Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Jidáše

Ingredience: 42 g čerstvého droždí 250 ml mléka (dle potřeby) 50 g cukru 2 žloutky 70 g tuku 500 g polohrubé mouky 1 špetka soli Dále: 1 vejce na potření med

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Z droždí, mléka a 2 lžiček cukru zaděláme kvásek.Cukr, tuk a žloutky utřeme do světlé pěny a osolíme. Přidáme mouku a vykynutý kvásek. Zpracujeme v tužší těsto, které...

 
Jidáše - drobenkové

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička čerstvě nastrouhané citronové kůry 1 špetka soli 30 g droždí 120 g rozpuštěného másla 280 ml mléka 2 lžíce rumu 1 hrst rozinek předem namočených v rumu mandle (nebo ořechy nasekané) 1 rozšlehané vejce na potření jidášů Drobenka: polohrubá mouka změklé máslo vanilkový cukr moučkový cukr

Postup: Mouku v míse smícháme se...

 
Jidáše - medové

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 100 g medu 1 vanilkový cukr 30 g čerstvého droždí 1 žloutek 250 ml mléka - vlažného 1 špetka soli 120 g rozpuštěného másla (nebo sádla) 2 lžíce rumu citronová kůra čerstvě nastrouhaná 1 hrst rozinek 1 bílek na potření rum (na namočení rozinek)

Postup: Rozinky předem namočíme v rumu. Mouky smícháme se solí a citronovou kůrou v míse, uprostřed uděláme...

 
Jidáše - sádlové

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 120 g rozpuštěného sádla cca 260 ml vlažného mléka 2 lžíce rumu 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry (čerstvě nastrouhané) 1 špetka soli 30 g čerstvého droždí 1 hrst rozinek nasekané mandle (nebo ořechy dle chuti) Na potření po upečení: rozpuštěné máslo rum

Postup: Rozinky namočíme do rumu. Mouky smícháme v míse s citronovou kůrou,...

 
Jidáše bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 400 g bezlepkové mouky (například Doves Farm bílá bez lepku) 1 lžička Xanthanu (nebo Guaru) 75 g cukru 60 g oleje 250-280 ml vlažné vody 3 vrchovaté lžíce instantního nápoje Zajíc 2 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy citronová kůra 1,5 lžičky sušeného droždí tekutý med (na potření)

Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 160 °C.Instantní nápoj Zajíc rozpustíme ve...

 
Jidáše podle babičky

Ingredience: 500 g hladké mouky 50 g cukru krupice 1 lžička strouhané citronové kůry na špičku nože soli 2 vejce 2 lžíce vlažného medu 1 vanilkový cukr 50 g sádla rozinky (nebo brusinky) mléko (podle potřeby) Kvásek: mléko 1 lžíce hrubé mouky 1 lžíce cukru 1/2 kostky čerstvého droždí Na potření: rozšlehané vejce trochu rumu Na potření: 1 lžíce vlažného medu

Postup: Nejdříve založíme kvásek. Ve vlažném mléce...

 
Jidáše velikonoční

Ingredience: 60 g krupicového cukru 500 g hladké mouky 300 ml smetany - 12% 40 g droždí 2 žloutky 150 g změklého másla 1 citron - kůra 2 lžičky citronové šťávy 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 1 vejce na potření med na pokapání

Postup: Ze lžíce cukru, mouky, trochy vlažné smetany a droždí připravte kvásek.Zhruba po čtvrthodině ho smíchejte se zbytkem cukru a mouky, žloutky, měkkým máslem, citronovou kůrou a...

 
Jidáše z bramborového těsta

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 200 g vařených brambor - jemně nastrouhané 1 lžička citronové kůry - čerstvě nastrouhané 30 g droždí 150 ml vlažného mléka 2 lžíce rumu špetka soli 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 vejce 1 žloutek 100 g másla - rozpuštěného hrst rozinek, nejlépe předem namočené v rumu Dále: bílek na potření moučkový cukr nebo...

 
Jidáše, jidášky…

Ingredience: 300 g hladké mouky 200 g polohrubé mouky 150 g vody (nebo 170 g mléka) 100 g povoleného másla 2 žloutky 70 g cukru 1-2 lžičky citronové kůry 1 špetka soli 30 g čerstvého droždí rozinky Na potření: 1 vejce med

Postup: Do části vlažné vody (mléka) přidáme trochu cukru, 2-3 lžíce mouky a droždí z přichystaných surovin. Zamícháme a asi 20 minut necháme vzejít kvásek.Ke kvásku přidáme zbytek všech...

 
Jidášky - hrnkový recept

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku mléka 6 lžic pískového cukru 125 g másla (nebo hery) 42 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného) 1 žloutek 8 g vanilkového cukru 2 lžičky strouhané citronové kůry 3 lžíce citronové šťávy 2 lžíce medu 1 špetka muškátového oříšku 1 špetka soli rozinky dle chuti Dále: 1 vejce plátky loupaných mandlí

Postup: Nejprve necháme vzejít kvásek - smícháme vlažné mléko,...

 
Jidášky sypané mákem

Ingredience: Těsto: 1/2 kg polohrubé mouky 1 špetka soli 4 lžíce cukru citronová kůra 21 g droždí 1/4 l vlahého mléka 2 žloutky 125 g másla Dále: 1 vejce na potření mák na posypání

Postup: Z části mléka, trochy cukru a droždí umícháme kvásek a necháme vzejít.Do mouky se solí, citronovou kůrou a cukrem nalijeme kvásek, přidáme žloutky a vlažné rozpuštěné máslo. Zpracujeme těsto, pořádně vymícháme a dáme na...

 
Jidášky z majonézy

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli 50 g cukru 1 lžička vanilkového cukru 42 g droždí 1 vejce 200 ml majonézy 200 ml vlažného mléka Na potření: 1 vejce mák K podávání: med

Postup: V míse smícháme mouky a sůl, uprostřed vytvoříme důlek, kam rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.Do mísy přidáme celé vejce, majonézu a...

 
Jidášovy provazy

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 15 dkg cukru moučky 1/2 balíčku prášku do pečiva sůl 3 lžíce zakysané smetany 3 celá vejce 15 dkg másla (Hery ...) - rozpustit 3 lžíce rumu 1 čajová lžička mleté skořice

Postup: Vypracovat těsto, zabalit do fólie a nechat 30 min. odpočinout v lednici. Pak vyválet slabé "proužky", uplést provazy a smažit v oleji. Teplé obalit ve skořicovém cukru (nemusí být).

 
Jihočeské kynuté koláče

Ingredience: 800 g hladké mouky 30 g droždí (3/4 kostky) špetka soli 100 g cukru krupice 500 ml mléka (vlažného) 25 g sádla 25 g másla 3 žloutky 50 ml sodovky (minerálky) Na potření: 1 žloutek 1 lžíce oleje 1 lžíce mléka

Postup: Smícháním 450 g mouky, droždí, soli, cukru a teplého mléka připravíme řidší zákvas, který necháme cca 15 minut vzejít.Poté přidáme žloutky, minerálku a zbytek mouky, nakonec...

 
Jihočeský borůvkový koláč

Ingredience: Těsto: 150 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 30 g droždí 60 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 200 ml mléka 1 špetka soli kůra z 1 citronu 2 žloutky 80 g tuku (např. 40 g másla a 40 g sádla) 20 ml rumu (malý panák) Drobenka: 125 g hrubé mouky 120 g moučkového cukru 80 g másla Borůvky: 1 kg očištěných a okapaných borůvek 100 g medu

Postup: Do mísy prosejeme hladkou a polohrubou mouku a...

 
Jihočeský kynutý koláč

Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky 150 g hladké mouky 60 g krupicového cukru 200 ml mléka 80 g másla 2 žloutky 7 g sušeného droždí nebo 30 g čerstvého 1 špetka soli 1 špetka nastrouhané citronové kůry 1 špetka zázvoru Drobenka: 7 lžic hrubé mouky 3 lžíce másla 5 lžic moučkového cukru 1 lžíce skořice libovolné ovoce - čím více tím lépe vanilkový cukr

Postup: Do pekárny dáme suroviny takto: vlažné...

 
Jihotyrolská sladká specialita z farem

Ingredience: Na marinování: 1 kg hrubě nasekaných ořechů 1 kg rozinek sultánek 1 kg sušených fíků nakrájených na malé kousky 150 g cukru 2 citrony 2 pomeranče 2 lžičky anýzu 2 lžičky kmínu 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky mletého hřebíčku 500 ml svařeného vína 1 špetka soli Na chlebové těsto: 150 g pšeničné hladké mouky 100 g žitné mouky 25 g suchého droždí 1 lžíce oleje 1 špetka soli Dále na...

 
Jiříkův ježek

Ingredience: 6 vajec, kolik váží vejce, tolik cukru a polohrubé mouky 2-3 lžíce horké vody na piškot Na krém potřebujeme: 1 a 1/2 másla vanilkový cukr 20 dkg moučkového cukru 1/12 vanilkového pudinku 1/2 litru mléka rum marcipánové ovoce

Postup: Vejce,cukr,horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.Uvaříme pudink,necháme vychladnout,máslo a cukr třeme ,potomsešleháme...

 
Jiřinčiny medové řezy

Ingredience: 250 g másla 100 g mléka 300 g cukru krupice 3 lžíce medu 3 vejce 400 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody Náplň: 250 g másla 1 Salko 2 zakysané smetany trochu cukru ořechy

Postup: V hrnci nebo míse nad parou pomalu zahříváme máslo, mléko, cukr a med, do úplného rozpuštění másla (hmota je spíš jen teplá, ne horká).Do lehce prochladlé máslové hmoty vešleháme vejce a mouku se sodou. Toto...

 
Jogurt s karamelizovanými jablky

Ingredience: řecký jogurt banán dýňová semínka Karamelizovaná jablka: 1 jablko skořice agávový sirup (nebo jakýkoliv) kokosový olej

Postup: Jablko nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme, zaprášíme skořicí a přidáme trochu sirupu.Jablko opékáme do té doby, než začne karamelizovat.Podáváme s jogurtem, banánem, přizdobíme semínky.

 

|<   179   180   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz