Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Řezy z vaječného likéru

Ingredience: 4 vejce 200 g moučkového cukru 175 ml oleje 200 ml Vaječného likéru 125 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek 115 g škrobové moučky KRÉM: 1 čokoládový pudinkový prášek 2 lžíce kakaa 60 g cukru 375 ml mléka 125 g másla

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, likér, pak přisypeme mouku s práškem a škrobem a pořádně rozmícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (25x35cm) a...

 
Řezy ze sušenek Bebe

Ingredience: 2 balíčky sušenek BeBe 1 balíček piškotů 1 čokoláda na polevu 1 kelímek smetany ke šlehání 31% 500 g tvarohu 1 vanilkový cukr 3 lžíce rumu moučkový cukr - dle své vlastní chuti

Postup: V misce rozmícháme tvaroh s oběma cukry, poté šlehačem ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do tvarohu.BeBe sušenky rozložíme na plech a pokapeme rumem. Potřeme tvarohovým krémem, na který naskládáme piškoty, a...

 
Řezy ze špagetové dýně

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky špagetové dýně vařené 1 hrnek cukru krystal 4 vejce 3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva

Postup: Špagetovou dýni uvaříme celou i se slupkou, až vychladne, překrojíme na polovinu, vydlabeme semínka a vidličkou děláme špagety. Dýně má takovou strukturu. Všechny přísady smícháme dohromady a pečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu...

 
Sádlová bublanina s ovocem

Ingredience: 300 g hladké mouky 150 g cukru 100 g sádla 1 vejce 1 prášek do pečiva trochu mléka podle potřeby čerstvé ovoce (nebo kompotované ovoce) drobenka (nemusí být)

Postup: V míse smícháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva. Přidáme rozpuštěné sádlo, vejce a mléko podle potřeby. Zamícháme, aby vzniklo hladké, hustější těsto.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a můžeme...

 
Sádlovníky

Ingredience: Sádlovníky 250 g vnitřního vepřového sádla surového (treba ho 2x pomlieť, možno ho však nahradiť stuženým pokrmovým tukom) 400 g hladké mouky speciál 1 žloutek 1 lžíce octu 10 lžic vlažné vody špetka soli

Postup: 100 g múky dôkladne spracujeme so sadlom alebo tukom a urobíme z toho bochník, ktorý odložíme na chladné miesto, aby stuhol. Zvyšnú múku dáme na dosku, pridáme ostatné prísady a...

 
Sacher dort podle Karolíny Kamberské

Ingredience: 150 g hořké čokolády 50% 6 velkých vajec 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 150 g změklého másla + na vymazání formy 150 g hladké mouky 1 lžička kypřícího prášku 30 g holandského kakaa 200 g meruňkové marmelády ušlehaná smetana 33% Na polevu: 200 g hořké čokolády 50% 1/2 kelímku smetany 33%

Postup: Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny....

 
Sacherove rezy

Ingredience: 4 vejce 4 polévkové lžíce práškového cukru 3 polévkové lžíce kakaa 1 polévková lžíce maizeny (Gustin) - kukuřičný škrob 250 ml šlehačky ztužovač

Postup: Cukor, kakao a maizenu zmiesat. Zo 4 bielkov urobit sneh a zaslahat donho postupne 4 zltky. Potom do snehu postupne pridavat praskovu zmes. Plech vylozit papierom na pecenie ( ja ho v tomto pripade natriem aj olejom, lebo korpus sa dost lepi) a...

 
Sachrdort

Ingredience: 25 dkg cukru 10 dkg Hera 2 vejce 30 dkg polohrubé mouky 30 dkg nastrouhaných jablek 1 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva citronová kůra

Postup: Oba cukry, tuk a vejce utřeme, přidáme mouku s práškem do pečiva, dále 1 lžíci kakaa a strouhaná jablka, můžeme přidat i citronovou kůru. Rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, nebo na plech vyložený pečícím...

 
Sachrové dortíčky /vlastní recept/

Ingredience: Těsto - 2x: 3 vejce 100 g krystalového cukru 100 g másla 100 g hořké čokolády 85 g hladké mouky 1 KL prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 1 PL rumu Pařížská šlehačka: 250 ml šlehačky 33% 100 g hořké čokolády 100 g bílé čokolády 1 bal. smetafixu Kuličky: 50 g mletých ořechů 1 PL rozinek 4 PL meruňkového džemu

Postup: Vajcia s cukrom, vanilkou a maslom vymiešam do peny, pridám roztopenú čokoládu a...

 
Sachrův dortík

Ingredience: 6 vajec 160 g másla, 60 g hořké čokolády (čím víc % tím lépe) 160 g hladké mouky 160 g cukru moučky lžička kypřícího prášku kyselejší zavařeninu POLEVA: 120 g čokolády 60 g másla

Postup: Ušleháme si sníh ze 6-ti bílků, pak ušleháme žloutky s máslem a cukrem do pěny, přidáme rozpuštěnou čokoládu a promícháme. Poté přidáme mouku s kypřícím práškem a na konec tuhý sníh. Těsto vylejeme do formy,...

 
Sakrajda - perníkový závin s povidly a ořechy

Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g cukru moučka 2 lžičky perníkového koření 1 lžička jedlé sody 1 lžíce mléka 2 lžíce medu 1 vejce 70 g másla rum Náplň: 300 g povidel rum 200 g vlašských ořechů

Postup: V míse smícháme všechny sypké suroviny a přidáme rozpuštěné máslo s medem, mléko, vejce a trochu rumu.Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici do druhého...

 
Salamandr

Ingredience: 2 hrnky pískového cukru 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek vlažné vody 1 rozpuštěná Hera 1 prášek do pečiva 3 lžíce kakaa 4 vejce Pařížská šlehačka: 1 smetana ke šlehání 1 lžíce cukru 1 lžíce kakaa kousek čokolády

Postup: Rozpuštěnou Heru promícháme do hladka s cukrem, teplou vodou,kakaem a 1 hrnek této směsi dáme stranou. Do zbylé směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, vejce a řádně promícháme,...

 
Salcburské noky s meruňkami

Ingredience: 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 lžíce cukru pískového 1 lžíce hladké mouky špetka soli pár kapek citronové šťávy lžička másla a cukr na vymazání misky meruňkový kompot 1 lžička maizeny nebo pudinkového prášku 1 lžička cukru 1 lžička másla

Postup: Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky se špetkou soli a pár kapkami citronu vyšleháme do tuhého sněhu, žloutky s oběma cukry...

 
Salko buchta

Ingredience: 1 hrnek cukru (moučka, krystal) 1 hrnek polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 3 vejce 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje 2 lžíce kakaa 1 Salko 1 tvaroh ve vaničce 250 g másla 1 čokoláda (na posypání) tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu

Postup: Uvaříme Salko (nejlépe den předem).Troubu vyhřejeme na 170 °C.Do mísy dáme 1 hrnek mouky polohrubé, 1 hrnek cukru ( moučka, krystal - dle uvážení),...

 
Salko koláč

Ingredience: Těsto: 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 6 lžic polohrubé mouky 1/2 kypřicího prášku 2 lžíce horké vody 2 lžíce oleje Náplň: 1 konzerva Salka 250 g másla 3 lžíce Nutelly 2 lžíce kakaa mleté sušenky na ozdobení tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu

Postup: Najprv dáme variť konzervu Salka na približne 1 a pol hodiny. Po "uvarení" ponoríme konzervu do studenej vody a necháme...

 
Salko roláda

Ingredience: 1 plechovka salka (dala jsem čokoládové) 2 vejce 150 g hladké mouky špetka soli 1/2 lžičky jedlé sody + kapka octu na náplň oblíbený krém, marmeláda nebo džem

Postup: Do mísy dáme salko a vejce. Metličkou prošleháme a spojíme, přidáme mouku, sůl a sodu aktivovanou octem. Vše smícháme a nalijeme na plech (30x40) s pomaštěným pečícím papírem.Uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 st. 8...

 
Salko řezy

Ingredience: Těsto: 3 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek vlažné vody 0,5 hrnku oleje 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání plechu Náplň: 1 plechovka karamelového Salka 250 g másla Poleva: čokoláda na vaření

Postup: Do mísy vložíme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a vše promícháme. Přidáme vodu, vejce, olej a vše smícháme dohromady.Těsto nalijeme na...

 
Sametový švestkovo-jablečný koláč

Ingredience: Těsto: 200 g polohrubé mouky (může být 1/2 na 1/2 bílá a celozrnná) 100 g másla 1 žloutek 30 g cukru moučka špetka soli 1 kávová lžička skořice 2 PL studené vody Náplň: švestky jablka (množství takové, abyste pokrájeným ovocem zaplnili koláčovou formu) citronová šťáva 100 g cukru krupice (množství příp. upravte podle sladkosti ovoce) vanilkový cukr 3 žloutky 200 ml (kelímek) smetany ke...

 
Saské tvarohové placičky

Ingredience: 500 g brambor uvařených ve slupce 30 g másla 100 g cukru 2 vejce 1/2 lžičky soli kůra nastrouhaná z 1 citronu 250 g tvarohu (nejlépe domácího od farmářů) 80 - 100 g hladké mouky 60 g sultánek nebo kandovaného ovoce přepuštěné máslo na smažení skořicový cukr na posyp

Postup: Brambory oloupeme, rozdrtíme v lisu a necháme vychladnout.Z másla, cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme sůl,...

 
Savarin - věnec plněný ovocem

Ingredience: Těsto na věnec: 35 g moučkového cukru 3 vejce 90 g másla nebo jiného tuku 21 g čerstvého droždí - 1, /2 kostky 150 ml vlažného mléka 300 g polohrubé mouky špetka jemné soli 1/2 lžíce běžného oleje na vymazání formy Sirup na napuštění: 90 ml vody 60 g cukru krupice 70 - 90 ml tuzemáku nebo nějaké pálenky Na přetření povrchu: zhruba 60 g meruňkového džemu nebo marmelády 50 ml vody Na...

 

|<   456   457   458   459   460   461   462   463   464   465   466   467   468   469   470   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz