Ingredience: Muffiny : asi 200 g dýňového pyré (hokkaido) asi 200 g hladké mouky 100 g cukru 1/4 prášku do pečiva 2 lžíce oleje 100 ml mléka 1 vejce 1/4 lžičky skořice Zmrzlina : asi 200 g uvařené a rozmixované dýně hokkaido cukr nebo med podle chuti 1 kysaná smetana (250 g) 1 šlehačka šťáva a kůra z 1 citronu 1 vanilkový cukr
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře promícháme....
Ingredience: 90 g jemných ovesných vloček 90 g ovesných vloček (namletých na mouku) 200 g dýňového pyré 2 vejce 150 ml kokosového mléka 20 g arašídového másla 140 g řeckého jogurtu med prášek do pečiva perníkové koření skořice mletá špetka mletého zázvoru
Postup: Zvlášť smícháme suché a mokré suroviny. Poté přelijeme mokré do suchých a důkladně smícháme. Vzniklým těstem naplníme muffinové formičky a pečeme...
Ingredience: 350 g dýně hokkaido (upečené) 240 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky zázvoru koření 1/4 lžičky mletého nového koření 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku 50 g nastrouhaných vlašských ořechů 180 g tmavého třtinového cukru (nebo březového) 3 velká vejce 2 lžíce medu 150 ml oleje Krém: 1 tvaroh ve vaničce 1 Palouček 1 smetana ke šlehání 3 vrchovaté...
Ingredience: 330 g hladké mouky 100 g másla 250 g třtinového cukru 200 g dýňového pyré 2 vejce 1,5 lžičky prášku do pečiva 1/4 lžička soli 1 lžička dýňového koření (kdo chce, přidá i 1 lžičku sušeného zázvoru)
Postup: Do mísy jsem nasypala hladkou mouku, přisypala jsem prášek do pečiva, sůl a dýňové koření. Suchou směs jsem zamíchala a dala stranou.Do mísy od robota jsem dala máslo, třtinový cukr a vše...
Ingredience: 200 g dýně hokaido 200 g hladké mouky 50 g másla 80 g třtinového cukru 3 žloutky 3 bílky 1/2 kypřicího prášku do pečiva olej
Postup: Dužinu dýně nakrájíme, vložíme do horké vody a 15 minut povaříme na mírném ohni doměkka.Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme k nim dýni, mouku s kypřicím práškem do pečiva a z bílků vyšlehaný sníh.Těsto pečeme asi 3 minuty v rozehřátém vaflovači mírně...
Ingredience: 1 pomeranč (dužina i kůra) 150 g datlí sušených 250 g dýňového pyré 175 g másla (případně Hery ) 250 g pohankové nebo špaldové mouky 3 celá vejce 150 ml mléka 50 g třtinového cukru 1 prášek do pečiva 1 KL vanilkového cukru 1 KL dýňového koření
Postup: Dýni Hokaido rozpůlíme, vydlabeme semeník a dáme péct při teplotě 170°C cca 40 minut. Upečenou dýni rozmixujeme, odměříme potřebné množství a...
Ingredience: Těsto: 750 g nahrubo nastrouhané oranžové dýně 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1/2 hrnku oleje 4 vejce 1 prášek do pečiva ostružiny
Postup: Všetky ingrediencie na cesto dobre premiešame. Cesto rozotrieme na plech a poukladáme černice. Pečieme v rúre pri strednej teplote. Horúci koláč posypeme práškovým cukrom.
Ingredience: 300 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody špetka soli 250 g másla 250 g třtinového cukru 2 vejce 1/2 lusku vanilky 2 hrsti nakrájené dýně na malé kostičky 1 čokoláda na vaření
Postup: Smícháme mouku se solí, cukrem, vyškrábaným vanilkovým luskem a jedlou sodou.Nakrájíme oloupanou dýni a čokoládu na drobné kostičky.K mouce přidáme vejce, máslo a vše zpracujeme dohromady.Nakonec vmícháme...
Ingredience: Korpus: 250 g sušenek Bebe rodinné 120 g másla Náplň: 250 g sýr Gervais 150 g cukru 3 PL polohrubé mouky 300 g dýňového pyré 3 vejce 150 g zakysané smetany 1 ČL dýňového koření 1/2 ČL soli 100 g čokolády na vaření
Postup: V míse podrtíme sušenky tak, abychom dostali konzistenci strouhanky. Smícháme s rozpuštěným máslem a natlačíme na dno formy.Sýr našleháme dohladka, přidáme cukr, dýňové pyré,...
Ingredience: Tmavé těsto: 100 g másla 50 g moučkového cukru 2 vejce 200 ml mléka 170 g hladké pšeničné mouky 6 g kypřícího prášku do pečiva 2 lžíce práškového kakaa Světlé těsto: 150 g másla 80 g moučkového cukru 3 vejce 150 g dýně Hokaido 150 ml mléka 250 g hladké pšeničné mouky 10 g kypřícího prášku do pečiva
Postup: Nejdříve připravím tmavé těsto. Změklé máslo s cukrem vyšlehám do pěny a...
Ingredience: Těsto: 100 g jemných ovesných vloček 10 g holandského kakaa 2 vejce 100 g bílého jogurtu 1 lžička skořice prášek do pečiva koření do perníku sladidlo dle chuti 25 g rozinek 25 g vlašských ořechů 150 g dýňového pyré (dýni upečeme do měkka a rozmixujeme) Poleva: jogurt tvaroh moučkový cukr vlašské ořechy na ozdobu
Postup: Všechny suroviny smícháme dohromady (z vajec pouze žloutky) a malinko...
Ingredience: 150 g tuku na pečení (nebo másla) 1 hrnek krystalového cukru 2 lžíce strouhané pomerančové kůry 2 vejce 1 hrnek dýně (na kostičky krájené) 1 hrnek nadrobno nařezaných sušených švestek 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli 1/2 hrnku mléka
Postup: Maslo dobre vymiešame s cukrom a kôrou. Pridáme po jednom vajíčka, zakaždým dobre prešľaháme. Pridáme tekvicu, slivky, múku s...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 1 špetka soli 2 lžíce másla 40 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 60 g polohrubé mouky 200 g dýně Krém: 1 lžička limetkové šťávy 2 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 250 g mascarpone Na ozdobení: dýňový kompot
Postup: Troubu včas vyhřejeme na 200 °C.Bílky vyšleháme se špetkou soli do pevného sněhu. Žloutky a máslo vyšleháme s cukry do pěny a zlehka do směsi vmícháme prosátou...
Ingredience: Korpus: 400 g dýně hokaido (syrové) 4 vejce 1/4 hrnku oleje 100 g kokosové mouky 100 g kokosu asi 4 lžíce xylitolu (přírodní březový cukr) 2 lžičky jedlé sody 1/4 lžičky vanilkového aroma Náplň: 500 g tvarohu v kostce citronová kůra xylitol podle chuti 1 kelímek smetany ke šlehání (250 ml) Dále: mandlové lupínky na posyp máslo na vymazání formy
Postup: Dortovou formu vymažeme máslem. Včas...
Ingredience: Korpus: 40 sušenek zázvorových (i jiných) 125 g rozpuštěného másla Smetanový krém: 250 g mascarpone (nebo tučný tvaroh) 1/2 Lučiny (nebo Philadelphia) 200 ml smetany ke šlehání 2 ztužovače šlehačky 6 lžic cukru krupice (dle chuti) 1 vanilkový cukr Dýňový krém: 400-500 g pyré z dýně hokaido 1 želatina na dort zastudena (nebo instantní vanilkový pudink) 1,5 lžičky dýňového koření (viz...
Ingredience: Na těsto: 4 vejce 1,5 hrnku polohrubé mouky 3 lžíce cukru 100 ml oleje lžičku kypřícího prášku panák vaječného koňaku Náplň: 2 hrnky nakrájené dýně 600 ml smetany 12 plátků želatiny 4 lžíce nutelly 200 g mascarpone panák vaječného likéru
Postup: Nejprve si uděláme korpus. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej, přimícháme mouku s kypřícím práškem a ochutíme koňakem. Vlijeme do...
Ingredience: Drobenka: 600 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 Hera nebo máslo (250 g) 4 žloutky 150 g cukru krupice 1 vanilkový cukr citronová kůra dle chuti Dýňová náplň: cca 1 kg dýně - oloupané, nastrouhané 1 velký citron 2-3 lžičky mleté skořice rozinky předem namočené v rumu, dle chuti vlašské ořechy nasekané, dle chuti, nejsou nutné 4-5 lžic cukru krupice, dle chuti Dále: 4 bílky 1...
Ingredience: 130 g perníčků 100 g bebe sušenek 1/3 hrnku cukru 1/4 čajové lžičky mletého zázvoru 8 polévkových lžic másla rozpuštěného 680 g tučného tvarohu 3 vejce 1 hrnek hnědého cukru 1 hrnek dýňového pyré 1 čajová lžička vanilkového extraktu 1 čajová lžička mleté skořice 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru 1/4 čajové lžičky mletého hřebíčku 1/4 čajové lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
Postup: 1....
Ingredience: 2 balení sušenek BeBe kakaové 300 g dýně hokaido 100 ml polotučného mléka 2 vejce 40 g medu 1 BIO vanilkový cukr 250 g odtučněného tvarohu (v vaničce) 250 g sýru ricotta 1 lžička mleté skořice 1 špetka soli
Postup: Dýni omyjeme a očistíme.Na plech vyložený pečicím papírem rozložíme na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180 °C 30 minut.Dortovou formu o...
Ingredience: Na korpus: 140 g máslových sušenek 60 g másla Na náplň: 450 g žervé 300 g dýně hokkaido 50 g hnědého cukru 2 vejce 1 žloutek 1 lžíce moučkového cukru 1 lžička vanilkového extraktu
Postup: Troubu předehřejeme na 220 °C. Sušenky rozdrtíme v mixéru a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Znovu rozmixujeme, aby se vše propojilo.Pečicí formu, ideálně se sundavacím dnem, vysteleme pečicím papírem a zvenku...
|< 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady