Ingredience: 500 g hladké mouky 50 g cukru krupice 75 g másla 250 ml vlažného mléka 40 g čerstvého droždí 1/2 lžičky soli 1 vejce 20 g másla na potření těsta citronová kůra Na zdobení: 400 ml mléka 1 mandlový pudink (nebo vanilkový) 1 vanilkový cukr meruňky (nebo švestky)
Postup: Hladkou mouku prosejeme do mísy a osolíme.Rozdrobíme na ní droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme droždí vzejít.Pak přidáme...
Ingredience: 500 g hladké mouky 40 g kvasnic 50 g cukru krystal 250 ml vlažného mléka 75 g změklého másla špetka soli 1 celé vejce citronová kůra Náplň: 400 ml mléka 1 vanilkový pudink 2 lžíce cukru krystal švestky jahody trochu rozpuštěného másla na potření
Postup: Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto, stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka, pudinku a cukru (...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 50 g rozpuštěného másla 100 g cukru 25 g droždí 3/4 šálku teplého mléka 1 vejce Tvarohová náplň: 400 g tvarohu 1 vanilkový cukr 2-3 lžíce cukru 1 žloutek rozinky marmeláda Drobenka: 140 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru krupice
Postup: Do misky nasypeme mouku, ve které uděláme důlek a dáme do něj droždí. Posypeme lžičkou cukru a zalijeme teplým mlékem. Necháme...
Ingredience: 100 g čokolády na vaření 100 g nějaké kvalitní a dobré hořké čokolády 100 g másla kousek másla na vymazání formiček 2 lžíce mletých mandlí trochu mletých mandlí na vysypání formiček 2 žloutky 2 celá vejce 4 lžíce hnědého cukru 4 lžíce dobrého likéru (měla jsem Amaretto, může být i rum) moučkový cukr na poprášení podle chuti
Postup: Troubu předehřejeme na 230°C. Formičky na suflé nebo jiné...
Ingredience: jablka piškoty mléko cukr ořechy máslo
Postup: v mléce se svaří cukr, přidají se rozemleté ořechy a piškoty, vytvoří se hustší nádivka, kterou naplníme vydlabaná jablka a klademe na vymaštěný pekáč (máslem) zapečeme v troubě, zapečená jablka před podáním můžeme nazdobit šlehačkou
Ingredience: 4 jablka rybízový džem (može byť aj iný) 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr pár rozinek mandle 2 dcl pomerančového džusu 10 dg másla
Postup: Jablká umyjeme a rozkrojíme na polovicu.Vyberieme z nich jadrovníky.Jamky ,ktoré nám vzniknú posypeme škoricovým cukrom a dáme po lyžičke džemu.Posypeme posekanými mandľami zmiešanými s hrozienkami.a nakoniec celé jablká posypeme vanilkovým cukrom.Uložíme do...
Ingredience: 1 hrnek rýže lepivé 1 plechovka kokosového mléka třtinový cukr podle chuti 2 ks manga 3 bílky trochu limetkové šťávy lžička cukru
Postup: Rýži propláchneme a dáme uvařit do vody, až je skoro měkká a voda vyvařená, přilijeme kokosové mléko, přidáme cukr a promícháme. Necháme ještě chvilku až se vše spojí a rýže je měkká. Do zapékací misky dáme vrstvu rýži a na ni přidáme na kostky pokrájené...
Ingredience: Palačinky: 80 g hladké mouky 1 PL kakaa 1 PL cukru 2 vejce 175 ml mléka 2 PL rumu 2 PL rozpuštěného másla Krém: 180 ml zakysané smetany 200 g hořké čokolády 3 vejce 4 PL cukru Na ozdobu: šlehačka ovoce rozinky v rumu
Postup: Mouku smícháme s kakaem a cukrem. Přidáme vejce, mléko, rum a rozmícháme v hladké těsto. Přidáme máslo, promícháme, přikryjeme fólií a necháme 30 minut...
Ingredience: 1 ks velké hrušky 250 ml bílého vína necelá kávová lžička mleté skořice 3 ks hřebíčku 1-2 lžíce medu zavařenina sýr
Postup: Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit. Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu a poklademe...
Ingredience: 4 hrušky 40 g rozinek 50 g ořechů (sekaných mandlí) 40 g másla 2 lžíce medu sklenička bílého vína skořice rybízová marmeláda
Postup: hrušky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí rozemletých rozinek, ořechů, skořice a medu (rozinky mohou být i celé). vložíme do pekáčku vymazaného máslem, polejeme vínem a pečeme přikryté alobalem do měkka. Šťávu z výpeku smícháme s rybízovou...
Ingredience: jablka čokoláda lístkové těsto vajíčko
Postup: Jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Do otvoru vložíme čokoládu. Lístkové těsto vyválíme a nakrájíme na pruhy 1-2 cm široké. Jablko omotáváme pruhem těsta od spodu nahoru. Vykrojíme lístky a můžeme použít stopku z jablka na ozdobu. Hotové potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pěčeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Ingredience: 2 hrnky drobného ovoce (maliny, rybíz, ostružiny...) 3 lžíce rozinek šťáva z ½ citronu Posypka: 1/3 hrnku kokosu 2 lžíce másla 3 lžíce krystalového cukru Dále: jogurt máslo a kokos na vymazání
Postup: Z prísad urobíme posýpku.Ovocie zmiešame s hrozienkami a šťavou.Zapekacie mištičky vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Dáme do nich ovocie. Posypeme posýpkou.Dáme na plech a v rúre na 170°C...
Ingredience: Na žmolenku : 100 g hrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 50 g studeného másla - pokrájeného na kostičky 3 polévkové lžíce cukru (suprový je třtinový) Na náplň do malé zapékací mističky, nebo hrnečku (asi 130ml): 50 g mražené ovoce - letní směs 1/2 čajová lžička kukuřičného škrobu 1,5 čajové lžičky vanilkového cukru 30 g zmrazené drobenky
Postup: V misce smícháme mouku s práškem do pečiva,...
Ingredience: 2 velké tlusté měkké hrušky 250 g tvarohu hrst pekanových ořechů 5 lžic třtinového cukru (klidně dejte víc) 6 lžic ovesných vloček
Postup: Hrušky jsem omyla a rozkrojila na půl. Každou polovinu jsem opatrně pomocí lžíce vydlabala.Tvaroh jsem smíchala s cukrem, ovesnými vločkami a podrcenými pekanovými ořechy.Hrušky jsem naplnila směsí a zapékala v troubě při 200°C v programu horký vzduch...
Ingredience: 1 celý ananas 2 lžíce karamelového topingu 1 limetku skořici
Postup: Ananas okrájíme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme šťávu z limetky s karamelovým topingem. Kolečka ananasu dáme do zapékací misky, posypeme skořicí a polijeme šťávou s topingem. Pečeme, dokud ananas nezměkne a nerozvoní se (cca 15 minut). Ještě horký ananas dáme na talířek a nazdobíme zakysanou smetanou a vlašskými...
Ingredience: Pečený angrešt: 750 g zralého angreštu 100 g krupicového cukru 1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru 3 lžíce bezového sirupu 3 lžíce vody Těsto: 140 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku 1 špetka soli 25 g másla 25 g krupicového cukru 150 ml podmáslí (nebo kefíru) Dále: cca 3 lžíce třtinového cukru zmrzlina nebo kysaná smetana
Postup: Troubu si předehřejeme na 190 °C.Do kastrolu dáme všechny...
Ingredience: piškoty trocha rumu černý rybíz červené dortové želé (nemusí být) Krém: 2 vanilkové pudinky 800 ml mléka 250 g tvarohu cukr (dle chuti) 3 vejce citronová štáva
Postup: Do vymazané dortové formy si naskládáme dvojitou vrstvu piškotů, pokapeme rumem, zalijeme vrstvou krému, bohatě posypeme rybízem, můžeme zalít dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a dáme druhou vrstvu krému.Takto...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 150 g másla 100 g pískového cukru 30 g droždí 1 vejce 2 žloutky 1 vanilkový cukr 1 smetana mléko sůl kandované ovoce muškátový oříšek hřebíček rozinky mandle tuk (na vymazání)
Postup: Prosetou mouku necháme na teplém místě zahřát. Do hrnku rozdrobíme kousky droždí, k tomu přidáme část obyčejného cukru a malou část mouky a vlažného mléka. Vše zamícháme a necháme dostatečně...
Ingredience: máslo na vymazání formy strouhanka na vysypání formy 200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 5 vajec 150 g másla 500 g měkkého tvarohu 200 g hrubé mouky 1 prášek do pečiva kousky čokolády na vylepšení
Postup: V míse utřít všechen cukr se žloutky a máslem.Pak přidat tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchat do hladkého a nadýchaného těsta, pomalu...
Ingredience: Korpus: 150 g moučkového cukru 1/2 vanilkového cukru 4 vejce 150 g změklého másla 100 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva (nebo jedlé sody) 150 g mletých vlašských ořechů 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Krém: 200 ml mléka 2 lžíce polohrubé mouky 200 g másla 4 lžíce moučkového cukru 1/2 vanilkového cukru 1 lžíce rumu šťáva z 1/2 citronu 250 g...
|< 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz