1 sáček želatiny 200 ml jahodového džusu 1 šlehačka 1 ztužovač
Postup: Jahody nakrájíme na kousky, promícháme s cukrem. V džusu rozmícháme želatinu, uvaříme dle návodu. Do pohárů dáme jahody, zalijeme želatinou. Dáme vychladit. Šlehačku ušleháme se ztužovačem dotuha a ozdobíme jí poháry ...
Ingredience: 300 g jahod 1 lžička moučkového cukru (nebo medu) šťáva ze čtvrtky citronu lístky máty na ozdobení
Postup: Dvě třetiny jahod rozmixujeme s cukrem nebo medem a citrónovou šťávou dohladka a rovnoměrně rozdělíme do misek.Zbývající jahody nakrájíme na malé kousky a zamícháme do směsi.Před podáváním můžeme ozdobit lístky máty.
Ingredience: 120 g cukrářských piškotů 75 g másla 150 g jahod 1/2 litru jahodového džusu 2 jahodové pudinky 30 g moučkového cukru šlehačka ztužovač šlehačky vanilkový cukr
Postup: Piškoty umeleme, smícháme s rozpuštěným máslem a vmačkáme do dortové formy. Uvaříme si pudink z džusu, pudinkových prášků a moučkového cukru. Do pudinku vmícháme na plátky nakrájené jahody a nalijeme na piškoty. Dáme do lednice...
Ingredience: Těsto: 6 vajec 6 lžic moučkového cukru 4 lžíce polohrubé mouky 2 lžíce kakaového prášku špetka prášku do pečiva Krém: 1 plechovka (410 g) jahodového kompotu 1 jahodový pudinkový prášek 200 g másla 4 lžíce moučkového cukru Na posypání: 50 g čokolády
Postup: Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto...
Ingredience: 2 pomazánková másla 1 zakysaná smetana 1 šlehačka na šlehání 1 vanilkový cukr moučkový cukr káva (silná,vychlazená) piškoty rum vaječný koňak nebo Baileys jahody kakao
Postup: Pomazánková másla dáme do mísy společně se zakysanou smetanou, přidáme vanilkový cukr, podle chuti vaječný koňak nebo baileys. Vše zamícháme dohromady ( můžete ručně ale nejlépe šlehačem, pozor aby jste to...
Ingredience: Kynuté těsto, na potření vejce
Postup: Když nám těsto vykynulo na dvojnásobek původního objemu, je čas ho zpracovat a upéct (nemáme-li možnost to udělat hned, těsto jen propracujeme a necháme znovu kynout). 1) vyklopíme těsto z mísy na mírně! pomoučenou desku stolu 2) pořádně ho propracujeme, prohněteme (přetužíme ho), aby se nám s ním lépe pracovalo 3) nakrájíme ho na potřebné...
Ingredience: 200 g vyzrálých jahod (a 4 celé na dozdobení) 1 zakysaná smetana 1 vanička tvarohu 2 PL přírodního cukru pár lístků máty 1 ČL moučkového cukru 1/2 balení želatinového ztužovače limetka
Postup: Očištěné jahody nakrájíme na malé kostky, smícháme s přírodním cukrem a zakapeme limetkou. Přidáme nakrájené lístky máty. Zakysanou smetanu a tvaroh promícháme, přidáme 1 ČL moučkového cukru a 1/2 bal...
Ingredience: 2 vejce 1/2 kostky tuku /Hera/ 1,5 dcl cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 dcl mleté oříšky 1 dcl kokosu 1 lžička skořice 1 prášek do pečiva 3 lžíce rumu 1 lžíce vrchovatá kakaa 2 dcl mléka 3 dcl polohrubé mouky 1-2 banány
Postup: Vejce, cukr a tuk utřeme, nejlépe mixérem, přidáme ostatní přísady a tolik mléka, aby vzniklo lité těsto. Banány si nakrájíme na kolečka a ty pak vložíme...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1 tvaroh 3 vejce 1 Hera máslo 1 prášek do pečiva mléko podle potřeby tuk na vymazání formy kokos na vysypání formy rozinky
Postup: Všechny přísady dobře promícháme,přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru. Těsto můžeme dle potřeby trochu naředit mlékem. Pečeme ve vyhřáté troubě 45 minut .
Ingredience: Těsto 270 g hladké mouky 180 g másla 90 g cukru 2 žloutky marmeláda Náplň: 250 g kokosu 220 g cukru 100 g 100% tuku velký panák rumu 1 celé vejce Poleva: 1 čokoláda 50 g tuku 20 g kakaa
Postup: Těsto Vše promícháme a uděláme placku na plech , propícháme trochu vidličkou a dáme péct. Po upečení necháme vychladnout. Pomažeme rybízovou marmeládou, nebo jinou hodně pikantní a necháme...
|< 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady