Ingredience: 500 g hladké mouky 250 g moučkového cukru 1 kypřící prášek 2 lžíce perníkového koření dr. Oetker 1 lžíce kakaa 2 vejce 100 g tekutého medu 1 lžíce rumu 5 lžic mléka Na ozdobení: kousek marcipánové hmoty potravinářské barvivo
Postup: Mouku, moučkový cukr s kakaem prosejeme do mísy, přidáme perníkové koření, kypřící prášek a promícháme. Uděláme důlek, dáme do něj vejce, mléko, rum a med. Nejdříve...
Ingredience: 60 dkg hladké mouky 30 dkg másla 60 g kvasnic 80 g moučkového cukru 4 žloutky 200 ml mléka trochu soli Náplň: 20 dkg mletých ořechů 10 dkg moučkového cukru 5 lžic horkého mléka 25 g jemné strouhanky 1 lžíce rozpuštěného másla citronová kůra špetka mleté skořice Na potření: 1 rozšlehané vejce Na obalení: moučkový a vanilkový cukr
Postup: Nejdříve připravíme náplň. Do misky dáme strouhané ořechy,...
Ingredience: 200 g másla 180 g medu 2 plné lžičky sody 300 g hladké mouky 1 lžička perníkového koření 4 vejce 200 g krupicového cukru Krém: 250 ml mléka 2 vrchovaté lžíce hladké mouky 1 vanilkový cukr 250 g másla 200 g moučkového cukru 1 lžička rumové tresti
Postup: Troubu zapneme na 180 °C. Formu širokou 33 cm, dlouhou 38 cm (nebo podobně velkou) vyložíme pečicím papírem.Do mísy dáme celá vejce, krupicový...
Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 80 g moučkového cukru 1 vejce 1 žloutek 1 lžíce rumu 120 g másla 30 g kvasnic na špičku lžičky soli 1 lžička sušené citronové kůry 250 ml vlahého mléka Dále: 1 skořicový cukr švestky Drobenka: 3 vrchovaté lžíce hladké mouky 2 vrchovaté lžíce moučkového cukru 1 vrchovatá lžíce změklého másla 1 vanilkový cukr
Postup: Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do...
Ingredience: 300 g jahod 200 g moučkového cukru 5 lžic Solamylu
Postup: Z jahod odstraníme stopky, omyjeme je ve vlažné vodě a prolisujeme. Ve 3/4 l horké vody rozpustíme cukr, přivedeme do varu, pomalu vmícháme solamyl, který jsme předtím rozpustili ve vlažné vodě. Krátce povaříme, odtáhneme ze sporáku a vmícháme prolisované jahody. Nalijeme do kompotových misek a necháme vychladit.
Ingredience: 2 vejce 1 hrnek cukru krystal 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1 sáček vanilinového cukru 1 sáček prášku do pečiva trocha másla hrubé mouky na vymazání a vysypání formy
Postup: Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem šleháme do pěny. Přidáme mléko a olej a opět pořádně promícháme. Přisypeme po troškách mouku a kypřící prášek. Ručním šlehačem si můžeme pomoct a mít těsto udělané...
Ingredience: 2 vejce 200 ml ochuceného banánového mléka 1 sáček karamelového pudinkového prášku 3 lžíce cukru krupice 4 lžíce hladké mouky
Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, pudinkem, mlékem a moukou do hladkého těsta. Lehce vmícháme sníh a na mírném ohni smažíme placičky. Pozor, rychle se připalují a tak stále hlídáme! Za 20 minut máme výbornou...
Ingredience: 500 g hladke mouky 500 g jemného tvarohu 500 g masla
Postup: Z tohto cesta pečiem rada a často. Je nenáročné na prípravu aj na suroviny a dá sa použiť na slano aj na sladko - na záviny, rožky, šatôčky... Dôležité je dodržať jedinú zásadu: všetky suroviny musia mať rovnakú hmotnosť. Maslo nemá byť roztopené, iba zmäknuté. Obvykle si cesto vypracujem večer, zabalím ho do fólie a nechám cez noc...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 hrnek cukru 2 smetany ke šlehání (2x 200ml) 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva
Postup: Vejce utřeme s cukrem, přidáme smetanu ke šlehání, mouku a prdopeč.Těsto dáme na plech a poklademe ovocem.Dáme péct do trouby. Já peču při 180°C do zlatova.
Ingredience: 250 ml bílého jogurtu 1/2 hrnku oleje 3 hrnky hladké mouky 10 g sušeného droždí 1 lžička soli 1 lžička cukru
Postup: Jogurt smícháme metličkou s olejem. Přidáme sůl, cukr, mouku a droždí. Vymísíme těsto a necháme ho na teplém místě přikryté kynout - může to být třeba až hodinu.Hodí se na jakékoliv koláče, frgály, placky, pizzu, stačí jen přidat nebo ubrat cukru a máte sladké nebo slané...
Ingredience: Těsto: 1 šálek polohrubé mouky 1 šálek hladké mouky 1 šálek moučkového cukru 1 prášek do pečiva 1/2 šálku oleje 1 sáček vanilkového cukru citronová kůra mléko 3 vejce Drobenka: Hera hladká mouka moučkový cukr
Postup: V míse dobře vymícháme dohladka všechny suroviny na těsto, rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem (borůvky,rybíz,jahody,jablka,meruňky), čerstvým nebo...
Ingredience: 1 kg hladké mouky 1/2 lžičky soli 1 lžíce cukru 63 g tuku (Hera, Stela, Sluna apod.) 1 kostka droždí (na kvásek) 250 ml vlažné vody
Postup: Smícháme mouku, sůl, cukr, tuk, vzešlý kvásek a promícháme. Pokud nám v míse zbyla mouka, přilejeme vodu a promícháme, pokud je těsto poté řidší, přisypeme mouku.Necháme vykynout na teplém místě (TIP: Pokud nemáme teplou místnost, vložíme na cca 1 h 20...
Ingredience: 500 g hladké mouky 300 ml vlažného mléka 50 g rozpuštěného másla 50 g cukru 20 g vanilkového cukru 2 žloutky 1 sáček sušeného droždí
Postup: V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné vzít nové mléko a droždí.K mléku s droždím přidáme cukr, žloutky, máslo a mouku....
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 vejce 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje Dále: ořechy banány (nebo jiné ovoce - jahody, meruňky...) máslo moučkový cukr
Postup: Do mísy nasypu mouku s práškem do pečiva, přidám vejce, cukr, vlažné mléko a olej. Pokud dělám ořechovou verzi, přidám mleté ořechy. Vše důkladně promíchám. Pekáč vymažu olejem, vysypu strouhankou a rozetřu v něm...
Ingredience: 2 větší jablka hrst brusinek (rybízu) hrst ostružin nebo malin 50 g másla 110 g cukru Těsto: 80 g másla 110 g cukru 500 g bílého jogurtu stejný kelímek polohrubé mouky 2 vejce vanilkový cukr skořicový cukr lžička prášku do pečiva
Postup: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky, naklademe do formy na pečící papír a posypeme další ovocem dle chuti (rybíz, brusinky, maliny,...
Ingredience: 5 lžic moučkového cukru 5 lžic polohrubé mouky 4 vejce 1 lžíce kakaa špetka soli 1 smetana - 33% 1 sáček krému na dorty a dezerty zn. Stilla olej na vytření formy
Postup: Vajíčka si rozdělíme na bílky a žloutky dáme do mísy. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a dáme ho do lednice, než si uděláme těsto. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr a šleháme do pěny. Pak přidáme mouku, sníh z bílků a jemně...
Ingredience: Těsto: 3 vejce 1 hrnek vlažné vody 50 ml oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek cukru 1 lžíce kakaa (podle chuti i víc) Krém: 250 g másla 200 g cukru moučka (podle chuti) 250 g tvarohu ve vaničce 40 g hořké čokolády (nebo mléčné) čerstvé jahody
Postup: Suroviny na těsto vyšleháme, vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C.Upečený korpus...
Ingredience: Suroviny: 90 g hladké mouky 60 g krupicového cukru 50 g kokosového džusu 50 g kokosového mléka 50 g rostlinného oleje 20 g krupicového cukru 4 žloutky 4 bílky 1 lžička prášku do pečiva s vinným kamenem 1/4 lžičky soli 1/2 lžičky citronové šťávy
Postup: Do mísy dejte žloutky, přisypte 20 g krupicového cukru, sůl a metličkou vše vymíchejte. Dále přilijte olej a opět vše vymíchejte. Ke...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka pokojové teploty 1/2 hrnku oleje 2 vejce 1 prášek do pečiva Tvarohová náplň: 2 tvarohy ve vaničce (celkem 500 g) 1 hrnek cukru 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink 2 vejce 3/4 hrnku mléka (pokud máme tvaroh v kostce, tak dáme mléka 1 hrnek)) Dále: 1/2 hrnku povidel
Postup: Všechny přísady na těsto vyšleháme v míse.V druhé míse zpracujeme...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 1/2 lžičky soli 3 lžíce oleje 1 hrnek vody Náplň: jablka rozinky namočené v rumu rum skořice mletá skořicový cukr
Postup: Mouku smícháme se solí, přidáme olej a přiléváme vodu. Těsto řádně prohněteme a utvoříme si 2-3 bochánky, které necháme 1/2 hodiny uležet. Mezítím si připravíme náplň z nadrobno nakrájených jablek, rozinek a skořice. Můžete přidat i jiné...
|< 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz