Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Voňavý závin plný rozinek

Ingredience: 2 listová těsta (měla jsem už rozválená) Tvarohová náplň: 500 g měkkého tvarohu v kostce 4 menší hrsti rozinek namočených v rumu 2 celá vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce moučkového cukru 1 hrst strouhaného kokosu 1 lžička vanilkového aroma Dále: vejce na potření moučkový cukr na posypání

Postup: Rozinky namočíme do rumu. Do mísy dáme tvaroh, přidáme oba cukry, vejce, rozinky, strouhaný kokos a...

 
Vosí hnízda

Ingredience: Těsto: 0,5-0,6 kg polohrubé mouky 1 kostka kvasnic (42 g) 3,5-4 dl mléka 100-150 g krystalového cukru 2 dl oleje 2-3 vejce 1 vanilkový cukr sůl citronová kůra (podle chuti) Náplň: krájené vlašské ořechy (ne mleté) rozinky namočené v rumu krystalový cukr 1 vanilkový cukr skořice olej mléko moučkový cukr

Postup: Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien misky a od...

 
Vosí hnízda z kynutého těsta

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 80 g masla 1 vejce 3 lžice práškového cukru 250 ml mléka 1 droždi špetka soli olej 2 balíčky skoricového cukru 1 lžice kakaa žloutek maslo na potření

Postup: V miske zmiešame múku,roztopené maslo,vajce a práškový cukor.Pridáme kvások(do zohriateho mlieka rozdrobíme droždie a pridáme lyžičku cukru). Vypracujeme cesto a necháme kysnúť 20 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme...

 
Vrstvená jablková buchta

Ingredience: Tmavé těsto: 150 g celozrnné žitné mouky 75 g oleje 50 g třtinového cukru (very dark) 4 lžíce vody 1 lžíce bio kakaového prášku 1 vejce Světlé těsto: 100 g celozrnné špaldové mouky (hladké) 80 g sušeného rostlinného mléka 100 ml datlového sirupu 1 vejce 50 ml oleje 5 g bio kypřícího prášku Náplň: 1 tvaroh (kostka) 100 ml rostlinného mléka 3-4 nastrouhaná jablka (cca...

 
Vrstvená jablková buchta

Ingredience: 6 jablek 4 vejce 140 g hladké mouky 100 g cukru 200 ml mléka 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva cukr moučka k posypání

Postup: Jablka nakrájíme na tenká kolečka. Středy, kde je jádřinec vykrojíme.Z mouky, cukru, mléka, vajec a kypřicího prášku umícháme tekutou směs. Do směsi pak vsypeme plátky jablek a lehce promícháme.Jablečnou směs vylejeme do pečicí formy na koláč. Pečeme na 180 °C přibližně...

 
Vrstvená tvarohová bábovka s broskvemi

Ingredience: Těsto: 300 g žitné celozrnné mouky 150 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 120 g rozpuštěného másla 2 lžičky prášku do pečiva 300 ml mléka Tvaroh: 250 g tvarohu 100 ml smetany (nebo mléka) 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 1 vanilkový cukr Dále: broskvový kompot

Postup: Připravíme si tvarohovou náplň tak, že smícháme všechny suroviny. Poté si smícháme mouku, cukry, máslo, prášek do pečiva...

 
Vrstvené trojhránky

Ingredience: 200 g másla 150 g cukru krupice 1 sáček vanilkového cukru 3 vejce 100 g hladké mouky 50 g škrobové moučky 50 g oloupaných mletých mandlí 1/2 lžičky skořice 1 bílek čokoládová poleva kousky mandlí na ozdobu

Postup: Změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem našleháme do pěny. Pak po jednom vešleháme vejce. Přimícháme mouku, škrobovou moučku, mleté mandle a skořici. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh...

 
Vrstvený jablečný koláč s tvarohem a drobenkou

Ingredience: Těsto: 200 g hladké mouky 50 g mandlí 150 g cukru krupice 150 g povoleného másla 2 vejce 100 ml mléka 1/2 lžičky vanilkového extraktu Tvarohovo-pudingová vrstva: 100 g polotučneho tvarohu 1/2 balení vanilkového pudingu 1 lžíce cukru 1 vejce Jablečná vrstva: 300 g jablek (3 malá) 1 lžíce cukru 1 lžička skořice Drobenka: 50 g polohrubé mouky 25 g povoleného másla 25 g cukru

Postup: Máslo...

 
Vrstvený koláč

Ingredience: Těsto: 28 dkg polohrubé mouky 5 dkg moučkového cukru 1 prášek do pečiva 200 ml kysané smetany 1 dcl oleje necelý 1 dcl mléka citronová kůra Náplň tvarohová: 1 tvaroh 1 vejce citronová kůra 1 vanilkový cukr 1 lžíce rumu cukr podle chuti Náplň povidlová: povidla rum badyán skořice vanilkový cukr 4 jablka nastrouhat na hrubo Drobenka: polohrubá mouka vanilkový cukr moučkový cukr vlažné...

 
Vrstvený koláč s jablky

Ingredience: Na těsto: 200 g hladké mouky 2 zarovnané KL prášku do pečiva 150 g změklého másla nebo margarínu 150 g cukru 1 balíček vanilkového cukru kůra z citrónu 3 vejce 2-3 polévkové lžíce mléka Na náplň: 2 větší jablka 2-3 polévkové lžíce šťávy z citronu Na potření a posypání: 2 polévkové lžíce meruňkového džemu 2 polévkové lžíce vody 30 g oloupaných pistácií Ještě potřebujeme: dortovou...

 
Vrstvený koláč s tvarohem

Ingredience: 300 g polohrubé mouky 130 g cukru vanilkový cukr 150 ml oleje 1/2 prášku do pečiva 1/2 zakysané smetany 250 ml mléka 2 lžíce kakaa Náplň: 1 vanička tvarohu 1 vejce cukr podle chuti 1/2 zakysané smetany 2 větší jablka

Postup: Připravíme si tvarohovou náplň důkladným vymícháním.J ablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Suroviny na těsto umícháme a rozdělíme na dvě části.D o jedné...

 
Vrstvený koláč se švestkami i jablky

Ingredience: 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek dětské krupice 1 hrnek cukru 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra ---- 125 g másla švestky skořice cukr jablka tuk a kokos na vysypání formy

Postup: Všechny sypké suroviny smícháme. Formu na koláč (měla jsem 30 cm průměr) vymažeme a vysypeme kokosem.Dno formy posypeme směsí tak, aby nebylo vidět. Na to ukládáme vyloupané švestky slupkou...

 
Vrstvený koláček s broskvemi

Ingredience: Spodní vrstva: 1 chlazené listové těsto Prostřední vrstva: 3 vejce 3 lžíce krupicového cukru 3 lžíce polohrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva kompotované broskve Poslední vrstva: 3 bílky špetka soli 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru 2 lžíce kokosové moučky

Postup: Listové těsto rozvinout i s papírem na plech, rozestřít, případně doválcovat. Propíchat vidličkou a dát si na 10-15 min asi na...

 
Vrtulky s nutelou

Ingredience: 1 listové těsto (kupované) Nutella (na naplnění)

Postup: Listové těsto rozválíme do obdélníku a půlku potřeme Nutellou.Těsto přeložíme, nakrájíme nudličky, které stočíme do spirály a dáme na pečicí papír.Pečeme při 180 °C asi 15 min.

 
Všeořechová roláda

Ingredience: Těsto: 130 g krystalového cukru 110 g hladké mouky 100 g strouhaných ořechů (byly lískové, vlašské, mandle, arašídy) 4 lžíce vařící vody 4 vejce Krém: 130-150 g krupicového cukru (jak kdo chce mít sladké) 200 g másla 2 lžíce Solamylu 250-300 ml mléka 100 g strouhaných ořechů (jako do těsta) na posypání rolády strouhané ořechy (kolik chceme a jaké chceme)

Postup: Nejprve si uděláme krém:...

 
Výborná buchta

Ingredience: 2 hrnky žitné mouky 1 kypřící prášek 1 vanilkový cukr 1 hrnek mléka 2 vejce 1 hrnek moučkového cukru rozinky ovoce Nutela

Postup: Do mísy nasypeme mouku s práškem do pečiva, cukry, rozinky. Vedle v míse rozšleháme vejce v mléce a přidáme k sypké směsi. Vše promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, po lžičkách přidáváme kopičky nutely a kousky mandarinek. Dám péct na 180...

 
Výborná bábovka

Ingredience: 1/2 hrnku celozrnné mouky hladké 1 hrnek hladké mouky 3/4 hrnku hrubé mouky (podle konzistence těsta) 1/2 hrnku cukru – můžete nahradit medem prášek do pečiva vanilkový cukr 3 vejce 1/2 smetany (12%) 1,5 mléka 1/2 hrnku oleje lžíce skořice nastrouhané jablko mrkev Kakao karob na obarvení části těsta

Postup: Nejdříve smícháme sypké, poté mokré suroviny. Do poloviny těsta můžete přidat...

 
Výborná bábovka se zakysanou smetanou

Ingredience: 1 hrnek cukru krupice 3 vajíčka 200-250 ml mléka (dle potřeby) 125 ml oleje (půl hrnku) 1 zakysaná smetana (200 g) 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva kakao Na vymazání a vysypání formy: máslo hrubá mouka

Postup: Cukr vyšleháme s vajíčky, potom přidáme ostatní suroviny (mouku promíchanou s práškem do pečiva) a znovu zašleháme.Těsto vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové...

 
Výborná buchta s jablkovým rosolem

Ingredience: Těsto: 3 vejce 250 g cukru krupice 10 lžic oleje 400 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek 300 ml perlivé vody Dále: tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání Rosol: 500 ml jablečného moštu (nebo džusu) 2 vanilkové pudinky 3 větší jablka cukr krupice (podle chuti a kyselosti jablek)

Postup: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu předehřejeme troubu na...

 
Výborná buchta s kakaovou polevou a pudinkem

Ingredience: 1 vejce 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek mléka 1/2 hrnku oleje kypřící prášek do pečiva vanilkový cukr kakao vanilkový pudink (nejlépe) Poleva: kakao rozpuštěné máslo moučkový cukr rum

Postup: Nejprve si připravíme pudink podle návodu. Dále si v míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, dále přidáme mléko, olej, mouky, kypřící prášek, kakao a šleháme dál....

 

|<   581   582   583   584   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz