Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bezlepkový mandlový piškot se skořicí - Gató de almendras

Ingredience: 250 g mandlové mouky (najemno mleté mandle) 180 g cukru 6 vajec strouhaná kůra z 1 citronu 1/2 lžičky mleté skořice moučkový cukr na posypání máslo na vymazání formy

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici. Dobře smícháme. Přidáme asi 1/3 ušlehaných bílků,...

 
Bezlepkový mrkváček aneb mrkvový dortík

Ingredience: 150 g třtinového cukru 3 vejce 100 g oleje 100 ml obilného mléka 150 g bezlepkové směsi Jizerka 1 bezlepkový kypřící prášek 280 g mrkve (očištěné) 60 g mletých mandlí 100 g vlašských ořechů (nasekaných) Krém: 250 g měkkého tvarohu 200 g gervais 50 g třtinového cukru 50 g másla mandle (drcené, na ozdobu) vlašské ořechy (drcené, na ozdobu)

Postup: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme...

 
Bezlepkový mřížkový koláč

Ingredience: 30 dkg mouky Jizerka 10 dkg cukru moučka 1/2 Hery 1 vejce 1 prášek do pečiva citronová kůra z 1/2 citronu mléko na zředění (asi 1Dl) Povidla hrušková (či jiná) zředěná 1 lžíce rumu

Postup: Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme rádýlkem pruhy a uděláme pravidelnou...

 
Bezlepkový perníkový koláč z ořechového krému Nutspread

Ingredience: Suroviny na formu o průměru 18 cm: 250 g krému Nutspread z vlašských ořechů slazeného 400 ml kokosového mléka 3 vejce 2 lžičky perníkového koření

Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oddělíme si 150 g krému Nutspread, smícháme jej s vejcem a lžičkou koření do perníku a rozprostřeme na dno formy. (Podle potřeby lze přidat trochu vody.) Dáme do vyhřáté trouby a předpečeme cca 20 minut. Na...

 
Bezlepkový rebarborový koláč

Ingredience: Drobenka: 100 g bezlepkových ovesných vloček 100 g rýžové mouky 50 g kokosové mouky 4-5 lžic třtinového cukru 100 g másla 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Tvarohová náplň: 250 g tvarohu v kostce 2 lžíce mléka 1 vejce 1 lžíce třtinového cukru trocha vanilkového extraktu 1 a 1/2 vanilkového cukru Ovocná vrstva: 4-5 řapíků rebarbory 1 plechovka jahodového kompotu (nebo cca 10 čerstvých...

 
Bezlepkový rybízový koláč s kokosem

Ingredience: 120 g pohankové mouky (+ na vysypání formy) 100 g rýžové mouky 1/2 prášku do pečiva 180 g třtinového cukru (+ lžíce na drobenku) 150 g strouhaného kokosu (z toho 30 g na drobenku) 3 vrchovaté (hodně) lžíce bílého jogurtu 200 g změklého másla (+ na vymazání formy a 30 g na drobenku) 60 ml kokosového oleje (nemáte-li, dejte jenom 240 g másla) 4 vejce 400 g rybízu

Postup: Předehřejeme troubu na 160...

 
Bezlepkový třešňový clafoutis

Ingredience: 1/2 kg vypeckovaných třešní 5 vajec 1 hrnek javorového sirupu 3/4 hrnku pohankové mouky 1 hrnek (a ještě trošku navíc kokosového mléka nebo smetany) 3 lžíce kokosového oleje špetka soli máslo a třtinový cukr na vymazání formy moučkový cukr na posypání

Postup: Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem). Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně. Do mísy rozklepneme...

 
Bezová panna cotta

Ingredience: 1,5 želatinového plátu 400 ml smetany 20 g cukru 50 ml sirupu z bezových květů 1 lžíce vanilkového cukru nastrouhaná kůra z půlky citronu šťáva z půlky citronu špetka soli

Postup: Želatinu nechejte změknout v chladné vodě.Smetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron.Hmotu nechejte trochu zchladnout, nalejte do malých formiček a...

 
Bezová panna cotta s rebarborovo-švestkovou omáčkou

Ingredience: Na cca 6 malých báboviček panna cotty: 10 bezových květů 2 kelímky smetany ke šlehání (31% a více) 100 ml plnotučného mléka 2 lžičky práškové želatiny cukr dle chuti semínka z jedné poloviny vanilkového lusku Švestkovo-rebarborová omáčka: 200 g rebarbory 1/2 sklenice kompotovaných švestek špetka skořice

Postup: Příprava panna cotty: Bezové květy zlehka omyjte proudem vody, ale jen opravdu...

 
Bezovo - jogurtové nanuky

Ingredience: 4-6 květů černého bezu (dle velikosti) 100 g cukrového sirupu - dle potřeby 1 lžička citronové šťávy 150 g hustého krémového jogurtu 5% tuku

Postup: Květy prohlédneme a zbavíme případných nečistot. Nasbírané v čistém prostředí je není třeba oplachovat. Do nádoby menšího sekáčku potravin odstřihneme z celého květenství jen drobné kvítky bez stopky. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a...

 
Bezový cheesecake

Ingredience: Korpus: 150 g máslových sušenek 60 g másla Krém: 10 květů černého bezu 200 ml smetany ke šlehání 500 g tučného tvarohu 100 g krémového sýru 100 g moučkového cukru 3 vejce 1 žloutek sirup z květů černého bezu limetka

Postup: Bezové květy opatrně zbavte nečistot, pyl zbytečně neotřepávejte. Do misky otrhejte jen horní kvítka bez tuhých stopek a zalijte je smetanou. Misku zakryjte potravinářskou...

 
Bezpracný perník

Ingredience: Perník: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek krystalového cukru 1 prášek do perníku 1 lžíce kakaa 1/4 hrnku oleje mléko Poleva: 1 čokoláda na vaření 100 g 50-100 g másla

Postup: Z mouky, cukru, prášku do perníku, kakaa, oleje a mléka vypracujeme řidší těsto.Nalijeme jej na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme na 185 °C cca 30 minut.Poleva: Do většího hrnce dáme vodu, na to posadíme menší hrnec tak,...

 
Bezva roláda

Ingredience: 4 ks vajec 100 g polohrubá mouka 120 g práškového cukru špetka soli lžička oleje Marmeláda nebo džem

Postup: 1./ 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku,přidáme olej a dobře promícháme. 2./ z bílků se šp.soli uděláme tuhý sníh. 3./ Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem. 4./ Pečeme v předehřáté troubě na 175 - 180°C...

 
Bezvajecny jahodovy kolac s drobenkou

Ingredience: Testo: 500 ml hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 250 ml cukru 300 ml hrnek mléka 125 ml hrnku oleje 2 lzicky vanilkoveho extraktu (nebo vanilkoveho cukru) Drobenka: 50g masla 5 vrchovatych lzic cukru 6 vrchovatych lzic hladke mouky Dale: jahody

Postup: Mouku smichame s praskem do peciva a potom pridame ostatni ingredience. Testo nalijeme do vymasteneho a moukou vysypaneho pekace, pridame na...

 
Bezvaječné nadýchané koláčky

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g majonézy 250 ml mléka 2 lžíce cukru 3/4 kostky droždí citronová kůra vejce na potření sůl Náplně: povidla tvaroh mák plátky mandlí

Postup: Z vlahého mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy dáme prosáté mouky, majolku, cukr, kůru, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme...

 
Bienenstich-Včelí píchnutí

Ingredience: 4 vejce (sníh) 250 g moučkového cukru 250 g polohrubé mouky 4 PL teplé vody 1/2 prášku do pečiva mandlové lupínky máslo cukr kystal 2 šlehačky (250 ml) 1 pudink bez vaření dr. Oetker kakaový

Postup: Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem a 4 lžícemi teplé vody do pěny. Pak přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva a ušlehaným sněhem z bílků. Opatrně smícháme a dáme na plech vyloženým pečícím...

 
Bílá buchta

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g cukru moučka 200 g studené Hery (másla) 2 vejce 1/2 prášku do pečiva rybízová marmeláda 1-2 lžíce rumu Náplň: 2 tvarohy 100 g cukru 2 vejce 1/2 l mléka 1 vanilkový pudink

Postup: Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny přísady na náplň...

 
Bílá pěna (mousse)

Ingredience: 180 g bílé čokolády 2 lžíce vodky 2 lžíce likéru Tía María 2 vejce 1 lžička vanilkového extraktu 250 ml smetany na šlehání

Postup: Společně s vodkou a likérem rozehřejeme nad párou na kousky nalámanou čokoládu.Nádobu s rozehřátou čokoládou sundáme z ohně a necháme pět minut stát.Přidáme žloutky a dobře promícháme. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a směs necháme vystydnout na pokojovou...

 
Bílková buchta / bábovka se sušeným ovocem

Ingredience: Těsto: 250 g bílků (cca z 8 vajec) 160 g hrubé mouky 160 g moučkového cukru 80 g rozpuštěného másla 200 g sušeného ovoce (mango, ananas, banán, fíky, brusinky...) 1 hrst nasekaných ořechů 2-3 lžíce mandlových lupínků Dále: máslo na vymazání formy (nebo sádlo) hrubá mouka na vysypání Čokoládová poleva: 100 g čokolády na vaření (nebo 2 čokoládové tyčinky Ledové kaštany) 30 g másla

Postup: Bílky...

 
Bílková poleva na perníčky

Ingredience: 1 bílek 10 lžic moučkového cukru (mírně navršených) 1 lžička citronové šťávy 1 lžička bramborového škrobu

Postup: Bílek vyklepneme do misky a zbavíme ho "poutek". Prosejeme co nejjemnějším sítkem cukr, přidáme citron a šleháme co nejvyšší rychlostí, až bílek zhoustne.Pak do směsi prosejeme škrob a mícháme do pevné hmoty. Pokud máme větší bílek, přidáme cukr, pokud je směs příliš hustá, přidáme...

 

|<   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz