Ingredience: 2 skleničky (200 ml) polohrubé mouky 1 sklenička cukru krupice 1 prášek do pečiva 1/2 skleničky mléka 1/2 skleničky oleje 4 vejce Dále: 1 jahodový pudink (prášek) 3 polévkové lžíce mléka 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
Postup: Smícháme cukr s vejcí, přidáme olej a umícháme dohladka. Přidáme mouku s práškem, mléko. Polovinu těsta odlijeme a přidáme do něj pudink rozmíchaný s mlékem a...
Ingredience: 38 dkg hladké mouky 1 Hera 1 žloutek 1 vanilkový cukr 8 dkg moučkového cukru špetka citrónové kůry 1 lžíce rumu Na zdobení: marmeláda čokoládová poleva
Postup: Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout. Poté těsto vyválíme, vykrajujeme srdíčka, na které dáme s kouska těsta okrajový proužek. Doprostřed dáme marmeládu a pečeme ve vyhřáté...
Ingredience: Těsto: 3 bílky 60 g cukru 3 žloutky 90 g mouky kakao dle chuti Krém 1: 1 pudink Zlatý klas 400 ml mléka 2 PL cukru Krém 2: 2 pudinky 400 ml mléka 2 PL cukru Ozdoba: ovoce dle obliby Želé: želé v prášku 400 ml vody nebo šťávy z ovoce 2 - 4 PL cukru
Postup: Těsto: Vyšleháme z bílků tuhý sníh, přišleháme cukr. Poté vmícháme žloutky a mouku. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané kulaté formě...
Ingredience: 600 g polohrubé mouky 1/4 litru mléka 1 lžička soli 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku mletého cukru 3 vajíčka 30 g droždí Na pomazání: žíce másla nebo oleje skořici mletý cukr skořicový cukr
Postup: Zaděláme si těsto buď klasicky, nebo v pekárně. Po vykynutí promačkáme, vytvoříme kuličky a z nich vyválíme placky. Každou placičku potřeme máslem a posypeme cukrem se skořicí a zatočíme, jako třeba rohlík,...
Ingredience: 155 g hladké mouky 1 lžíce kakaa 1,5 lžičky kukuřičného škrobu 3/4 lžičky jedlé sody 1/2 lžičky soli 100 g másla 85 g ztuženého tuku 100 g krupicového cukru 1 vejce 1 žloutek 1 lžička octa 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1 lžíce červeného potravinářského barviva (tekutého) 150 g bílé čokolády
Postup: Troubu předehřejeme na 190 °C a plechy vyložíme pečicím papírem.Ve středně velké míse smícháme...
Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 1 špetka soli 1 sáček kypřicího prášku 2 vejce 150 g cukru 120 g Hery 200 ml podmáslí 50 ml šťávy z červené řepy (nebo červené barvivo) Krém: 250 g mascarpone 250 ml 33% smetany 70 g moučkového cukru 1 sáček vanilkového cukru Dále: ovoce cukrové ozdoby
Postup: Mouku prosejeme, osolíme a smícháme s kypřicím práškem.Vejce vyšleháme s cukrem a tukem, přidáme podmáslí....
Ingredience: 60 g rozpuštěného másla 200 g vlažného mléka 2 vejce vanilkové aroma 250 g hladké mouky 5 lžic cukru 1 prášek do pečiva 1 špetka soli
Postup: V jedné misce smícháme tekuté suroviny a v druhé misce suroviny sypké. Nakonec spojíme do jedné a dobře promícháme.Směs naplníme do 3/4 košíčků na muffiny a dáme péct do předehřáté trouby na 175 °C na 15-25 minut, než nám povrch zezlátne.Necháme vystydnout...
Ingredience: 1 l mléka 30 dkg hladké mouky 4 celá vejce 2 polévkové lžíce moučkového cukru 2 polévkové lžíce jablečné vlákniny špetka soli špetka jedlé sody - na špičku nože brusinková marmeláda - či jiná na plnění mango ( či jiné ovoce na zdobení) javorový sirup olej na potření pánvičky
Postup: Oddělíme bílek od žloutků a vyšleháme z bílků hustý sníh, do kterého přidáme špetku soli. Vyšleháme žloutky s...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 1 sklenka cukru 1 vanilkový cukr 3/4 sklenky mléka 3/4 sklenky oleje 2 sklenky hladké mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa Náplň: 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky 4 lžíce kokosu 1 vanička tvarohu cukr (podle chuti) čokoládová poleva (na zdobení) Dále: tuk na vymazání plechu strouhanka na vysypání
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do husté pěny.Postupně přidáváme olej,...
Ingredience: Těsto: 5 vajec 250 g cukru krupice 7,5 lžic oleje 7,5 lžic teplé vody 250 g polohrubé mouky 1/2 kypřicího prášku do pečiva 1. krém: 500 g tvarohu 125 g tyčinek Ledové kaštany 2 lžíce kakaa smetana (podle potřeby) 3-4 lžíce moučkového cukru (podle chuti) 2. krém: 400 ml zakysané smetany 200 ml smetany na šlehání 2 vanilkové cukry 2-4 lžíce moučkového cukru 50 ml mléka 1 lžíce...
Ingredience: 1 pomazánkové máslo 1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou (je ve stejných nádobách jako jogurt) 1 vanilkový cukr 2 lžíce práškového cukru
Postup: Do mixéru dáme pomazánkové máslo, pudink a šleháme, dokud nevznikne jemně žlutý krém.Potom přidáme cukry, šleháme dokud se vše nevstřebá a máme hotovo. Já používám krém na dorty, ale i na buchty je dobrý.
Ingredience: 440 g hladké mouky 2 lžičky prášku do pečiva 3/4 lžičky soli 250 g másla (měkkého) 320 g pískového cukru 2 vanilkové cukry 4 vejce 1 lžička vanilkové tresti 250 ml mléka
Postup: Předehřejte si troubu na 150 stupňů. V míse vyšlehejte cukr s máslem po dobu asi 5 minut. Během šlehání se barva změní z máslově žluté na krémovou a hmota nabude. K vyšlehané máslové hmotě přidejte celá vejce ve dvou...
Ingredience: 250 g másla 200 g cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce sůl z 1 citronu kůra a šťáva 250 g hladké mouky 1 lžíce vanilkového pudinku 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva tuk na vymazání strouhanku na vysypání formy
Postup: Máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně všleháme vejce, sůl, nastrouhanou citr. kůru a část citronové šťávy. Poté přidáme prosátou mouku s pudinkem a kypř....
Ingredience: 300 ml mléka 300 g cukru krupice 3 lžíce kakaa 420 g polohrubé mouky 1,5 balíčku prášku do pečiva 200 ml oleje 3 vejce citronová kůra 1 lzička vanilkového aroma vanilkový cukr čokoláda - používám hlavně zajíce a nebo figurky
Postup: Vyšleháme vejce s cukrem, postupně přidáváme olej, citronovou kůru, vanilkové aroma, mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr, přiléváme mléko a nakonec nasekanou...
Ingredience: 500 g fruktosy 2 vanilkové lusky
Postup: Vanilkové lusky nakrájejte na menší kousky, koneček lusku vyhoďte. Kousky lusku dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu a mixujte. Pokud máte čerstvý lusk (měkký a lepkavý), bude stačit chvilka. Pokud byl lusk tvrdší, potrvá to o pár vteřin déle. Tak jako tak máte do 3min hotový jemný moučkový cukr plný vanilkových semínek. Raději ho párkrát prosejte...
Ingredience: kelímek ricotty (200 g) 5 lžiček medu 2 malé stroužky česneku 1 větší jablko 2 lžičky másla vanilkový extrakt dortová oplatka ořechy
Postup: Ricottu smícháme s třemi lžičkami medu a prolisovaným česnekem. Jablko rozkrojíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Ty na pánvi s rozpuštěným máslem pomalu opečeme - tak dvě minuty. Přidáme vanilkový extrakt, jablka opatrně otočíme a...
Ingredience: 1 ks vejce 1 hrnek cukru 3/4 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek mléka vanilkové aroma vanilkový jogurt špetka sody
Postup: Proseji mouku a smíchám s cukrem a špetkou sody, přidám žloutek a olej, vlažné mléko, vanilkové aroma. Vmíchám vanilkový jogurt a nakonec opatrně vmíchám sníh z bílku. Těsto naliji na půl do formy, pokladu marmeládu dle chuti a zbytek doliji těstem. Peču na 190...
Ingredience: 185 ml plnotučného mléka 250 ml smetany 100 g cukru 2 plátky želatiny 1 vanilkový lusk
Postup: Mlieko, smotanu, cukor a otvoreny vanilkovy lusk privedieme do varu.Zelatinu nechame nabobtnat vo vode.Mliecnu zmes odstavime, vyskrabeme vanilkove semiacka do mlieka a lusky odstranime, zelatinu vyzmykame a rozpustime v mlieku.Vlejeme do pripravenych formiciek, preferovanej velkosti a nechame v...
Ingredience: smetana vanilkový lusk cukr krystal želatina čerstvé jahody med citron mango mražené jahody pomeranče máta
Postup: PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku želatiny dáme do studené vody a necháme naboptnat, jakmile bude mít smetana 60 stupňů přidáme želatinu a pořádně...
Ingredience: Panna cotta: 500 ml smetany ke šlehání 6 g želatiny 1 vanilkový lusk 1 lžička vanilkového extraktu 2 lžíce moučkového cukru Mangové pyré: 2 zralá manga 1 lžíce vanilkového cukru Ke zdobení: lístky máty lístky tymiánu kousky manga
Postup: Pokud používáme plátky želatiny, namočíme je do studené vody na 5-10 minut, aby změkly. Pokud používáme práškovou želatinu, nasypeme ji do malé misky a přidáme...
|< 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady