Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jemný ořechový moučník

Ingredience: 16 dkg másla 6 dkg moučkového cukru 1/2 balíčku vanilkového cukru špetka soli 5 žloutků 5 bílků 9 dkg krystalového cukru 16 dkg hladké mouky balíček prášku do pečiva 11 dkg vlašských ořechů sklenička rumu 5 dkg čokolády na vaření

Postup: Nahrubo nasekané ořechy namočíme přes noc do rumu.Čokoládu rozkrájíme na kousky.Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem,vanilkovým cukrem a špetkou soli do...

 
Jemný ovocný koláč v remosce

Ingredience: 100 g Hery (nebo jiného tuku) 150 g moučkového cukru (nebo krupicového) 3 vejce 5 lžic vlažného mléka citronová kůra 140 g hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva rybíz višně (nebo jiné drobnější ovoce)

Postup: Tuk třeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme kůru a pak střídavě vlažné mléko a část mouky, nakonec zbytek mouky s práškem do pečiva a sníh z bílků, ten už zamícháme zlehka. Na dno remosky dáme...

 
Jemný švestkový koláč

Ingredience: Těsto: 100 g hery 2 vejce 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 1 vanilkový cukr 2 hrnky polohrubé mouky 1 vanilkový pudinkový prášek 1 prášek do pečiva švestky skořice Drobenka: cukr máslo mouka

Postup: Heru utřeme s vejci a cukry.Přilijeme mléko, přidáme mouku, vanilkový prášek a prášek do pečiva.Dáme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe půlkami švestek, posypeme skořicí dle chuti a...

 
Jemný švestkový koláč se sněhem

Ingredience: 50 g másla 100 g pískového cukru 3 vejce šťáva z 1 citronu 150 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 vanilkový cukr švestky Sníh: 3 bílky 100 g pískového cukru 1/2 vanilkového cukru

Postup: Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme šťávu z citronu a chvilku ještě šleháme. Pak vmícháme lehce sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkou. Těsto rozetřeme do...

 
Jemný třešňový koláč s drobenkou

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky (1 hrnek = 250 g) 1 prášek do pečiva 1 hrnek moučkového cukru 3 vejce 1 hrnek smetany ke šlehání třešně drobenka 250 g tvarohu ve vaničce

Postup: Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme rozšlehané žloutky a šlehačku a umícháme těsto, které zlehčíme sněhem z bílků.Pak připravíme tvaroh. Dáme ho do misky spolu s cukrem a zamícháme. Přidáme trochu mléka, asi půl...

 
Jemný tvarohový koláč

Ingredience: Těsto: - 125 g polohrubé mouky - 75 g másla - 1/2 prášku do pečiva - 40 g pískového cukru - 1 x vejce - špetka soli - 1 x vanilkový cukr Náplň: - 500 g tvaroh (lepší je tučný) - 125 g pískového cukru - 1 x pudink vanilkový - 150 g másla - 4 x vejce

Postup: Z přísad na těsto vypracujeme těsto, trochu se lepí, ale nepřidávejte mouku. Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, lepší je ještě na...

 
Jemný tvarohový koláč s jablky

Ingredience: Těsto: 1,5 hrnku polohrubé mouky 3 lžíce moučkového cukru 1/2 kypřicího prášku 125 g Hery 1 vejce Náplň: 750 g měkkého tvarohu 1,5 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje 1/2 hrnku moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink (prášek) 1 vejce 2 větší jablka 1 vanilkový cukr tuk (na vymazání formy) hrubá mouka (na vysypání)

Postup: Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.V misce...

 
Jemný tvarohový moučník s ovocem

Ingredience: 3 vejce 150 ml mléka 2 polotučné tvarohy (á 250 g ve vaničce) 6 lžic hladké mouky 3 lžíce kokosového cukru špetka soli 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 1 sáček citronového cukru z citronovou kůrou ovoce dle libosti (červený rybíz, ostružiny)

Postup: Vejce v míse vyšleháme, přidáme mléko, oba cukry, sůl a promícháme metličkou. Dále přidáme obě vaničky tvarohu a metličkou rozšleháme. Opatrně...

 
Jemný tvarohový nákyp

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu (ve vaničce) 4-5 žemlí (použila jsem 5 plátků světlého toastového chleba) 200 ml mléka 2 lžíce pískového cukru 2 vejce 1 vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt šťáva z půlky citronu 1 lžíce másla na vymazání formy rozinky kandované ovoce (kůra, sušené švestky ...)

Postup: Žemle nebo toastový chléb pokrájíme nadrobno, posypeme cukrem, přelijeme mlékem a necháme...

 
Jemný tvarožník

Ingredience: Jemný tvarožník Těsto: 45 dkg polohrubé mouky 38 dkg moučkového cukru 1,5 vanilkového cukru 3/4 prášku do pečiva 7 vajec Náplň: 30 dkg másla 30 dkg moučkového cukru 1,5 vanilkového cukru třeme a pak přidáme 4 tvarohy 3 žloutky Karamel: 15 dkg krystalového cukru 1,5 dcl vody

Postup: Nejdříve si uděláme karamel, upálíme krystal cukr a zalijeme vodou a necháme povařit, ať tam nejsou hrudky,...

 
Jemný, máslový mazanec

Ingredience: Omládek: 100 ml vlažné vody 1 kostka kvasnic (42 g) 120 g hladké mouky 1 kostka cukru 2 lžíce medu Těsto: 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 125 g másla 120 g cukru 1 vanilkový cukr 1 žloutek 250 ml plnotučného mléka (nebo 200 ml + 50 ml smetany) 1 špetka soli 1 špetka mletého zázvoru trocha citronové kůry 1 hrst rozinek 1 hrst kandovaného ovoce Na potření: máslo vejce Na...

 
Jeřabinový koláč

Ingredience: Těsto: 210 g hladké mouky 60 g cukru 1 vejce citronová kůra 60 g másla 80 ml mléka 15 g droždí sůl Drobenka: 50 g hladké mouky 50 g cukru 50 g másla Náplň: 500 g jeřabin cukr - dle chuti Amaretto

Postup: Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme těsto. Na závěr vmícháme...

 
Jezuitky

Ingredience: 1 listové těsto strouhané mandle 1 vajíčko na potření spojů Náplň: 34 g mandlové moučky 34 g krystalového cukru 34 g pravého másla 1 vejce Créme patissière: 10 cl polotučného mléka 14 g krystalového cukru 12 g hladké mouky 1 žloutek

Postup: Maslo si vymiešame na pomádu. Do masla pridáme cukor a poriadne vmiešame. Keď sa cukor poriadne vstrebal, pridáme mandľovú múčku....

 
Ježci

Ingredience: Těsto: 30 dkg práškového cukru 2 vejce 5 dkg másla 1 prášek do pečiva 2 dcl mléka 30 dkg hladké mouky Náplň: 2 dcl mléka 20 dkg másla 2 lžíce kakaa 20 dkg krystalového cukru 1 vanilkový cukr

Postup: Těsto : Cukr, žloutky a máslo vymícháme, přidat mléko a vmíchat mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Dáme upéct na vymaštěný a hrubou moukou posypaný plech. Náplň : Zamícháme spolu, dáme...

 
Ježci - povidlové buchty

Ingredience: 150 ml mléka 70 ml oleje 1 vejce 350 g polohrubé mouky 35 g cukru sůl 1,5 kl sušených kvasnic povidla olej na potření rozinky jako oči

Postup: Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama. Rozdělíme na osum stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhneme, pomocí dvou lžiček...

 
Ježci plnění ořechy

Ingredience: 1 listové těsto 2 vejce Nádivka: 200 g vlašských ořechů 100 g práškového cukru 1 dl horkého mléka

Postup: Cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce, ktoré naplníme orechovou plnkou, zatočíme do valčeka, na konci urobime noštek, a oči vpichneme hřebíčky natrieme vajíčkom a ostne nastriháme núškama.. V predošlom recepte sa nezobrazilo foto, tak som to zopakovala pod trošku iným menom ha,ha,

 
Jidáše

Ingredience: 42 g čerstvého droždí 250 ml mléka (dle potřeby) 50 g cukru 2 žloutky 70 g tuku 500 g polohrubé mouky 1 špetka soli Dále: 1 vejce na potření med

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z droždí, mléka a 2 lžiček cukru zaděláme kvásek.Cukr, tuk a žloutky utřeme do světlé pěny a osolíme. Přidáme mouku a vykynutý kvásek. Zpracujeme v tužší těsto, které...

 
Jidáše - drobenkové

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička čerstvě nastrouhané citronové kůry 1 špetka soli 30 g droždí 120 g rozpuštěného másla 280 ml mléka 2 lžíce rumu 1 hrst rozinek předem namočených v rumu mandle (nebo ořechy nasekané) 1 rozšlehané vejce na potření jidášů Drobenka: polohrubá mouka změklé máslo vanilkový cukr moučkový cukr

Postup: Mouku v míse smícháme se...

 
Jidáše - medové

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 100 g medu 1 vanilkový cukr 30 g čerstvého droždí 1 žloutek 250 ml mléka - vlažného 1 špetka soli 120 g rozpuštěného másla (nebo sádla) 2 lžíce rumu citronová kůra čerstvě nastrouhaná 1 hrst rozinek 1 bílek na potření rum (na namočení rozinek)

Postup: Rozinky předem namočíme v rumu. Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme...

 
Jidáše - sádlové

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 120 g rozpuštěného sádla cca 260 ml vlažného mléka 2 lžíce rumu 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry (čerstvě nastrouhané) 1 špetka soli 30 g čerstvého droždí 1 hrst rozinek nasekané mandle (nebo ořechy dle chuti) Na potření po upečení: rozpuštěné máslo rum

Postup: Rozinky namočíme do rumu. Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou,...

 

|<   178   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz