Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bochníčky s miňonkami

Ingredience: 150 g polohrubé mouky 1 sáček kypřícího prášku do pečiva 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 100 g krupicového cukru 4 vejce 150 g másla 6 malých oplatek miňonka

Postup: Smícháme mouku s kypřícím práškem, pudinkovým práškem a cukrem. Přidáme vejce a rozehřáté máslo. Vše promícháme metličkou až se utvoří hladké těsto.Formičky na bochníčky nebo bábovičky vymažeme tukem, vysypeme moukou a...

 
Bojnický závin

Ingredience: 300 g hladké mouky 1 kostka droždí 160 g másla 30 g práškového cukru 3 vejce meruňková povidla

Postup: Do múky rozdrobíme droždie a maslo a vytvoríme drobenku. Pridáme cukor, 1 vejce, 1 žĺtok a vypracujeme cesto. Zformujeme guľu, zabalíme do utierky, zavesíme na varešku a na 1- 2 hodiny ponoríme do studenej vody. Cesto je vykysnuté, keď vypláva na povrch. Potom cesto vyvaľkáme na 1 cm...

 
Bomba

Ingredience: 5 vajec 150 g cukru krupice 150 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 400 g bílého jogurtu 4 lžíce cukru ovoce želatina čirá (na 500 ml tekutiny)

Postup: Ušleháme tuhý sníh, pak do něj přidáváme žloutek, zasypeme cukrem a opakujeme do spotřebování, nakonec lehce vmícháme mouku s pr. do peč.Nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 8 minut na 200 °C. Pak...

 
Bomba jahodový závin

Ingredience: listové těsto (na 2 kusy) 80 g dětských piškotů 80 g strouhanky 150 g krystalového cukru 2 vejce 1 lžíce másla 1 vanilkový cukr čokoláda jahody šlehačka (nemusí být)

Postup: V misce si smícháme rozválené dětské piškoty, strouhanku, cukr, vanilkový cukr.Promícháme a přidáme 1 vajíčko a rozpuštěné máslo, dobře znova promícháme. Směs musí mít konzistenci jako drobenka.Z listového těsta si...

 
Bombardino pohár

Ingredience: 250 g mascarpone 4 lžíce likéru Bombardino + trochu na dozdobení pár čerstvých jahod 1 vanilkový cukr šťáva z poloviny citrónu citronová kůra piškoty (můžete použít i cukrářské) silná káva (na namáčení piškotů) vyšlehaná smetana na šlehání

Postup: Mascarpone smícháme s Bombardinem, vanilínovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou (podle chuti můžete přisladit). Jahody nakrájíme na plátky.Piškoty...

 
Bombastický dortík z roládek, ovoce a tvarohu

Ingredience: 200 ml mléka 100 g másla 80 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 100 ml vody 2 PL želatiny v prášku 400 g měkkého tvarohu 8 půlek meruněk nebo broskví Korpus: 2 piškotové rolády: (s ovocnou nebo jinou náplní o průměru 4 cm) 5 vajec 100 g cukru krupice 100 g hrubé mouky citron - kůra špetka soli tuk + mouka na vysypání plechu jahody nebo jiné ovoce Na ozdobení: 4 PL vyšlehané...

 
Bonet

Ingredience: 4 vejce 100 g cukru + 6 lžic na karamel 40 g kakaa 3 lžíce rumu ½ l čerstvého mléka 100 g sušenek amaretti + na dekoraci

Postup: Sušenky najemno rozdrtíme. Já jsem použil mlýnek na strouhaní. Dáme stranou. Na pánvi nebo v menším kastrůlku si připravíme světlý karamel ze 6 lžic cukru a 4 lžic vody. Karamel rozdělíme do zapékacích mističek (kokotek) tak, aby jsme pokryli celé dno. S karamelem...

 
Borůvkáč bez vajec

Ingredience: (hrnek – 250 ml) 2 hrnky špaldové mouky 3 hrnky mléka (i víc dle potřeby) ¾ hrnku oleje 2 pudinkové prášky (čokoládový a vanilkový např.) 750 g borůvek (mražené, ve vlastní šťávě..) dle své chuti dále možno cukr, šlehačka, drobenka – já nedávala

Postup: Suroviny na těsto vymícháme do hladka, výsledná hmota by měla být polotekutá, spíše jako hustější bublanina, proto musíme třeba i přidat...

 
Borůvková bábovka

Ingredience: 4 vejce 200 g cukru moučka (nebo 150 g fruktózy) 1 vanilkový cukr 125 ml mléka 125 ml oleje 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 250 g borůvek (i více) sádlo na vymazání strouhanka na vysypání formy

Postup: Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky utřeme s moučkovým a...

 
Borůvková buchta s ořechovou drobenkou

Ingredience: 125 g hladké mouky 30 g ořechů (pekanové, vlašské) 125 g změklého másla 125 g přírodního cukru 2 vejce 1 lžička prášku do pečiva 1/2 lžičky skořice špetka soli 100 g borůvek 1 lžíce mléka Drobenka: 15 g másla 50 g polohrubé mouky špetka prášku do pečiva 40 g ořechů 30 g třtinového cukru 3/4 lžičky skořice

Postup: Předehřejeme troubu na 180°C (horkovzdušná na 160°C), pekáček 20x20 cm vymažeme a...

 
Borůvková galetka

Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g másla 75 g třtinového cukru špetka soli 1 žloutek 1 vrchovatá lžíce řeckého jogurtu 1/2 lžičky jedlé sody miska čerstvých borůvek (nebo jiného ovoce)

Postup: Všechny suroviny zpracujeme v těsto. Pokud je suché a nejde spojit stačí si podle potřeby namočit ruce ve studené vodě.Těsto zabalíme a dáme minimálně na 30 minut odpočinout.Vychlazené těsto na pomoučené desce...

 
Borůvková olejová bábovka

Ingredience: 6 dl hrubé mouky 4 dl krystalového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky sody bicarbony 1 dl oleje 1 dl vody 3 vejce 370 g borůvkového kompotu

Postup: Do misy dáme mouku,cukr vanilkový cukr skořici sodu bikabonu a promícháme. Potom přidáme oleje vejce rozšlehané ve vodě a vypracujeme těsto. Do těsta vmíchháme sceděné borůky. Formu na bábovku vysypeme strouhankou a rovnoměrně...

 
Borůvková psaníčka

Ingredience: 1 listové těsto čerstvé nebo mražené borůvky (případně borůvkový džem) 3 lžíce zakysané smetany vanilkový cukr skořice

Postup: Listové těsto si roválíme a rozdělíme na 10 obdélníkových dílů. Do smetany si zamícháme vanilkový cukr a skořici. Poté na každý odbélník do spodní části dáme lžičku smetany a lžičku borůvek, těsto přeložíme jako psaníčko a spojíme kraje aby nám vznikly od prstů...

 
Borůvková roláda s krémem

Ingredience: Těsto: 4 vejce (rozdělit žloutky a bílky) 4 lžíce krystalového cukru 4 lžíce polohrubé mouky Krém: 2 vejce 150 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 1 celá Hera (nebo máslo) Ostatní: borůvkový džem částečně s celými borůvkami olej na potření pečícího papíru špetka soli do bílků na sníh

Postup: Na začátku si ušleháme na nejvyšší rychlost sníh z bílků se špetkou soli do tuha a dáme si ho do...

 
Borůvková zmrzlina

Ingredience: 1/2 l borůvek jeden vanilkový cukr 2 mražené vanilkové zmrzliny nebo (vanilkový sníh)

Postup: Vanilkový sníh necháme trochu povolit. Mezitím rozmačkáme v míse borůvky s vanilkovým cukrem a přimícháme vanilkový snih. Rychle promícháme a dáváme do mističek a hned do mrazáku.

 
Borůvkové buchty

Ingredience: Suroviny: 500 g hladké mouky 5 dkg kvasnic 1/4 litr mléka 10 kostek cukru (nebo lžíček) 2 majolky (Poličanka v sáčku,nebo jiná200g.) 1 žloutek špetka soli Náplň: Borůvky trochu cukru krupice olej na plech

Postup: Ze všeh přísad vypracovat těsto.Po vykynutí tvoříme bochánky které na vále pomačkáme a vložíme borůvky s cukrem.Zabalíme buchtičky a dáme na plech s olejem.Upečeme do zlatova.

 
Borůvkové Donuts - Donut maker

Ingredience: Těsto: 300 g polohrubé mouky 150 g cukru krystal 125 g bílého smetanového jogurtu (1 kelímek) 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2 vejce 5 polévkových lžic oleje 250 ml mléka Dále: 100 g borůvky (mražené, čerstvé)

Postup: Vše smícháme dohromady, postupně přidáváme mléko, až vznikne hustší těsto. Nakonec vmícháme borůvky a případně doředíme mlékem.Plníme do formy : 1 vrchovatá čajová lžička = 1...

 
Borůvkové galetky

Ingredience: 250 g hladké mouky 40 g loupaných mletých mandlí 120 g másla 4 lžíce třtinového cukru špetka soli 5 lžic studené vody 400 g borůvek trocha třtinového cukru na posypání borůvek kousek másla

Postup: Na těsto smícháme mouku, mleté mandle, 4 lžíce cukru a sůl. Přidáme změklé máslo a prsty utvoříme drobenku. Pak přidáme vodu a uhněteme hladké těsto. Z těsta utvoříme bochánek, zabalíme do...

 
Borůvkové galette z celozrnné mouky

Ingredience: 250 g celozrnné špaldové mouky 110 g Hery 1 vejce 50 ml studené vody Náplň: 300 g borůvek 1 lžíce vanilkového pudinku 1 lžíce čekankového sirupu

Postup: Na vále zpracujeme těsto a dáme na 10 minut do lednice vychladit.Borůvky smícháme v misce s pudinkem a sirupem.Těsto rozdělíme na tři díly a každý vyválíme na 5 mm silnou placku. Doprostřed dáme náplň a okraje přehneme do středu. Pečeme na 180°C...

 
Borůvkové koláče

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 60 g cukru 90 g máslo 42 g droždí 250 ml mléka 2 ks žloutky Sůl Drobenka: 200 g hrubé mouky 120 g cukru moučka 120 g másla 1 ks vanilkového cukru

Postup: . Na drobenku si rozpustíme máslo a promícháme je s hrubou moukou, moučkovým a vanilkovým cukrem. 2. Na těsto si mírně ohřejeme mléko, rozpustíme máslo, žloutky oddělíme od bílků. Droždí rozdrobíme do hrnečku,...

 

|<   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz