Ingredience: 100 g ovesných vloček 100 g kokosu 1 lžíce medu 3 jablka (nebo i více, podle potřeby) 1/2 lžičky skořice Na obalení: ořechy (nebo kokos)
Postup: Vločky rozmixujeme.Zmiešame ich s kokosom, medom, škoricou a nastrúhanými jablkami. Pracujeme rukou, pričom masu dobre stláčame, jablká pustia šťavu a zvlhčia vločky s kokosom. Chce to silnejšie stláčanie rukou. Ak je masa stále suchšia, pridáme trocha...
Ingredience: 5-6 velkých jablek 350 g listového těsta skořicový cukr 1 vejce
Postup: Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm a radielkom z neho narežeme pásy široké 1-1,5 cm.Jablká umyjeme a priečne rozrežeme na kolieska hrubé asi 1 cm. Stred koliesok vyrežeme, urobíme otvor s priemerom asi 2 cm.Potom pásy cesta natáčame okolo jablkových medzikruží dookola. Koniec jemne pritlačíme. Poukladáme na...
Ingredience: 1 kg jablek 450 g krystalového cukru 6 vajec 2 dl oleje 2 dl vody 300 g polohrubé mouky 150 g celého máku 1/2 prášku do pečiva špetka mleté skořice Čokoládová poleva: 150 g čokolády 1 PL oleje
Postup: Najprv pripravím jablka. Očistím a pokrájam na malé kocky. Plech 27x37 cm vysteliem papierom na pečenie, jablká zmiešam so 150 g cukru, vysypem na plech a zarovnám. Posypem troškou škorice.Vajcia s...
Ingredience: 3/4 šálku rostlinného oleje 1/2 šálku moučkového cukru 2 vejce 1 šálek hladké mouky 1 šálek polohrubé mouky 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr 1 lžička jedlé sody špetka soli 2 nastrouhaná jablka 1 Margot čokoláda
Postup: Do misky nastrouháme čokoládu a jablka.Do druhé misky nasypeme cukr, přidáme celá vejce , vanilkový a skořicový cukr a rozšleháme do pěny. Pomalu vešleháme olej.Do našlehané...
Ingredience: 75 g másla 100 g třtinového cukru 225 g hladké mouky 3 lžičky kypřícího prášku špetka soli 225 ml podmáslí 4-5 jablíček 1/2 lžičky mletého zázvoru olej na vymazání formy (nebo silik. košíčků na muffiny)
Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Formu na muffiny vymažeme lehce olejem. Máslo utřeme ručním šlehačem společně s cukrem do světlé a lehce nadýchané pěny, pak přidáme mouku, kterou...
Ingredience: 3 vejce 3/4 hrnku cukru 1/2 hrnku olivového oleje 2-3 jablka nahrubo nastrouhaná 1 lžička vanilkového extraktu 1,5 hrnku hladké mouky 1 lžíce prášku do pečiva 1 lžička skořice špetka soli
Postup: 1) Troubu předehřejeme na 170°C. 2) Vyšleháme vejce s cukrem. Přidáme jablka, olivový olej a extrakt. 3) V jiné míse smícháme všechny sypké suroviny a přidáme do jablkové směsi. Lehce mícháme dokud...
Ingredience: 250 g hladké mouky 1/2 sáčku vanilkového pudinku 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 2 vejce 80 g moučkového cukru 1/2 sáčku vanilkového cukru 80 g Hery 1 kelímek zakysané smetany 190 g 100 ml mléka 80 g vlašských ořechů 2 jablka 20-30 g kandovaného ovoce tuk nebo olej na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy
Postup: Smícháme prosátou mouku, pudink, kypřící prášek do...
Ingredience: Těsto: 100 g másla 2 vejce 200 ml mléka 100 g cukru krupice + 1 vanilkový na vůni 250 g hladké mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 1 velké jablko 1 KL skořice Drobenka: 2 PL cukru krupice 4 PL polohrubé mouky 1 KL skořice 2 PL změklého másla.
Postup: V misce ušleháme vejce s máslem a cukrem. Přidáme 1 nahrubo nastrouhané jablko, mouku s práškem do pečiva, skořici, mléko a lehce promícháme.Těsto...
Ingredience: 80 g krupicového cukru 50 ml vody (do karamelu) 1 větší jablko (150 g bez slupky a jádřince) 1 menší kousek celé skořice 15 g vanilkového pudinku (v prášku) 80-100 ml vody (podle potřeby) 150 g tučného tvarohu z vaničky
Postup: Krupicový cukr vsypeme do rendlíku se silným dnem, postavíme na zdroj tepla a cukr necháme při nízké teplotě rozpouštět. Zamíchat můžeme, až když je téměř všechen...
Ingredience: 50 g hladké mouky 2 vejce 250 ml mléka trochu soli 4 jablka 2 lžíce citronové šťávy 2 lžíce medu mletá skořice 1 lžíce oleje 150 g tvarohu 50 ml smetany 80 g cukru moučka
Postup: Z mouky, mléka, vajec, soli a lžičky cukru vypracujeme hladké lité těsto.Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a odstraníme jadřince. Nakrájíme na jemné hranolky, přelijeme citronovou šťávou s medem a skořicí.Na pánvi...
Ingredience: 400 g oloupaných jablek bez jadřinců 1 lžíce citronové šťávy 80-100 g krupicového cukru (podle chuti) 10 g vanilkového cukru 1 kousek celé skořice 1 hřebíček 150 ml vody Na zahuštění: 1/2 vanilkového pudinku (prášku) 50 ml vody Dále: 125 g tvarohu z vaničky 100 g zakysané smetany Na proložení: 100 g piškotů (nebo perníčků) Na povrch: skořicový cukr na posyp čerstvé ovoce na...
Ingredience: hrnek jemných ovesných vloček hrst nasekaných ořechů hrst rozinek asi 6 lžic pomerančové šťávy 2 lžíce medu 400 ml kysané smetany asi 50 g strouhané čokolády + na ozdobu 2 velká oloupaná nahrubo nastrouhaná jablka
Postup: Ovesné vločky smícháme s pomerančovou šťávou a medem a necháme chvíli odležet. Jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme, přidáme k vločkám s ostatními surovinami a...
Ingredience: 2 balení listového těsta 1,5 kg jablek 2 balíčky vanilkového pudingu 3 balíčky šlehačky v prášku 600 ml plnotučného mléka (do šlehačky v prášku) cukr a mletá skořice dle chuti voda dle potřeby
Postup: Těsto vyválejte na placku o rozměrech pekáčku a upečte dvě placky, dejte bokem.Oloupejte jablka a nakrájejte na kostičky, dejte do hrnce, přidejte cukr, skořici a zalijte vodou. Jablka by...
Ingredience: 400 g Hladké mouky 100 g cukru 100 ml oleje 200 ml mléka prášek do pečiva vanikový cukr 1 vejce jablečný(nejlépe domácí) džem hrubá mouka na vysypání formy sádlo na vymazání formy
Postup: Sypké suroviny promíchat v mixéru, vyšlehat vejce, olej, mléko a po troškách vlít a vmíchávat do mísy s moukou. Vymazanou a vysypanou formu postupně plníme - dno těsto, cukrářským sáčkem stříkáme...
Ingredience: 250 g hladké mouky 150 g Hery 80 g moučkového cukru 1 žloutek 1 lžíce citronové šťávy kůra z 1 citronu cca 500 g strouhaných jablek čokoládová poleva 20-30 g vlašských ořechů mletá skořice
Postup: Mouku + cukr + tuk + citr. šťáva + strouhaná kůra (z 1/2 citronu) + žloutek vytvoříme na vále těsto. Dáme na chvíli do ledničky. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka, dáme rozehřát polevu (já...
Ingredience: 5 velkých jablek 1 tyčinka skořice 4 hřebíčky 1 balení zakysané smetany hrst rozinek hrst sušených brusinek hrst sekaných vlašských ořechů 2 lžíce medu 2 lžíce javorového sirupu
Postup: Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a spolu s kořením dáme dusit pod pokličku doměkka.Měkká jablka necháme vychladnout, odstraníme koření, přidáme zakysanou smetanu, med a vše rozmixujeme dohladka....
Ingredience: 100 ml mléka 1 lžička cukru krupice 25 g droždí 200 g polohrubé mouky 100 g rozpuštěné Hery 30 g cukru moučka 1 žloutek 1 špetka soli citronová kůra Náplň: 3 větší jablka cukr citronová kůra
Postup: V misce rozdrobíme droždí. Posypeme krupicovým cukrem a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.V míse smícháme mouku s cukrem moučka, špetkou soli, žloutkem, Herou a kváskem. Vypracujeme...
Ingredience: 1 balení vyváleného listového těsta (275 g) 1 velké jablko skořice 1 plátek másla 1 sáček vanilkového cukru (10 g) 1 plechovka limonády Sprite (330 ml)
Postup: Vybalené rozložené těsto rozkrájíme na 12 trojúhelníků. Jablko oloupeme a nakrájíme na 12 měsíčků. Na každý trojúhelníček těsta položíme jeden klínek jablka a lehce posypeme skořicí. Každý kousek zavineme do rohlíčku.Rohlíčky...
Ingredience: 1 listové těsto na pečicím papíru 3 jablka 1/2 citrónu 1 žloutek kousek másla třtinový cukr skořice
Postup: Jablka rozkrojíme napůl a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na tenké plátky, které dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme šťávu z půlky citrónu.Jablka necháme přejít varem. Měla by pouze trošku povolit, aby jednotlivé plátky nebyly tuhé, ale aby se při uchopení lehce ohnuly. Pozor, aby se...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 150 g cukru krupice 4 lžíce horké vody 4 lžíce oleje 240 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Nahoru: 750 g jablek 180 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 400 ml vody 2 sáčky vanilkového pudinkového prášku 1-2 lžíce citronové šťávy
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 200 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem vyšleháme...
|< 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady