Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bleskový koláč s jablky

Ingredience: 2 hrnky hrubé mouky 1 hrnek polohrubé mouky 2 hrnky cukru krupice(nebo 1 hrnek moučky) 1 salko(lze nahradit 320ml mlíka) 1 hrnek oleje 1 hrnek strouhaných jablek bez štávy 1/2 hrnku ořechů mletých nebo jemně sekaných 3 vejce 2 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr podle chuti kakaová poleva kyselá marmeláda kokosové lupínky

Postup: Do mísy prosejeme mouku s kakaem a...

 
Bleskový letní koláč

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g pískového cukru 1 prášek do pečiva 100 g másla nebo Hery 1/4 l mléka 1 vejce 3 lžíce oleje čerstvé letní ovoce

Postup: Vše sypké smícháme, přidáme máslo, olej a vejce. Vznikne řídké těsto do kterého nasypeme ovoce a promícháme. Menší pekáč vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme na něj těsto, stěrkou urovnáme a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Po...

 
Bleskový ovocný koláč z palačinkového těsta

Ingredience: 300 ml mléka 100 ml perlivé minerálky 2 hrnky polohrubé mouky 2 vejce 4 lžíce vlahého másla 2-3 lžíce cukru vanilkový cukr rovná lžička kypřicího prášku citronová kůra Dále: drobnější ovoce - měla jsem mirabelky skořice cukr plátky mandlí

Postup: Připravíme ovoce, umyjeme a vypeckujeme. Mléko a vejce prošleháme metličkou a přidáváme všechny zbývající suroviny. Zamícháme hladké...

 
Bleskový sušenkový řez

Ingredience: 2 balení sušenek Lotus (500 g) 500 g zakysané smetany 1 balení vanilkového pudinku bez vaření 2 vanilkové cukry moučkový cukr (podle chuti)

Postup: Čtvercovou nebo obdélníkovou formu (můžeme použít i plastovou nádobku, ideální je rozměr 27x18 cm) vyložíme potravinovou fólií.Zakysanou smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a sáčkem pudinku. V případě potřeby dosladíme moučkovým cukrem.Pár sušenek...

 
Bleskový štrúdlík naší Janky

Ingredience: 1 kelímek pomazánkového másla 1 kelímek hladké mouky 1/2 kelímku cukru Náplň: jablka cukr skořice rozinky namočené v rumu drcené piškoty mleté mandle vejce na potření před pečením máslo na potření po upečení

Postup: Ze surovin na těsto umícháme hladké těsto (mírně lepí, ale to nevadí), které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky uležet na 30-60 minut.Vál nebo kuchyňskou plochu...

 
Bleskový tarte tatin

Ingredience: 6 jablek 50 g másla 100 g hnedého cukru 500 g lístového těsta

Postup: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na mesiačiky. V panvici vhodnej do rúry rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme asi 8 minút, občas obrátime. Keď jablká zmäknú a sfarbia sa dozlatista, panvicu stiahneme z plameňa a jablká zarovnáme do rovnomernej vrstvy. Rúru vyhrejeme na...

 
Bleskový tarte tatin ala elzaro :)

Ingredience: 6 jablek 100 g hnědého cukru 50 másla 500 g listového těsta

Postup: Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a nakrájame na mesiačiky . V panvici vhodnej do rúry , rozpustíme maslo s cukrom . Potom pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme asi 8 minút, občas obrátime . Ked jablká zmaknú a sfarbia sa dozlatista , panvicu stiahneme z ohna a jablká zarovnáme do rovnomernej vrstvy . Rúru...

 
Bleskový tvarohový moučník

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu 200 g Hery 250 g moučkového cukru 300 g polohrubé mouky 4 vejce 6 lžic mléka 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra tuk mouka na vysypání plechu

Postup: Žloutky ušlehejte spolu s cukrem a změklou herou do pěny. Přišlehejte tvaroh pokojové teploty. Vmíchejte mléko a sypkou směs z mouky, prášku do pečiva a citronové kůry. Z bílků a vanilkového cukru ušlehejte tuhý...

 
Bluba míčky

Ingredience: 150 g hladké mouky 50 g cukru 1 lžíce pečicího prášku 2 vejce

Postup: Nejdřív dejte do mísy mouku, cukr a pečicí prášek, a smíchejte to všechno dohromady. Potom přidejte 2 vejce a míchejte, dokud z toho nevznikne trošku lepkavé těsto.Nyní si vezměte rukavice a namočte je, protože bez mokrých rukavic se vám to bude lepit na ruce. Z těsta vytvarujte kuličky (8-12 ks, podle...

 
Blumový koláč

Ingredience: 250 ml mléka 30 g droždí 80 g třtinového cukru 100 g másla 2 vejce 125 g hladké celozrnné pšeničné mouky 125 g hrubé mouky 2 hrstičky plátkových mandlí 14 blum 1 BIO vanilkový cukr lžička skořice

Postup: Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy, přisypeme zbytek cukru,...

 
Blumový koláč s likérem

Ingredience: 50 g másla + na vymazání formy 100 g třtinového cukru 1 vejce kůra z poloviny citrónu 2 lžíce zakysané smetany 1 lžička prášku do pečiva 200 g hladké mouky cca 8 kusů blum 1 lžička skořice 2 lžíce meruňkové nebo i jiné marmelády 1 lžíce ovocného likéru nebo brandy, popřípadě rumu

Postup: Máslo ušleháme s cukrem, vmícháme vejce, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Do mouky nasypeme...

 
Blumový koláč s mákem a tvarohem

Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky (obsah 250 ml) 1 hrnek cukr 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva blumy ( švestky) Maková náplň: 2 hrnky mletého máku (200 g) 2 hrnky mléka 1 vanilkový cukr 5 lžic cukr krupice mletá skořice (nemusí být) Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu 1 vejce cukr dle chuti 1 vanilkový cukr Drobenka: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru...

 
Blumový koláč s podmáslím

Ingredience: Těsto: 250 ml podmáslí 80 g cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 40 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1 zarovnaná KL jedlé sody Náplň: blumy (nebo jiné ovoce) třtinový cukr

Postup: Podmáslí, cukry, vejce a olej vyšleháme, přidáme mouku smíchanou se sodou a vymícháme dohladka.Těsto naneseme do vymazané a vysypané koláčové formy (nebo použijeme papír na pečení) a uhladíme. Poklademe nakrájeným...

 
Bohatý koláč s ovocem, mákem a drobenkou

Ingredience: 120 g hladké mouky 180 g polohrubé mouky 50 g cukru 180 ml teplého mléka 30 g kvasnic 70 g másla 2 žloutky špetka soli lžička skořice 8 lžic hotové makové náplně 2 lžičky cukru (na kvasnice) 2 lžíce mléka (na kvasnice) 1 lžíce hladké mouky (na kvasnice) Ovocná směs: meruňky rebarbora švestky jablka 2,5 hrnku drobenky

Postup: V míse smícháme obě mouky se skořicí, cukrem a solí. Vytvoříme důlek,...

 
Bohatý ostružinový koláč

Ingredience: Těsto: 400 g polohrubé mouky 30 g droždí 2 polévkové lžíce cukru 60 g másla (Hery)-rozpustit 200 ml vlažného mléka 1 vejce sůl tuk na vymazání Náplň: 1000 g ostružin ( i více) 3 vejce( žloutky a bílky zvlášť) 2 měkké tvarohy 150 g cukru 100 ml šlehačky 1 vanilinový cukr 1 vanilkový pudink vlašské ořechy mleté (nebo nahrubo rozsekané nebo mandle)

Postup: Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a...

 
Bohemka plnená parížskym krémom

Ingredience: Zěsto: 12 bílků 400 g cukru 250 g mletých ořechů 100 g kakaa Pařížský krém: 250 ml šlehačkové smetany 350 g krystalového cukru 100 g kakaa 500 g másla Poleva: 100 g čokolády 50 g stuženého tuku

Postup: 12 bielok vyslahame s cukrom do tuheho snehu. Pridame mlete orechy a kakao. Opatrne zamiesame. Masu rozdelime na tri casti a na vymastenom a vysypanom plechu upecieme tri platy. Do smotany...

 
Bochánek M.Š.

Ingredience: 500 g hladké mouky 1 vanička tvarohu (250 g) 1 vanilkový cukr 110 g práškového cukru 1 celé vejce 1 prášek do pečiva 9 lžic oleje (může být nahrazeno Herou a pod) 8 - 10 lžic mléka (nebo raději šlehačky na vaření) rozinky namočené v 1-2 lžících rumu kandované ovoce kůra z 1/2 citrónu + jeho šťáva špetka soli Vajíčko na potření + mandlové lupínky na posyp

Postup: Utřeme cukry s vajíčkem, olejem a...

 
Bochánek plněný kokosovým krémem

Ingredience: Na těsto: 500 g hladké mouky 30 g droždí 50 g krupicového cukru 150 ml vlažného mléka špetku soli 250 g majonézy 1 vejce 50 g rozpuštěného másla 1 vejce na potření Na drobenku: 30 g hrubé mouky 30 g třtinového cukru 1 PL strouhaného kokosu 30 g másla Na krém: 300 ml mléka 50 g krupicového cukru 100 g másla 180 ml kysané smetany 250 ml smetany na šlehání 1...

 
Bochánky

Ingredience: 500 g chlebové pšeničné mouky nebo pšenično žitné 75 g másla 2 vejce 75 g cukru 30 g prášku do pečiva 230 ml mléka sultánky ořechy kokos 1 vejce na potření

Postup: Všechny suroviny důkladně promísím, na pomoučeném vále vytvořím placku vysokou 3-4 cm, tvořítkem o průměru minimálně 4 cm vykrájím bochánky.Položím na plech, potřu nahoře rozšlehaným vejcem a nechám asi 20 minut vychladit v...

 
Bochánky maritozzi podle starých Římanů - historické recepty

Ingredience: 500 g hladké mouky 25 g droždí 100 g krupicového cukru 250 ml vody špetka soli 2 žloutky 100 ml oleje 30 g rozinek 30 g nahrubo sekaných vlašských ořechů 30 g sekané kandované citrusové kůry kůra z 1 citrónu Na potření: 2 bílky 150 g krupicového cukru 100 ml vody Náplň: 500 ml smetany ke šlehání moučkový cukr (podle chuti)

Postup: Něco z historie: Tyto bochánky, kterým se pro jejich jemnost a...

 

|<   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz