Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva 1 Hera 2 vejce 120 g moučkového cukru mléko podle potřeby tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Náplň: 1,5 kg jablek nakrájených na plátky 3 balíčky vanilkového pudinku 8 lžic cukru (podle kyselosti jablek) mletá skořice rozinky ořechy
Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme odpočinout v...
Ingredience: Bílé těsto: 450 g polohrubé mouky 450 g másla (Hery nebo jiný tuk na pečení) 3 lžíce vody Tmavé těsto: 200 g cukr moučka 6 vajec 50 g kakao 70 g mleté ořechy Krém: 250 g másla 200 g cukr moučka 1 žloutek 1/4 l mléka 1 pudink vanilkový
Postup: Vypracujeme bílé těsto a necháme odpočinout v ledničce.Připravíme tmavé těsto:ušleháme cukr se žloutky a kakaem,vmícháme mleté oříšky a sníh ze 6...
Ingredience: 7 vajec 15 dkg polohrubé mouky 280 g cukru 1 balíček vanilkového pudingu 250 ml mléka 200 g změklého másla 1 vanilkový cukr džem 5 ks větších banánů čokoládová poleva
Postup: Upečeme piškot. (5 žloutků, 7 bílků, 15 dkg polohrubé mouky, 180 g cukru) 5 žloutků utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku a nakonec zlehka zapracujeme ušlehaný sníh z osmi bílků. Piškot pečeme při 160 stupních do...
Ingredience: plech 33x23 cm 400 g hladké mouky 1 Hera 2 lžíce moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce citronové šťávy 1 vejce 1 kypřící prášek do pečiva 7 lžic mléka Náplň: 1 kg jablek 3 vanilkové pudinky 2 vanilkové cukry 8 lžic krystalového cukru 2 lžíce hrozinek
Postup: Nejprve obkreslíme pekáč délky 33 cm a šíře 23 cm na pečicí papír. Povolenou Heru rozetřeme s vanilkovým a moučkovým cukrem ve velké...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 60 g změklého másla 300 ml mléka (teplého) 20 g čerstvého droždí 7 g soli 45 g cukru krupice 2 vejce strouhaná citronová kůra (dle chuti) Náplň (dle chuti): tvaroh (nebo povidla, mák, čokoláda) kandované ovoce rozinky Na dokončení: vejce na potření
Postup: Z uvedených surovin na těsto vypracujeme hladké těsto a necháme hodinu kynout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné...
Ingredience: Světlé těsto: 3 vejce 3 lžíce špaldové mouky hladké 2 lžíce třtinového cukru (very dark) Kakaové těsto: 6 vajec 6 lžic špaldové mouky hladké 4 lžíce třtinového cukru (very dark) 1-2 lžíce bio kakaového prášku višňová marmeláda na potření 400 ml rostlinné šlehačky 250 g měkkého tvarohu 100 g hořké čokolády (Vivani)
Postup: Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků....
Ingredience: 4-5 lžic cukru krupice 4 lžíce mletých lískových ořechů 300 g másla 200 ml mléka (přibližně) 2 lžíce hladké mouky olivový olej na vymazání pánve 2 balení laskonek (korpusy) 1 lžíce vody
Postup: Mělkou pánev vymažeme olejem. Do nerez kastrůlku nasypeme cukr krupici a přidáme lžíci vody. Zapneme na malý plamen. Cukr se rozpustí, je třeba stále míchat. Jakmile začne žloutnout, vsypeme oříšky a...
Ingredience: 4 žloutky 1 lžíce hladké mouky 200 ml mléka 3 vanilkové cukry 80 g cukru krupice 375 g másla Dále: ovoce čirá želatina
Postup: Žloutky, mouku, mléko a cukry na mírném ohni za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.Pudink necháme vychladnout. Máslo třeme do pěny a postupně přidáváme chladný pudink. Pozor - oboje musí mít stejnou teplotu.Do košíčků ozdobně nastříkáme krém, ozdobíme ovocem, které...
Ingredience: 250 ml mléka 1 žloutek 2 vanilkové cukry 100 g moučkového cukru 120 g mletých vlašských ořechů 50 g másla
Postup: V mléce rozmícháme žloutek, vanilkové cukry, moučkový cukr a ořechy.Za stálého míchání (rádo se připaluje) vaříme do úplného zhoustnutí, trvá to asi 30 minut. Necháme vychladnout.Nakonec do zchladlé hmoty vmícháme máslo a vyšleháme.
Ingredience: 250 ml vody 4 lžíce hladké mouky 4 lžíce vanilkového pudinku 2 žloutky 250 g másla 100 ml rumu 1 lžička kakaa 50-100 g moučkového cukru
Postup: Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.Než pudink vychladne, utřeme do pěny máslo, cukr, přimícháme...
Ingredience: 250 ml mléka 50 g hrubé mouky 200 g másla 200 g cukru moučka 2 lžíce rumu
Postup: Z mléka a mouky uvaříme v hrnci při nižší teplotě na hustou kaši. Za občasného promíchání ji necháme vychladnout. Nebo přetáhneme povrch kuchyňskou fólií.Prosejeme cukr. Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu a pak ho s cukrem vyšleháme do pěny.Po vystydnutí prošleháme moučnou kaši a po částech ji zapracujeme...
Ingredience: 500 g 33% smetany 70 g cukru 6 plátků želatiny 1 vanilkový lusk K ozdobení: čerstvé ovoce džem
Postup: Nechte změknout ve studené vodě listy želatiny.Vanilkový lusk rozkrojte podélně, dřeň nožem vydlabejte a dejte do hrnce s vodou.K ní přidejte smetanu, cukr a přiveďte k varu. Poté nechejte směs zchladnout.Želatinu vymačkejte a nechte rozpustit ve smetaně a cukru.Vytáhněte vanilkový lusk a směs...
Ingredience: Krém: 180 g bílé čokolády 250 ml mléka 250 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého) pokojové teploty 3 plátky želatiny (6 gramů) Na ozdobení: bílá čokoláda maliny jahody
Postup: Čokoládu nasekáme na menší kousky. Želatinu namočíme do studené vody. Mléko zahřejeme, stáhneme z ohně a do horkého přidáme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda kompletně nerozpustí. Do směsi mléka a čokolády zamícháme...
Ingredience: 3 dcl mléka 1 lžíce kakaa 30 g čokolády na vaření 20 g maizeny 1 banán 1 lžíce cukru
Postup: V polovici mlieka, ktoré sa zahrieva na sporáku, rozmiešame kakao, pridáme na malé kúsky nalámanú čokoládu a pomali zohrievame, kým sa nerozpustí. Vo zvyšku mlieka rozmiešame maizenu, pridáme k mlieku s čokoládou a za staleho miešania na sporáku zahrievame ako pri príprave pudingu až do zhustnutia....
Ingredience: 8 kinder čokoládek 250 ml smetany ke šlehání 1 kompot mango
Postup: Čokoládky nalámeme do misky a rozpustíme v mikrovlnce. Mezitím ušleháme smetanu, do které pak všleháme rozpuštěné čokoládky a ještě chvíli společně šleháme.Do pohárů dáme nakrájené kompotované mango a poklademe krémem. Ozdobíme mangem a čokoládou.
Ingredience: 250 g mascarpone 250 ml smetany ke šlehání 33 % cukr (podle chuti) kakaové sušenky čerstvé jahody čokoládové kočičí jazýčky strouhaná čokoláda
Postup: Mascarpone ušleháme s cukrem a zvlášť vyšleháme smetanu.Na dno pohárků dáme rozdrobené sušenky. Mascarpone a šlehačku smícháme dohromady a rozdělíme do pohárů, na rozdrobené sušenky.Poklademe očištěnými jahodami a ozdobíme strouhanou čokoládou a...
Ingredience: 1 banán 1 červená hruška 1 mrkev 1 kiwi 2 PL kvalitního kakaa 1 KL skořice 1 PL medu (dle chuti)
Postup: Banán nakrájíme na kolečka, mrkev a hrušku nastrouháme na velkých slzičkách nahrubo. Rozmixujeme na hladkou kaši, přidáme kakao, skořici a med, promícháme, ochutnáme. Dáme do ledničky aspoň na 2 hodiny vychladit. Před podáváním krém obložíme oloupanými plátky a kousky kiwi.
Ingredience: hotové rozválené listové těsto 275 g rozšlehané vajíčko na potření Na krém: 1 sáček vanilkového pudinku 2 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 500 ml plnotučného mléka 1 vajíčko cca 20 g másla Na 2. vrstvu: smetana na šlehání 200 ml půl sáčku ztužovače lžíce vanilkového extraktu vanilkový cukr dle potřeby Na posyp/polevu: cukr moučka čokoláda dle libosti troška mléka
Postup: Listové těsto...
Ingredience: 500 g listového těsta Krém: 1 l mléka 3 vanilkové pudinkové prášky 200 g cukru 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 250 g másla Šlehačka: 500 ml smetany ke šlehání 50 g cukru semínka z 1 vanilkového lusku
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozválíme na dva pláty o velikosti plechu. Jeden plát upečeme vcelku a druhý před pečením přímo na plechu rozkrájíme na čtverce o velikosti...
Ingredience: 5 vajec 20 dkg cukr krupice 4 lžíce polohrubé mouky 8 dkg mletých ořechů 1 prášek do pečiva nebo raději 1/2 0,5 kg listové těsto Na krém: 1/2 litru mléka 6 lžic hladké mouky 15 dkg cukru krupice 28 dkg Hery nebo másla 1 vanilkový cukr rum
Postup: Šlehačem vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny. Lehce vmícháme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Upečeme na plechu s pečícím...
|< 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady