Ingredience: 500 g hladké mouky 1/2 kostky droždí 100 g rozpuštěného tuku 150 g cukru špetka soli kůra z 1/2 citronu 1 vejce mléko (dle potřeby) kokos nebo mleté ořechy drobné ovoce - jahody, maliny, rybíz, ostružiny 1 vejce na potření
Postup: Droždie rozdrobíme vo vlažnom mlieku a s troškou cukru necháme vykysnúť kvások. Z kvásku a ostatných prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na...
Ingredience: 3,5 hrnku hladké mouky 1 hrnek vlažného mléka 2 žloutky 3 lžíce mletého cukru špetka soli 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí 1/4 másla (62,5g) Náplň: 1 vanilkový pudink 1 balení rozinek (podle chuti) 450 ml mléka 3 lžíce cukru Na potření: trochu mléka
Postup: Z trochy mléka, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme máslo.Do mísy vysypeme mouku, zbytek moučkového cukru,...
Ingredience: 1 ks listového těsta (plát) 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 300 ml mléka 3 lžíce cukru
Postup: Uvaříme pudink. Já ho dělám tak, aby se nepřipaloval, že dám do kastrolku trošku (asi půl deci- pokryji dno) vody, až začne vařit, naliji mléko, ve kterém je rozmíchaný pudink, přidám vanilkový cukr a asi 3 lžíce krystalového cukru. Míchám, dokud pudink nezhoustne.Pudink za občasného...
Ingredience: Těsto: 250 ml vlažného mléka 150 ml oleje 1/2 kg hladké mouky špetka soli 3 PL cukr krupice nebo krystal 1/2 kostky droždí (nebo 1 sušené droždí) Náplň: 100 g másla 100 g rozinek 100 ml rumu 1 PL medu skořice a třtinový nebo bílý cukr dle chuti
Postup: Do pekárny dáme tekuté, poté sypké suroviny, navrch rozdrobíme droždí. Necháme zpracovat a vykynout na programu Těsto. Pokud byste těsto dělali...
Ingredience: 220 ml vody 70 g měkounké Hery 50 g cukru 1 vejce špetka soli 3 lžičky citrónové šťávy 320 g polohrubé mouky 230 g hladké mouky 21 g droždí Na potření: vejce Na posyp: plátky mandlí Náplň: kostka tvarohu vanilkový cukr 2 lžíce pískového cukru lžička citrónové šťávy špetka soli 1 vejce 5-6 lžic strouhaných ořechů – vše umícháme
Postup: Z části recepturní vody, mouky, cukru a všeho droždí...
Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 250 g hladké mouky 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 sušené droždí nebo půl kostky čerstvého 250 ml vlažného mléka 100 g rozpuštěného másla 1 žloutek Dále: 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky - sypké 4-5 lžic cukru krupice 50 g másla + máslo nebo olej na vymazání formy rozinky nebo brusinky - nejsou nutné
Postup: Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a...
Ingredience: 30 g droždí 1/4 l mléka 100 g másla špetka soli 2 lžíce cukru 2 vejce (1 na potření) 450-500 g hladké mouky Nádivka: 1 lžíce skořice 100 g másla 8 lžic cukru
Postup: Uděláme těsto a necháme vykynout, pak vyválíme placku, kterou natřeme nádivkou, smotáme a nakrájíme na 1 cm silné plátky, které dáme na plech.Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi dvacet minut. Pak obalujeme v...
Ingredience: 50 g kefíru 150 g vody 1 žloutek 70 měkkého másla 440 g hladké mouky 70 g cukru vanilkový cukr špetka soli 18 g čerstvého droždí Na náplň a posyp: mletá skořice, cukr vanilkový cukr, skořice, rozinky nebo vanilkový cukr, sekané ořechy bílek na potření mandlové lupínky na posyp před pečením
Postup: Z odvážených surovin vezmeme trochu vody a mouky, lžíci cukru, všechno droždí a zaděláme kvásek,...
Ingredience: 500 g listového těsta 1 vajíčko na potření Maková náplň: 1 hrnek mletého máku 0,5-1 hrnek mléka 1-2 lžíce cukru krupice (nebo podle chuti) 1 špetka skořice 3 lžíce povidel (nebo rybízové marmelády) trošku rumu Tvarohová náplň: 250 g tvarohu 1-2 lžíce cukru moučka 1 vanilkový cukr 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku 1 žloutek Jablečná náplň: 2 větší jablka jablka 1 vanilkový...
Ingredience: Těsto: 225 g hladké mouky 40 g krupicového cukru 40 g rozpuštěného vlahého másla 1 dl mléka 2 žloutky 10 g čerstvého droždí citronová kůra rozinky Sirup: 50 g cukru 125 ml vody lžíce rumu Krém: 1/4 l mléka rovná lžíce maizeny (dala jsem víc a bylo to moc husté) 30 g cukru vanilka (měla jsem esenci) 2 žloutky Ozdoba: plátky mandlí
Postup: Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme...
Ingredience: 270 g špaldová celozrnná hladká mouka 90 g cukr krupice 20 g Vanilkový cukr 350 ml Čerstvé Bio plnotučné mléko 125 ml Olivový olej vhodný pro teplenou úpravu 3 Vejce 150 g Vlašské ořechy 65 g mák mletý 2 velké zralé banány 18 g Kypřící prášek bez fosfátů Tuk na vymazání formy Hrubá mouka na vysypání formy Glukopur (hroznový cukr na posypání hotové bábovky)
Postup: Do malého kastrůlku dáme mák s...
Ingredience: 3 vejce 110 g medu 150 ml acidofilního mléka nebo kefíru 100 ml oleje 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem celozrnnou variantu, ale fungovat vám jistě bude i s obyčejnou bílou) 1/2 (tj. 6g) kypřícího prášku do pečiva višně nebo libovolné jiné ovoce (zužitkovala jsem mražené, ale klidně zkuste i čerstvé či kompot)
Postup: Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte...
Ingredience: 2 hrnky špaldové mouky 2 lžíce přepuštěného másla 150 ml studené vody 3 lžíce medu Gorgonzola (použila jsem Gran Moravia) 3 jablka (nejlépe odrůda Golden Delicious) hrst vlašských ořechů čerstvý tymián citronová šťáva
Postup: V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut...
Ingredience: 400 g hladké celozrnné špaldové mouky 100 g pšeničné hladké mouky 250 g polotučného tvarohu 60 g lískových ořechů 60 g vlašských ořechů 60 g mandlí 45 g sušených švestek 45 g sušených meruněk 45 g sušených brusinek 45 g sušených rozinek (předem namočených v rumu) 100 g změklého másla 80 g třtinového cukru 2 vejce 2 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky jedlé sody 1 lžička pomerančové kůry 1...
Ingredience: 300 ml mléka 1 lžíce cukru 1/2 balení sušeného droždí 400 g špaldové mouky 100 g rozinek rum 100 g vlašských ořechů 50 g kokosového oleje 1 lžička soli 1 vejce 80 g třtinového cukru hladká mouka (na podsypání válu)
Postup: Rozinky namočíme minimálně dvě hodiny předem do rumu.Mléko ohřejeme, nesmí být horké, pouze vlažné. Ze 100 ml vlažného mléka, sušeného droždí a 1 lžíce cukru, necháme vzejít...
Ingredience: 480 g špaldové mouky 100 g hnědého cukru 200 g másla 3 žloutky 35 g čerstvého droždí 250 ml mléka 1 špetka soli 1 hrst rozinek 1 hrst mandlí 1 hrst brusinek 1 vanilkový lusk citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu trochu kvalitního tmavého rumu
Postup: Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Rozinky namočíme do rumu. Z trochy vlahého mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí necháme...
Ingredience: 250 g špaldové mouky 130 g tvarohu 1 vejce 25 g brusinek 25 g kandovaného ovoce (lze vynechat) 50 g rozinek 50 g medu 50 g vlašských ořechů (nasekaných) 25 g kokosového oleje 1 lžička kypřícího prášku
Postup: Vyšleháme tekuté suroviny. Přidáme je k sypkým surovinám a vypracujeme vláčné těsto.Těsto přendáme na pečícím papírem vyloženou formu (pekáček nebo chlebíčková forma).Štolu dáme péct do...
Ingredience: 380 g špaldové hladké mouky Pernerka 200 g třtinového cukru 180 g másla 250 ml kysaného podmáslí 4 vejce 30 g kakaa kůra z jednoho bio citronu 1 sáček kypřícího prášku
Postup: Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s...
Ingredience: 20 g droždí 170 ml mléka 3 lžičky cukru 40 g másla 1 žloutek 200 g hladké špaldové mouky 100 g celozrnné hladké špaldové mouky špetka soli ½ lžičky skořice ½ lžičky muškátového oříšku 50 g brusinek vejce na potření
Postup: Droždí rozdrobte do misky a rozmíchejte s cukrem. Zalijte jednou třetinou ohřátého mléka. Z odměřeného množství mouky přidejte asi lžíci hladké špaldové mouky a...
Ingredience: 100 g másla 100 g bílé čokolády 180 g třtinového cukru 1 balíček vanilkového cukru 3 vejce 55 g hladké špaldové mouky špetka soli
Postup: Rozpálíme troubu na 160 stupňů.Ve vodní lázni roztopíme máslo a čokoládu a mícháme do hladka. Poté přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a opět mí cháme do hladší hmoty (resp. do rozpuštění cukru). Odstavíme a necháme mírně zchladnout.V jiné míse smícháme...
|< 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady