Ingredience: 250 g hořké čokolády (stačí i obyčejná čokoláda na vaření) 250 g másla 200 g moučkového cukru 4 vejce 100 g hladké mouky
Postup: Čokoládu a máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Mezitím vyšleháme pěnu z moučkového cukru a vajíček. Do vyšlehané pěny přidáme již rozehřátou čokoládu s máslem a zamícháme. Přidáme mouku a opět pořádně zamícháme.Nachystáme si přibližně 10 formiček, pokud nemáme, tak...
Ingredience: 1 máslo (hera) 30 dkg moučkového cukru 1 vanilkový cukr 15 dkg mletého máku 30 dkg hladké mouky 1 kypřící prášek do pečiva 150 ml plnotučného mléka 4 vejce
Postup: Zapneme troubu na 170°C, vymažeme tukem pekáček a vysypeme polohrubou moukou. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a ve druhé míse máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky vyšleháme do pěny. Mouku, mák, prášek do pečiva...
Ingredience: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr 1 lžička jedlé sody 1/2 hrnku moučkového cukru 3/4 hrnku oleje 1 jablko nastrouhané na jemno 1/2 hrnku nastrouhaných vlašských ořechů 2 lžíce rumu 2 vejce
Postup: Vejce, moučkový cukr, vanilkový cukr, skořicový cukr a rum šleháme do hustého krému a pomalu přiléváme olej a zašleháme nastrouhané jablko. Ve...
Ingredience: 200 g čokolády na vaření (z Lidlu tu ve žlutém obalu) 300 g zakysané smetany 250 g tvarohu (jaký máte doma) kdo chce více přisladit, přidá vanilkový cukr
Postup: Rozpustíme 200 g čokolády na vaření nad párou.K čokoládě přidáme 300 g zakysané smetany a dobře to celé zamícháme.Přidáme 250 g tvarohu a znovu celou směs promícháme.
Ingredience: 300 g hladké mouky 25 g droždí 1 vejce 1 žloutek 100 ml mléka 70 g másla 60 g cukru moučka špetka soli Náplň: 90 g vanilkového termixu skořice (podle chuti) 2 lžičky vanilkového pudinku Créme Olé
Postup: Připravila jsem si kvásek, do půlky vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala lžičku cukru a lžičku mouky a nechala jsem kvásek vzejít na teplém místě. Následně jsem si připravila...
Ingredience: Bonbónky: 100 g čokolády na vaření 50 g tuku 100% Sušenky: 140 g hladké mouky 1 žloutek 90 g rostlinného tuku na pečení 30 g cukru moučka + Forma Tescoma (viz poznámka)
Postup: Bonbónky: uvaříte nad párou v kastrolku a pak dejte na hodinu do ledničky.Sušenky: namícháte těsto a dejte do ledničky, po hodině vykrajujte.
Ingredience: 100 g hladké mouky 100 g cukru moučka 50 ml oleje 50 ml mléka 2 vejce 1/2 kypřicího prášku do pečiva jahody (nebo libovolné ovoce) tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Troubu předehřejeme na 180 °C.Přidáme cukr, olej, mléko a vejce. Vypracujeme těsto.Jahody nakrájíme na...
Ingredience: 600 g hladké mouky 42 g čerstvého droždí (1 kostka) 125 g Hery nebo 2 dl oleje 2 lžíce cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 1 prášek do pečiva sůl citronová kůra 250 ml mléka
Postup: V části z odměřeného množství vlahého mléka rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.Přidáme zbylé mléko, ostatní suroviny a zaděláme těsto.Z těsta můžeme hned dělat koláče, buchty a jiné dobroty.Nenecháváme kynout a...
Ingredience: 4 kg polohrubé mouky 280 g cukru krupice 8 kostek droždí 1 kg másla 1 kg ztuženého tuku 16 vajec (žloutky) 2 l mléka 1 lžička soli 1 máslo 250 ml rumu moučkový cukr na obalení
Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto, které nenecháváme kynout.Necháme odpočinout jen několik málo minut (10 minut).Rozválíme, nakrájíme na čtverečky a plníme různými náplněmi. Spojíme konce a dáme na plech vyložený...
Ingredience: 250 g Hery 250 tvarohu v alobalu 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli Náplně: ovoce, povidla,tvaroh, mák (na sladkou variantu) sýry typu niva, balkánský sýr, nebo olešnický tvaroh (na slanou variantu) Na dokončení: cukr moučka (na sladkou variantu) žloutek s trochou mléka (na slanou variantu) semínka na posyp (na slanou variantu)
Postup: Změklou Heru, tvaroh a mouku se špetkou soli vypracujeme v...
Ingredience: 150 g hladké mouky 65 g cukru krupice nebo krystal 65 g másla 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva višňový kompot 100 g másla 175 g mletých lískových oříšků 100 g cukru krupice 100 g hnědého cukru 3 vejce 1,5 lžičky prášku do pečiva 50 g hladké mouky čokoládová poleva
Postup: 150 g mouky, 65g cukru, 65g másla, 1vejce a lžičku prášku do pečiva smícháme v těsto a rozválíme do dortové formy. Poklademe...
Ingredience: 1,5 velkého balení dětských piškotů Káva: 1,5 hrnku silné rozpustné kávy 2 lžíce rumu 1 lžíce cukru 1 lžíce krémového likéru (vaječný koňak, Baileys...) Krém: 250 g mascarpone 200 g smetany ke šlehání 250 g odtučněného měkkého tvarohu 1/2 velkého bílého jogurtu 1 vanilkový cukr cukr (podle chuti) banán meruňková marmeláda tmavé kakao
Postup: Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme...
Ingredience: Suroviny pro cca 2 osoby: 1 vaničkový tvaroh (já používám odtučněný) 1 zakysanou smetanu 1 vanilkový cukr (dle chuti možno přidat ještě malinko moučkového cukru) dětské piškoty 3 lžičky rozpustné kávy pár lžiček baileys (karamelového likéru)
Postup: Smícháme tvaroh a zakysanou smetanu, přidáme cukr, promícháme. Do jakékoliv nádoby dáme vrstvu piškotů, kterou lehce pokapeme silnou rozpustnou...
Ingredience: 2 balíčky piškotů 200 g moučkového cukru 2 smetany ke šlehání 2 pomazánková másla 1 hrnek kávy (studené instantní) kakao
Postup: Smetanu, pomazánkové máslo a cukr ušleháme do pěny.Formu vyložíme piškoty, pokapeme kávou.Na piškoty navrstvíme polovinu krémové pěny a opět poklademe piškoty a pokapeme kávou, dáme zbytek pěny a uložíme do lednice.Podáváme posypané kakaem a ozdobené šlehačkou.
Ingredience: 3 balíčky cukrářských piškotů (po 12 ks) 500 g italského mascarpone 150 ml smetany ke šlehání (33%) 100 g moučkového cukru 200 ml espressa 50 ml amaretta (nebo rumu) 2 lžíce kakaa NEOBSAHUJE SYROVÁ VEJCE!
Postup: Připravíme si espresso, či instantní kávu a vychladíme. Vyšleháme šlehačku do tuha, přidáme cukr a vmícháme do mascarpone. Vzniklý krém odložíme.Piškoty namáčíme rychle z obou stran a...
Ingredience: 250 g mascarpone 20 ml Amaretta 100 ml višňové šťávy 100 g cukru moučka 1 lžíce kakaa 1 šálek uvařené kávy 125 g cukrářských piškotů 2 žloutky
Postup: Žloutky třeme s cukrem alespoň 8 minut. Do tohoto krému vmícháme polovinu Amaretta a celé to smícháme s mascarpone (vhodno použít metlu).Polovinu piškotů máčíme v kávě - musí být vlhké, ale ne rozmáčené - možno i pokapat. Poklademe jimi dno...
Ingredience: Těsto: 6 středně velkých vajec 14 rovných lžic krystalového cukru 18 rovných lžic polohrubé mouky 1/4 lžičky soli máslo hrubá mouka na plech 2 lžíce moučkového cukru na posyp 1 lžíce krystalového cukru na posyp Krém: 0,5 kg mascarpone 0,5 l šlehačky 20 dkg cukru krystal Dále: silná káva na namočení piškotu rumové aroma (podle chuti)
Postup: Žloutky utřeme s cukrem a solí, přimícháme mouku a tuhý...
Ingredience: 2 x piškoty 2 kelímky ricotty kelímek kysané smetany uvařené rozpustná káva 10 dkg třtinového cukru kakao
Postup: Ricottu, smetanu a cukr mícháme dohromady v robotu cca 5 minut. Na dno dortové formy naskládáme piškoty, které pokapeme kávou a zalijeme směsí. Postup opakujeme, tak, aby poslední vrstva byla směs. Do sítka dáme kakao a vrchní vrstvu zaprášíme.Dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe přes...
Ingredience: 2 kelímky smetany ke šlehání 30% balení taveného sýra 200 g cukr moučka 1 balení piškotů káva rum
Postup: smetanu ke šlehání šleháme s cukrem až zhoustne, přidáme smetanové sýry Fénix, a šleháme do hladka.Do pekáče, nebo na tác vyskládáme piškoty, které jsme si namočily v silné kávě s rumem ( já dělám rozpustnou kávu), poté natřeme půlkou potírky, zase naskládáme namočené piškoty a potřeme...
Ingredience: 2 vanilkové pudinky se šlehačkou 1 pomazánkové máslo bez příchutě 1 vanilkový cukr 1 šálek uvařené silné rozpustné kávy 0,5 dl rumu (nebo jiný aromatický destilát) 240 g piškoty kulaté (nebo 400 g piškoty dlouhé)
Postup: Krém vyšleháme z dvou pudinků i se šlehačkou, pomazánkovým máslem a rumem. Do mísy naskládáme na dno piškoty, pokapeme uvařenou, ale vychlazenou silnou kávou, ve které jsme...
|< 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady