Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bašta Bohů

Ingredience: Těsto: 1/2 kg polohrubé mouky 15 dkg cukru 15 dkg másla 1 vejce 1 žloutek 1/2 prášku do pečiva 1/2 skleničky mléka Jablka-povidla: 2 kg jablek cukr skořice vanilkový cukr

Postup: Nakrájet jablka na kostičky, poté dát vodu do poloviny hrnce, do hrnce jablka a počkat, až se utvoří povidla a dát vychladnout. Těsto zpracovat rukama do hladka a udělat jako bochník. Dát vychladit. Potom na pekáče...

 
Batátová bublanina s borůvkami

Ingredience: 4 větší batáty (necelé 1 kg) malinko octa sůl 2 vejce 100 g krupice 100 g polohrubé mouky (lze i 200 g jen mouky nebo krupice) 100 g cukru 1/2 l mléka na doředění 50 g rozpuštěného másla (lze i jiný tuk) 1 prášek do pečiva borůvky nebo jiné ovoce

Postup: Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka ( aby nezčernaly) Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a...

 
Batátová buchta

Ingredience: 1 menší batát (cca 250 g) 200 g polohrubé mouky 0,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva 1 lžička skořice špetka soli 100 g moučkového cukru 2 vejce 80 ml oleje (dala jsem olivový) hrstka vlašských ořechů nasekaných na hrubo

Postup: Mouku smícháme se solí, prdopečem a skořicí.Vejce ušleháme s cukrem a přišleháme olej.Oloupaný batát nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehanému vejci.Přisypeme...

 
Batátové jahodové řezy

Ingredience: 350 g nastrouhaných batátů – 2 střední velikosti 350 g špaldové mouky 1 limetka 1 pomeranč – šťáva z nich hrst neslaných arašídů (lze vynechat) 1/2 prášku do perníku 4 vejce 400 g smetany na šlehání 100 g moučkového cukru (nebo 25 g diasladidla) 1 PL skořice špetka soli jahody i jiné ovoce

Postup: Batáty nastrouháme na jemném struhadle, ihned zakápneme limetkovou a pomerančovou šťávou. Mouku...

 
Batátové šátečky s povidly

Ingredience: 180 g batátu 100 g celozrnné špaldové mouky 100 g hladké mouky 90 g rozpuštěného másla 1 velká lžíce bílého jogurtu (40 g) 1 lžička vanilkového extraktu švestková povidla

Postup: Oloupaný kus batátu nastrouháme najemno do misky, přidáme obě mouky, jogurt a rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Zpracujeme pružné těsto.Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 2 mm, rádýlkem nakrájíme na čtverečky o...

 
Batátový koláč s tvarohovoovocnou náplní

Ingredience: Na těsto: 400 g vařených batátů 400 g špaldové mouky (nebo polohrubé mouky) 100 g cukru krupice nebo fruktozy pro diabetiky 3 vejce 200 g Hery (lze i máslo) 1 prášek do pečiva špetka soli 1/2 limetky Na náplň: 500 g tvarohu (já měla Farmářský, lze polotučný) 1 sáček pistáciového pudinku (lze citronový, vanilkový…) 3 žloutky ½ limetky 100 g cukru krupice nebo 50 g fruktozy pro...

 
Bavorské masopustní koblížky

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 60 g másla 65 g moučkového cukru 20 g droždí 1 vejce 1 žloutek 2 lžíce rumu 1 lžíce strouhané citronové kůry 0,5 lžičky soli Nahoru: 250 g tvarohu 200 g smetany ke šlehání cukr podle chuti švestková povidla nebo marmeláda Na smažení: 250-300 g sádla

Postup: Z uvedeného množství odebereme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru, 2 lžíce mouky, rozdrobíme...

 
Bavorské vdolečky

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 200 ml mléka (podle potřeby) 25 g čerstvého droždí 3 lžíce cukru 1 vejce 2 žloutky 60 g tuku citrónová kůra 1 špetka soli olej na smažení tvrdý tvaroh marmeláda šlehačka

Postup: Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk, zalijeme...

 
Bavorské vdolečky od Mišky Kuličky

Ingredience: 300 g vařených brambor 350-400 g hladké mouky (špaldové) 100 g mléka 2 žloutky 20 g cukru 7 g sušeného droždí povidla a tvaroh

Postup: Brambory propasírujeme nebo rozmačkáme. V míse promícháme mléko s droždím a cukrem. Necháme 10 minut odležet. K mléku s droždím přidáme brambory, žloutky a mouku. Důkladně hněteme, alespoň 5 minut. Těsto je lepivé, tak je vhodné na hnětení využít pomocníka jako...

 
Bavorské vdolečky se šlehačkou

Ingredience: 450 g polohrubé mouky 2 žloutky 1 vejce kvásek z 20 g droždí 150-200 ml mléka 2 lžíce rumu 1 rovná lžička soli 100 g másla 50 g moučkového cukru olej na smažení jahodový džem 200 ml smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru 50 g tvarohu na strouhání

Postup: Máslo třeme v míse s moučkovým cukrem, přidáme žloutky, vejce, sůl a citrónovou kůru a dobře vymícháme. Do mísy prosejeme...

 
Bavorské vdolky

Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky (podle potřeby) 200 g polohrubé mouky (podle potřeby) 25 g čerstvého droždí 40 g krupicového cukru 250 ml mléka 30 g másla 2 vejce 1 špetka soli 4 lžíce rumu olej na smažení Na povrch: povidla 500 g tvarohu z vaničky 3-4 vanilkové cukry

Postup: Do mísy od robota prosijeme hladkou a polohrubou mouku. Do mouky uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí. Droždí zasypeme...

 
Bavorský jablečný štrúdl

Ingredience: 275 g hladké mouky 1/2 čajové lžičky soli 1vejce 2 lžíce rozpuštěného másla 1 lžíce octa 100 ml vlažné vody Náplň: 8-10 uvařených jablek 3 lžíce cukru 4 lžíce nadrcených piškotů 1 vanilkový cukr skořice 50 g másla 1 zakysaná smetana 15 % rozinky mandle vlašské ořechy mléko na potírání

Postup: Do mísy nasypeme mouku a sůl. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo, ocet, vlahou vodu a hněteme na robotu ...

 
Bavorský krém

Ingredience: 1 vanilkový lusk 125 g cukru krupice 4 žloutky 1/4 l mléka 1 sáček čiré želatiny v prášku 250 ml smetany ke šlehání 150 g borůvek moučkový cukr na doslazení borůvek

Postup: Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme dřeň.Cukr utřeme se žloutky do pěny.Vanilkovou dřeň rozmícháme v mléce a dáme zahřát. Těsně pod bod varu.Žloutkovou hmotu vmícháme metlou na sníh do mléka. Když se začne hmota...

 
Bazalkové tiramisu s jahodovým coulis

Ingredience: 1 svazek bazalky (15 g bazalkových lístků) 70 g cukru 500 ml smetany na šlehání 250 g Mascarpone 300 ml silné kávy 75 ml mandlového likéru (Amaretto) 150-200 g cukrářských piškotů Na dokončení: 180 g jahod (můžou být i mražené) + na ozdobení (nemusí být) moučkový cukr strouhaná čokoláda

Postup: Připravíme si kávu.Bazalkové lístky, cukr a 50 ml smetany rozmixujeme.Mascarpone smícháme...

 
Bazalkovo - malinové potěšení

Ingredience: 250 g malin 20 velkých lístků bazalky 5 polévkových lžic cukru krupice 125 g Mascarpone 200 ml smetany ke šlehání čokoládové tyčinky na dozdobení

Postup: V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými listy. Pokud nemáme hmoždíř, vystačíme si s miskou a naběračkou. Nemixujeme, bazalka ztratí barvu. V misce promícháme mascarpone se smetanou a dvěmi lžícemi bazalkového cukru. Vyšleháme do hladkého,...

 
Bazalkovo citronové muffiny / cupcaky

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 100 g panely (nebo klasického cukru) 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů cca 10 lístků bazalky citronový cukr vanilkové aroma (podle chuti) špetka soli šťáva z 1/2 citronu 200 ml rostlinného mléka (nebo kravského) 80 g másla Krém: 100 g mascarpone 100 ml smetany ke šlehání panela (podle chuti) 2-3 kapky citronového aroma

Postup: Nejprve si smíchám suché a v druhé míse...

 
BBB - blesková bramborová buchta pečená na CRISP

Ingredience: 300 g brambor 120 g hrubé mouky 40 g cukru krupice 30 g Hery špetka soli 3 jablka skořicový cukr rozinky kousek čokolády na vaření

Postup: Vařené studené brambory nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme v míse moukou, cukrem a špetkou solí. Vidličkou lehce promícháme, až nám vznikne něco jako žmolenka. Pak zakapeme rozehřátým tukem a ještě trochu vidličkou promícháme. Polovinu...

 
Be-be roláda malinko jinak

Ingredience: 2 Bebe sušenky mléčné 2 Bebe sušenky kakaové 300 ml vody 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 1 Hera 8 lžic cukru 1 žloutek kapka rumu kokos mleté oříšky Granko

Postup: Odměříme si 300 ml vody, do hrnce nasypeme vanilkový cukr, na něj 250 ml vody a dáme vařit. Ve zbytku vody (50 ml) si rozmícháme pudinkový prášek a když voda v hrnci vaří, vlejeme a uvaříme jako pudink. Necháme vychladnout. Do...

 
Be-Be řezy

Ingredience: Těsto: 150 g moučkového cukru 4 vejce 160 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Krém: 3 vanilkové pudinky 1 l mléka 150 g másla sušenky Be-Be Čokoládová poleva: 250 g moučkového cukru 100 g másla 3 lžíce kakaa 3 lžíce rumu 2 lžíce vody (horké)

Postup: Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny a promícháme s moukou a práškem do pečiva. Dáme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme mírně. Mezitím...

 
Be-Be sušenky s krémem

Ingredience: 4 balení Bebe sušenky krém:(kupuji v pytlíku dá se použít jakýkoliv) 15 dkg cukru moučka 1 vejce 15 dkg másla

Postup: Bebe sušenky potíráme krémem a postupně přidáváme k sobě až nám vznikne cca 20cm dlouhý dortík, nakonec potřeme celé krémem (můžeme posypat kousky čokolády, lentilky, atd.) a necháme zatuhnou (nejlépe do druhého dne), při podávání krájíme šikmě!!

 

|<   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz