Ingredience: 180 g cukru krupice 6-8 lžic hladké mouky 4 vejce 250 g nastrouhaných jablek skořice
Postup: Nejdřív si oloupeme a nastrouháme jablka. Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny a potom po částech vmícháme mouku. Jablka rozprostřeme na silikonovou podložku nebo pečící papír. Na jablka nalijeme těsto tak ,aby byla zakrytá. Pečeme v předehřáté troubě cca 15-20 minut při 180°C. Po upečení ještě...
Ingredience: 6-8 středně velkých jablek 6 vajec 6 lžic cukru 6 lžic polohrubé mouky 1 mascarpone 1 tvaroh rozinky máčené v rumu vanilkový cukr mletá skořice
Postup: Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme podle chuti s van. cukrem, skořicí, já přidala i zbyteček mletých ořechů. Rozprostřeme na plech na pečící papír. Připravíme piškotové těsto. Žloutky oddělíme od bílků a pečlivě ušleháme s cukrem. Z bílků...
Ingredience: Náplň: 3 větší jablka (celkem 450 g) 3 lžíce sušených brusinek 3 lžíce slunečnicových semínek 2 lžíce mleté skořice 2 lžíce moučkového cukru (podle sladkosti jablek) Piškotové těsto: 4 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce pudinkového prášku s vanilkovou příchutí 6 vajec 6 lžic krupicového cukru
Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech s vnitřním rozměrem 33cm x 33cm vyložíme pečicím papírem.Jablka...
Ingredience: Těsto: 110 g másla 60 g cukru moučka 1 vejce 1 sáček vanilkového cukru 60 g nasekaných mandlí 120 g hladké mouky Krém: 3 lžíce hladké mouky 5 lžic cukru 1 sáček vanilkového cukru 300 ml mléka 1 lžíce rumu Jablečná růže: 4-5 jablek
Postup: Veškeré ingredience na těsto smícháme dohromady. Na pomoučeném válu rozválíme těsto na plát, který přeneseme do vymazané a vysypané formy –...
Ingredience: 100 g cukru 2 vejce 2 lžíce oleje 300 g jablek citrónová kůra 300 g hrubé mouky 1 prášek do pečiva brusinky marmeláda plátky mandlí
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny. Přidáme jablka, citronovou kůru, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme brusinky. Polovinu těsta nalijeme do předem vymazaných a hrubou moukou vysypaných formiček. Doprostřed každého sluníčka...
Ingredience: 400 g oloupaných jablek bez jadřinců 1-2 citrony 500 ml vody (na pudink) 70-100 g cukru krupice (podle chuti) 1 vanilkový cukr 20 g vanilkového pudinkového prášku
Postup: Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši. Pokud je třeba, přidáme opět malinko vody. Záleží na...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 4 lžíce cukru 4 lžíce oleje 4 lžíce polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Dále: 4 jablka 50 g rozinek 50 g ořechů 1 skořicový cukr
Postup: Troubu nahřejeme na 170 °C. Na plech nebo do pekáčku urovnáme pečicí papír, který pomažeme trochou oleje. Papír by měl trochu přečnívat, aby se to dalo vyklopit.Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a nakonec přidáme mouku promíchanou s...
Ingredience: listové těsto 3-4 jablka vanilkový pudink skořice vejce cukr (podle chuti) Drobenka: polohrubá mouka máslo cukr
Postup: Listové těsto rozválíme na plát silný cca 1cm. Sklenicí vykrájíme kolečka. Doprostřed každého dáme jablečnou náplň. Na náplň nakrájíme oloupaná jablka na malé kostičky a povaříme s trochou vody a skořice. Až jsou měkká přidáme pudink rozmíchaný v troše vody/mléka. Okraje...
Ingredience: TĚSTO: 270 g Hladká mouka 1/2 prášku do pečiva 220 g tuku (Hera,Visa,..) 3 lžíce vody studené 1 žloutek 1 vanilkový cukr 1 lžíce rumu NÁPLŇ: 6 Jablek 3 vejce + bílek 150 g cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce kakao holandské 150 g ořechy mleté nebo jen 2 lžíce plátky mandlí 2 lžíce,či 1 lžíce podrcené piškoty
Postup: Mouku promícháme s práškem do pečiva,prosijeme na vál a přidáme cukr a uděláme...
Ingredience: 4 jablka třtinový cukr celá skořice 5 hřebíčků 3 vrchovaté lžíce dětské krupičky ----- med ořechy
Postup: Oloupaná a pokrájená jablka spolu se skořicí a hřebíčkem povaříme (rozvaříme) v asi půllitru vody a přiměřeně osladíme. Potom je vidličkou nebo šťouchadlem na brambory rozmačkáme, skořici a hřebíček vyndáme.Do trochu zchladlých jablek vmícháme dětskou krupičku, přivedeme opět k varu a...
Ingredience: Suroviny (cca 16 ks): 210 g hladké mouky 125 ml jablečného cideru 60 g krupicového cukru 30 g rozpuštěného máslo 2 větší jablka 1 lžíce másla 1 lžíce krupicového cukru 1 celé vejce 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 lžičky soli 1/4 lžičky zázvoru 1/8 lžičky muškátového oříšku olej na smažení Poleva: 220 g moučkového cukru 60 ml jablečného...
Ingredience: Těsto: 4 vejce 150 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva 6 lžic oleje 6 lžic teplé vody 2 lžíce kakaa Krém: 400 g jablek 1 plátek másla 1-2 lžíce citronové šťávy 1/2 lžičky skořice 2 vanilkové cukry 50 ml vody cukr krupice (podle chuti) 1 kokosový puding Créme Olé - bez vaření 1 ztužovač šlehačky 250 ml smetany ke šlehání 200 g zakysané...
Ingredience: 21 dkg polohrubé mouky 12,5 dkg Hery 10 dkg moučkového cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 1/2 prášku do pečiva špetku soli citronová kůra trošku citronové šťávy 1/2 kg jablek (oloupaných, vykrájených) hrst rozinek rum 7 dkg čokolády na vaření (nebo Margot - já dala půl na půl) cukr (na posypání nebo čokoládová poleva)
Postup: Jablka nakrájíme na malé kostičky. Utřeme tuk s cukrem, pak...
Ingredience: 4 jablka 2 lžičky mleté skořice popř. třtinový cukr
Postup: Jablíčka nakrájíme na co nejtenčí plátky, já krájela nožem, ale myslím že by to šlo i na struhadle nebo škrabkou na brambory. Plátky jablek promícháme se skořicí, pokud jsou jablka kyselejší můžeme přidat i cukr. Jablka vyskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme na 120°C dokud nezezlátnou a nebudou křupavé.
Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 20 g čerstvého droždí 500 g hladké mouky 100 g krupicového cukru 1 špetka soli 100 g másla 1 vejce 1 žloutek Náplň: 5 jablek 100 g brusinek 1 lžička skořice 2 lžíce třtinového cukru 1 sáček vanilkového cukru 1 vejce na potření
Postup: Z vlažného mléka, droždí, trošky mouky a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo, celé vejce,...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 100 g Hery 1 vejce 1 žloutek 100 g cukru krupice 1 špetka soli 21 g čerstvého droždí 200 ml mléka Drobenka: 100 g cukru krupice 100 g hrubé mouky 1 plátek másla (nebo Hery) Náplň: 1,5 kg jablek (i méně) 100-150 g cukru 1 špetka skořice (nebo skořicový cukr) Dále: 1 vejce na potření
Postup: Všechny suroviny dáme v pořadí tekuté, sypké do pekárny a zapneme program Těsto....
Ingredience: 1 kg jablek 4 vejce 250 g tuku (např. Hera) 200 g cukru (dávám méně) 1 vanilkový cukr 400 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva skořice dle chuti ořechy nebo rozinky nebo kokos...
Postup: Ušleháme celá vejce, cukr a změklý tuk. Přidáme vanilkový cukr, skořici, a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Můžeme přidat ořechy, rozinky, mandle, kokos... co kdo rád. Nakonec vmícháme oloupaná jablka...
Ingredience: 4 jablka 150 g hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku 1 špetka citronové kůry 1 sáček vanilkového cukru 2 vejce 100 ml mléka olej (na smažení) Na ozdobení: moučkový cukr (dle chuti) 1 svitek skořice trochu malinového kompotu
Postup: Jablka omyjeme a nakrájíme na 2 cm široké plátky.Mouku prosejeme, přisypeme kypřicí prášek, špetku citronové kůry a cukr. Přidáme vejce, mléko podle potřeby a...
Ingredience: 100 g ovesných vloček 100 g kokosu 1 lžíce medu 3 jablka (nebo i více, podle potřeby) 1/2 lžičky skořice Na obalení: ořechy (nebo kokos)
Postup: Vločky rozmixujeme.Zmiešame ich s kokosom, medom, škoricou a nastrúhanými jablkami. Pracujeme rukou, pričom masu dobre stláčame, jablká pustia šťavu a zvlhčia vločky s kokosom. Chce to silnejšie stláčanie rukou. Ak je masa stále suchšia, pridáme trocha...
Ingredience: 5-6 velkých jablek 350 g listového těsta skořicový cukr 1 vejce
Postup: Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 3 mm a radielkom z neho narežeme pásy široké 1-1,5 cm.Jablká umyjeme a priečne rozrežeme na kolieska hrubé asi 1 cm. Stred koliesok vyrežeme, urobíme otvor s priemerom asi 2 cm.Potom pásy cesta natáčame okolo jablkových medzikruží dookola. Koniec jemne pritlačíme. Poukladáme na...
|< 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady