Ingredience: Těsto: 150 ml bílého jogurtu 1 hrníček polohrubé mouky 1 hrníček krystalového cukru 2 vejce 0,5 hrníčku oleje 1 prášek do pečiva mléko (podle potřeby) rebarbora Drobenka: 100 g hrubé mouky 50 g másla 70 g cukru 1 lžička mleté skořice
Postup: Všetky prísady na cesto zmiešame a vylejeme na vymastený plech. Ak netreba, mlieko nepridávame, riadime sa hustotou cesta. Cesto má byť hustejšie.Na cesto...
Ingredience: 1,5 hrnku polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 4 vejce 1/2 hrnku horké vody 1/2 hrnku oleje 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 3 lžíce kakaa Napln : 750 ml mléka 2 vanilkové pudinky 2 lžíce cukru Na polití : 2 zakysané smetany cukr podle chuti Na posypání : granulované kakao (Granko)
Postup: Nejdriv si uvarime pudink z mleka, cukru a dvou vanilkovych pudinku a nechame vychladnout. Vejce s cukrem...
Ingredience: 150 g ricotty 1 vejce 120 g najemno nastrouhaného jablka 70 g pohankové mouky 30 g pohankových vloček ¼ lžičky sody 20 g chia semínek 100 ml mléka 1 lžíce citronové šťávy kokosový olej
Postup: V míse rozmíchejte ricottu s vejcem a nastrouhaným jablkem. Přisypejte pohankovou mouku a vločky, sodu a chia semínka. Promíchejte metlou nebo vařečkou. Přilijte mléko a citronovou šťávu, důkladně...
Ingredience: Korpus: 200 g sušenek Spekulatius 60-70 g másla Náplň: 250 g ricotty 250 g tvarohu (tučnost dle libosti) 100-200 g zakysané smetany (tučnost opět dle libosti) 2 vanilkové cukry cca 200 g mražených malin hrst mraženého rybízu 3 lžičky malinové marmelády 4 rovné lžíce želatiny v prášku (používám Dr.Oetker)
Postup: Na korpus: Rozdrcené sušenky smíchat s rozpuštěným máslem, upěchovat (dnem...
Ingredience: 200 g ricotty 2 vejce cca 250 g hladké mouky 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce oleje 1/2 prášku do pečiva špetka soli 50 - 60 g nasekaných sušených brusinek citronová kůra vejce na potření
Postup: Ricottu smícháme s vejci a olejem. Přidáme cukry a prosátou mouku s práškem. Všechno spojíme a nakonec zapracujeme brusinky.Z těsta vyválíme váleček a nakrájíme na stejné kousky. Z...
Ingredience: 300 g celozrnné mouky 2 vejce 250 g másla 200 g ricotty sáček citronového cukru s citronovou kůrou kypřící prášek z vinným kamenem Dále: povidla (nebo meruňkový džem)
Postup: Do mísy dáme mouku, vejce, na kousky nakrájené změklé máslo, ricottu, citronový cukr, kypřící prášek. Vypracujeme hladké pevné těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na chvíli do lednice.Z připraveného těsta odebíráme...
Ingredience: 300 g hladké mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 100 g mletých lískových oříšků 4 vejce 125 g cukru citrónová kůra špetka soli 150 g oleje 250 g ricotty 100 ml mléka 80 g sušených brusinek 80 g celých lískových oříšků
Postup: V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a mletými oříšky. V jiné míse šleháme vejce s cukrem, citrónovou kůrou se špetkou soli asi 5 minut, dokud není směs hladká...
Ingredience: 200 g změklého másla 220 g cukru 1 vanilkový cukr 6 vajec 1 kg ricotty (nebo tvarohu v kostce) 120 g polohrubé mouky 1/2 kypřícího prášku
Postup: Ricottu nebo tvaroh necháme přes plátýnko vykapat a vymačkáme. Máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci ušleháme do pěny. Ricottu přidáme do pěny a šleháme, pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a šleháme na hladké těsto.Vlijeme do...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 125 g másla 75 g moučkového cukru 2 žloutky 1/4 l mléka 35 g droždí špetka soli citronová kůra z 1 citrónu
Postup: 1) Z droždí, trochy cukru, mléka a mouky připravíme kvásek. Utřeme máslo, zbylý cukr a žloutky. Přidáme k tomu kvásek a ostatní suroviny. Necháme vykynout cca 3 hodiny. 2) Vykynuté těsto rozválíme do průměru cca 35 cm a vykrojíme kruh. Okraje frgálu se...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 1,5 hrnku cukru 1 prášek do pečiva 1 prášek do perníku 1 lžíce kakaa 2 hrnky mléka 1 lžíce medu 1/2 hrnku oleje 2 vejce
Postup: Suché suroviny dobře promícháme.1 hrnek mléka ohřejeme, rozpustíme v něm med, přidáme zbytek surovin a opět dobře promícháme. Vlijeme do vymazaného a strouhankou vysypaného hlubšího plechu. Pečeme zvolna při 180 st. 40-45...
Ingredience: Kvásek: 6 dkg droždí 7 lžic mléka Těsto: 50 dkg hladké mouky 1 hrst cukru 1 vejce 1 Héra (nebo máslo)
Postup: Zpracovat testo, rozdelit na 6 stejnych dilu a nechat 15 minut kynout. Potom rozvalet na kruh asi 1-2mm silny, rozkrajet na 8 dilu, naplnit a stocit zvenku kruhu dovnitr....trochu ohnout do tvaru rohlicku a dat pect...hotove posypat mouckovym cukrem mozno plnit tvarohem, makem,orechy...
Ingredience: 200 g másla (nebo Hery) 80 g cukru moučka 2 žloutky 2 vejce 500 g hladké mouky 1 sáček sušeného droždí 300 ml mléka Ořechová nádivka: 150 g mletých oříšků 6 lžic smetany (nebo mléka) 40 g medu 60 g piškotových drobků 80 g cukru moučka 1 sáček vanilkového cukru
Postup: Do misky dáme mouku a uděláme v ní důlek, do důlku dáme cukr a kvasnice, zalejeme vlažným mlékem, necháme vzejít kvásek.Máslo...
Ingredience: 120 ml vlažného mléka 1/2 kostky čerstvého droždí 40 g krupicového cukru špetka soli 70 g hery 400 g hladké špaldové mouky strouhaná kůra z jednoho citronu 50 g sušených meruněk 3 žloutky 1 vejce na potření
Postup: Z půlky vlažného mléka, droždí a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Mouku zatím prosejeme se solí a cukrem. Dále přidáme citrónovou kůru, nadrobno nakrájené sušené meruňky...
Ingredience: 2 lžička cukru krystal 150 g másla 4 žloutky 510 g polohrubé mouky 40 g droždí 1/2 lžičky soli 500 ml mléka máslo cukr moučka vanilkový cukr dle potřeby na obalení
Postup: Nejprve si uděláme kvásek-cukr, droždí a trochu teplého mléka-necháme vykynout. V míse ušleháme do pěny máslo se žloutky. Přisypeme mouku, sůl a kvásek, přilijeme zbylé mléko. Propracujeme těsto ( dle potřeby přisypeme mouku...
Ingredience: 40 dkg polohrubé mouky 1/4 litru vlahého mléka trochu soli 5 dkg másla mletý cukr - dávám od oka 2,5 dkg droždí
Postup: Těsto smíchám, propracuji, aby se nelepilo na válu.Rozdělím je na několik stejných dílů, 4-5 ks, stejné velikosti. Vyválím kruhy a ty rozřežu a plním ořechovou a makovou náplní. Po naplnění potírám rohlíky žloutkem.Peču na 170 stupňů v elektrické troubě, asi 30 min.,...
Ingredience: 3 hrnečky hladké mouky 1 hrneček cukru 1 hrneček sádla (pokojove teploty) trochu soli 1 vejce 20 g droždí mléko na zadělání 1.Náplň: 100 g ořechů 50 g cukru 2 lžíce mléka 2.Náplň: povidla
Postup: Do mísy nasypeme mouku, ve které uděláme důlek, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, sádlo, vejce zaděláme mlékem tak, aby se těsto nelepilo.Vyválíme a nakrájíme na čtverečky.Plníme jednou ze zvolených...
Ingredience: 300 g hladké mouky 20 g droždí 2 žloutky 150-200 ml mléka 30 g másla (rozpuštěné a vlahé) 50 g cukru sůl vejce na potření čokoláda mléčná-hořká měla jsem nugát
Postup: Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme trochu cukru, mouky a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky dáme kvásek a zbytek surovin. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Dáme kynout.Vykynuté těsto rozdělíme na 4-5...
Ingredience: 1 máslo (Hera) 500 g polohrubé mouky 50 g moučkového cukru 1/2 kvasnic 4 lžíce plnotučného mléka 2 vejce vanilkový cukr citronová kůra špetka soli Na plnění: 40 kostiček čokolády na vaření Na obalení: moučkový cukr 1 vanilkový cukr
Postup: Do hrnečku nalijeme vlahé mléko, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, rozdrobené kvasnice a rozmícháme. Neděláme kvásek. Do mísy dáme povolené máslo, 200...
Ingredience: Těsto: 1/2 kg hladké mouky 200 g 31-41% šlehačky 250 g Zlatá Hana Náplň: vanilkový cukr skořice mletá strouhané jablka na obalování mletý cukr
Postup: Zaděláme těsto, dáme do sačku a do lednice na půl hodiny. Mezitím si připravíme strouhané jablka. Těsto si pokrejeme na menší kousky, vyvalíme do kulata placek, na 8 dílků pokrajíme, přidáme jabka, skořici a vanilkový cukr. Svineme...
Ingredience: Těsto: 1/4 l mléka 5 žloutku 1,5 dl oleje 0,5-0,75 kg polohrubé mouky ( podle potřeby ) 100 g cukru 1 kostka droždi Náplň: nutela
Postup: Urobíme cesto, necháme vykysnúť, rozdelíme na 6 dielov a každý diel vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 8 častí. Plníme nutelou, potrieme vajíčkom a upečieme.
|< 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz