Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Kremrole podle Gurmetu

Ingredience: 500 g listového těsta hladká mouka (na podsypání) 1 vejce cukr moučka (na ozdobu) Na bílkovou náplň: 500 ml vody 300 g cukru 5 bílků 200 g cukru

Postup: Troubu rozehřejte na 180 °C. Těsto rozválejte na tenké plátky a potřete rozšlehaným vejcem. Rádýlkem nařežte proužky cca 3 cm široké. Proužky těsta obtáčejte na kovové trubičky tak, aby vejcem potřená strana zůstala na povrchu. Konce pečlivě...

 
Kremrole s borůvkovým krémem

Ingredience: Těsto: 280 g špaldové mouky špetka soli 250 g másla + na potření trubiček 2 žloutky 120 ml kefíru 1 vejce na potření Krém: 400 g žervé 200 ml smetany ke šlehání 4-5 lžic hustého borůvkového džemu moučkový cukr na posypání

Postup: Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme...

 
Kremrole s malinovým sněhem podle Josefa Maršálka

Ingredience: Těsto: 270 g hladké mouky 150 g studeného čerstvého másla 100 g smetany ke šlehání 50 g jogurtu 2 g soli Na náplň: 60 g bílků (asi ze 2 vajec) 60 g malinového pyré 220 g cukru krupice 20 g citronové šťávy Na dokončení: 1 vejce na potření 20 g cukru krupice 10 g mrazem sušených malin

Postup: Mouku smícháme se solí, přidáme na větší kousky nakrájené studené máslo a vypracujeme lehkou drobenku....

 
Kremrole z křehkého těsta

Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 250 g másla 100 g zakysané smetany 100 g smetany ke šlehání Dále: olej nebo ghí na potření kovových trubiček 1 vejce na potření těsta Náplň: 80 g bílků (2 ks) 160 g cukru 40 ml vody

Postup: Z mouky, másla a obou smetan vypracujeme hladké těsto, zaděláváme v robotu. Zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice.Kovové trubičky potřeme olejem, chutnější je použít ghí....

 
Kremrole-trdelníky

Ingredience: 170 ml mléka 600 g hladké mouky 50 g cukru špetka soli 70 g sádla 80 g másla 4 žloutky 1 lžíce rumu 25 g droždí

Postup: Zadělá se na kynuté těsto. Já jsem to dala do DPekárny( napřed tekuté potom sypké). Až je těsto vykynuté, tak jej rozválíme na placku asi 1/2 cm.Nakrájíme na 3-4 cm pruhy, které namotáme na kovové trubičky. Nachystáme si dvě misky. Do jedné rozšleháme vejce a do druhé dáme...

 
Kremrolky ze šlehačky

Ingredience: Těsto: 3 žloutky 1 šlehačka 1 Hera 1 špetka soli trochu octa 400 g hladké mouky Náplň: 3 bílky krupicový cukr vanilka

Postup: Těsto pořádně z uvedených surovin propracovat a nechat asi hodinu odpočinout.Pak namotat proužky na malé kremrolkové trubičky.Péct na 170 °C (horkovzdušná trouba), musí být po upečení světlé.Pak je plníme sněhem ušlehaným v páře s krupicovým cukrem a vanilkou.

 
Kremšnit

Ingredience: 2 listová těsta 250 g másla 2 vanilkové pudingy 1 l mléka 1 vanilkový cukr lžíce rumu cukr moučka 1 citron rybízová marmeláda

Postup: Obě listová těsta upečeme a uvaříme puding ze 2 sáčků.Až bude puding zcela vychladlý, postupně ho přidáváme ke změklému máslu a vyšleháme hladký krém. Osladíme dle chuti a pro vůni přidáme rum.Listové těsto namažeme krémem, přiklopíme druhým plátem a ten povrchu...

 
Krémy do dortů

Ingredience: Máslový krém (základní): 2 balíčky vanilkového pudinku 500 ml mléka 120 g másla 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 kapky rumové tresti (nemusí být) Čokoládový krém: 600 ml mléka 2 čokoládové pudinky 200 g másla 100 g čokolády na vaření moučkový cukr Ořechový krém: 100 ml mléka 100 g hrubě mletých ořechů 2 lžíce rumu 2 lžíce medu 100 g cukru krupice 3 vejce 250 g másla Kokosový...

 
Krémy do odpalovaného těsta

Ingredience: (KRÉM DO VĚNEČKŮ): 3/4 litru mléka 2 vanilkové pudinky 250 g másla 200 g moučkového cukru (ŽLOUTKOVÝ KRÉM DO VĚNEČKŮ): 1/2 litru sladké smetany 4 žloutky 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 40 g škrobové moučky (POLEVA NA VĚNEČKY): 130-150 g moučkového cukru 1 lžíce horkého mléka (KRÉM DO VĚTRNÍKŮ I): 1 litr mléka 4 balíčky vanilkového pudinku 100 g cukru moučka 1 vanilkový...

 
Kristýnky perník

Ingredience: 1/2 l cukru moučka 2 vejce 2 X 1/2 l hladké mouky 100 ml oleje 1/2 l vlažné vody cca 2 lžíce kakaa 2 lžíce marmelády 1 peč. prášek do perníku 1 prášek do pečiva strouhaný kokos, olej - na vysypání plechu

Postup: Cukr rozšleháme s vejci a přidáme zbytek surovin, dobře promícháme.Těsto lijeme na hlubší plech, vysypaný strouhaným kokosem. Pečeme cca na 180 stupňů, nastavuji na 30 min.,...

 
Krokodýlí štrúdl pro děti

Ingredience: 40 dkg hladké mouky 1 Omega 3 vejce do těsta 1 vejce na potření 3 lžíce vody 3 lžíce octa Náplň jablka jak kdo má rád (nastrouhaná jablka, skořice, vanilkový cukr, nasekané ořechy a hrozinky)

Postup: Z uvedených surovin ručně zpracujeme těsto a zabalené dáme na chvíli do lednice.Mezi tím si připravíme jablečnou náplň. Jablka pokrájíme na malé kousky a spolu s cukrem, skořicí, hrozinkami pomalu...

 
Kropenaté řezy

Ingredience: Těsto: 5 vajec 180 g másla 200 g cukr krupice sůl 6 lžic mléka 300 g hladké mouky 3 lžičky kypřícího prášku 100 g čokoládové rýže Hrušková náplň: 700 g hrušek 500 ml vody 100 g cukru krupice 1 skořicový cukr citronová šťáva z 1 citronu 2 balíčky vanilkového pudinku Dr.Oetker Originál Šlehačková náplň: 400 ml smetany ke šlehání 400 ml bílého hustého jogurtu 100 g čokolády na vaření 1...

 
Krtkovo dortíčky

Ingredience: 3 vejce 100 g čokolády 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 3/4 hrnku hladké mouky 1/2 kypřícího prášku 2 lžíce kakaa 4 lžíce moučkového cukru 2 banány 400 ml smetany vrchovatá lžíce tvarohu 250 g zakysané smetany čokoládová drť cukr dle chuti do náplně kandované višňě

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Zašleháme olej, mléko a přimícháme mouku s...

 
Krtkovy dortíčky

Ingredience: Těsto: 100 ml oleje 100 g moučkového cukru 2 vejce 1 lžíce rumu 180 g polohrubé mouky 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 120 ml mléka Nápň: banány podle potřeby 1/2 litru šlehačky na šlehání 2 ztužovače do šlehačky 80 g hořké čokolády 50 g moučkového cukru

Postup: Smícháme olej, cukr a žloutky a vyšleháme pěnu. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Vmícháme do pěny kterou jsme si vytvořili...

 
Krtkův dort na plechu

Ingredience: Těsto: 320 g hladké mouky 180 g cukru 3 vejce 3 lžíce kakaa 200 ml oleje 200 ml mléka 1 prášek do pečiva Stracciatelový krém: 250 g tvarohu 400 ml zakysané smetany 250 ml smetany ke šlehání 100 g čokolády na vaření 1 vanilkový cukr Vanilkový pudink do krému: 250 ml mléka 1,5 balíčku vanilkového pudinku 4 lžíce cukru Dále: 4 banány sádlo a polohrubá mouka

Postup: Nejdříve ze surovin na pudink...

 
Krtkův dort na plechu

Ingredience: Těsto: 320 g hladké mouky 180 g cukru 3 vejce 3 lžíce kakaa 200 ml oleje 200 ml mléka 1 prášek do pečiva Stracciatelový krém: 250 g tvarohu v kostce 400 g zakysané smetany 250 ml smetany ke šlehání 100 g čokolády na vaření 1 vanilkový cukr 4 banány Pudink: 250 ml mléka 1,5 balíčku vanilkového pudinku (dle chuti) 4 lžíce cukru Dále: sádlo na vymazání plechu polohrubá mouka na vysypání

Postup: Nejd...

 
Krtkův pohár s tvarohovo-pudinkovým krémem

Ingredience: 250 g tvarohu 1 vanilkový pudink bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera 1 vanilkový cukr 2-3 lžičky moučkového cukru 300 ml mléka 1-2 banány 100 g tmavých kakaových sušenek

Postup: Tvaroh, vanilkový cukr, vanilkový pudink a mléko šleháme přibližně 3 minuty do té doby, než nám směs zhoustne. Mléko si dáme dle potřeby, pokud použijeme tvaroh z vaničky, budeme ho potřebovat o trochu méně. Já...

 
Krupice s vanilkovou smetanou a ovocem

Ingredience: 250 ml mléka 1 vanilkový lusk 35 g krupice (z tvrdé nebo polotvrdé pšenice) 50 g cukru 150 ml smetany ke šlehání 800 g červeného ovoce: jahody maliny rybíz borůvky ostružiny

Postup: Do kastrůlku nalijeme mléko. Rozřízneme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a vložíme i s luskem do mléka ( pokud nemáme vanilkový lusk dáme vanilkový cukr a pak už nesladíme).Mléko přivedeme k varu,...

 
Krupicové flameri s broskvemi

Ingredience: 500 ml mléka špetka soli 80 - 100 g cukru 80 g dětské krupičky 2 žloutky 20 g másla broskve (kompot)

Postup: Z krupičky, cukru, mléka a soli uvaříme hustou kaši. Odstavíme ji z plotýnky a vmícháme máslo a žloutky, pak přidáme nakrájené broskve.Dáme do misek, ozdobíme broskvemi a necháme vystydnout.Podáváme jako dezert.

 
Krupicové flameri s jahodovou omáčkou

Ingredience: 500 ml mléka špetka soli 80 g krupičky 100 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 30 g másla 3 bílky 400 g jahod 1 lžíce solamylu cukr 100 ml smetany ke šlehání

Postup: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Zahřejeme mléko se špetkou soli téměř k bodu varu a vsypeme do něj krupičku, promíchanou s cukrem a vanilkovým cukrem. Směs šleháme metlou, přivedeme k varu a za stálého míchání uvaříme hustou...

 

|<   254   255   256   257   258   259   260   261   262   263   264   265   266   267   268   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz