Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Větrníky pečené v košíčku

Ingredience: Těsto: 140 g hrubé mouky na špičku příborového nože prášek do pečiva - do mouky 250 ml vody špetku soli 90 g másla 4 celá vejce- vybrat z lednice minimálně hodinu před pečením 1 vanilkový cukr nebo vanilková tresť - pár kapek plechové formičky na košíčky 9 kusů o průměru 10 cm - velké Žloutkový krém, karamel na šlehačku a polevu dělám den dopředu. Krém žloutkový na plnění ...

 
Větrníky podle tety

Ingredience: Těsto: 1/4 l vody 15 dkg hladké mouky 5 vajec 1/2 prášku do pečiva 1/2 100% tuku Náplň: 1/2 l mléka 2 vanilkové pudinky 1/4 másla cukr (podle chuti) aroma (nemusí být) Citronová poleva: šťáva z 1/2 citronu 3-4 lžíce moučkového cukru Čokoládová poleva: cukrářská poleva tmavá

Postup: Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na...

 
Větrníky s čokoládou

Ingredience: Těsto: 250 ml vody 80 g tuku (žlutý tuk) špetka soli 160 g hladké mouky 4 vejce Karamelový krém: cukr šlehačka Náplň: 3 šlehačky 3 ztužovače moučkový cukr

Postup: Nejdříve si připrávíme karamel do šlehačky: do hrnce si dáme asi 100g cukru a roztavíme na karamel, přilejeme půlku šlehačky a provaříme cca 1 min. Dáme vychladit. Těsto si připravíme takto: dáme do pánve vodu, sůl,...

 
Větrníky se šlehačkou

Ingredience: Pálená hmota: 1/2 l vody 1/4 l oleje 300 g mouky hladké 8 vajec Náplň: 1 litr šlehačky Rama Cremfine 4 vanilkové cukry 1 lžička instantní kávy Nescafé karamelová poleva

Postup: Svaříme vodu s olejem, přisypeme mouku a mícháme, až se hmota přestane lepit na vařečku, vyklopíme do mísy a postupně vmícháme vajíčka. Hmotou naplníme sáček a na vymazaný plech nastříkáme spirálky. Pečeme v rozpálené...

 
Větrníky ze dvou těst

Ingredience: Těsto na sušenky: 180 g hnědého cukru 130 g studeného másla pokrájeného na kostičky 40 g mletých mandlí 150 g hladké mouky špetka soli Odpalované těsto na větrníky: 200 ml vody 100 g másla 100 g hladké mouky 4 menší vejce špetka soli Náplň: 400 ml šlehačky cukr moučka podle chuti

Postup: Suroviny na sušenky smíchejte ve velké míse na soudržnější drobenku (nebojte se, že nevypadá jako těsto a...

 
Větry matky představené

Ingredience: 120 ml vody 30 g pískového cukru 1špetka soli 40 g másla 75 g hladké mouky 2 vajíčka rum

Postup: V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem, solí a máslem. Odstavíme, přisypeme mouku a důkladně promícháme, dokud se z těsta nevytvoří takový knedlík, který se nebude lepit k nádobě.Necháme mírně zchladnout a zapracujeme do hmoty celá vejce. Kdo chce, přidá rum.Těsto vypracujeme do konzistence hustšího...

 
Vídeňská bábovka

Ingredience: Těsto: 0,25 l mléka 15 dkg cukru 15 dkg tuku na pečení 2 polévkové lžíce kakaa 25 dkg polohrubé mouky 1 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr

Postup: . V hrnci svaříme mléko, cukr, tuk a kakao. Po vychladnutí přidáme mouku, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané formy.

 
Vídeňské řezy

Ingredience: 250 g práškového cukru 4 vejce 1 vanilkový cukr 1,25 ml oleje 1,25 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1/2 balíčku prášku do pečiva 1. náplň : 1 l pomerančového džusu 2 balíčky Zlatého klasu 6 lžic cukru 2. náplň: 5 dcl šlehačky 2 ztužovače šlehačky 3 dcl pomerančového džusu 3 balíčky dlouhých piškotů rum čokoládová poleva

Postup: Prísady na cesto spolu dobre prešľaháme, cesto vylejeme na plech a...

 
Vídeňský banánový chlebíček

Ingredience: 1/2 hrnečku změklého másla (hrneček 250 ml) 3/4 hrnečku krupicového cukru (ne práškový cukr) 2 vejce 1 hrneček rozmačkaných banánů (když jsou větší, tak to jsou 2 banány) 1 kávová lžička vanilkového extraktu 2 hrnečky polohrubé mouky ( "All purpose" to je asi polohrubá) 1/2 kávové lžičky jedlé sody 2 kávové lžičky prášku do pečiva 1/8 kávové lžičky soli 1/2 hrnečku mléka 3/4 až 1...

 
Vídeňský řez (bezlepkový)

Ingredience: Těsto: 200 g moučkového cukru 4 vejce 1 vanilkový cukr 125 ml oleje 125 ml mléka 1 prášek do pečiva 150 g rýžové mouky 150 g Jizerky nebo Unimix nebo Jizerky Pomerančový krém: 1 l pomerančového džusu 6 lžíc moučkového cukru 80 g škrobové moučky Vanilkový krém: 3 dcl mléka 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 130 g másla 6 lžic moučkového cukru Dále: 2 balíčky amarantových...

 
Vídeňský štrúdl a klasické náplně

Ingredience: Jablkovo-maková náplň: 3-4 jablka (nejlépe domácí) 150 g termostabilizovaného mletého máku + trošku na podsypání + 50 g 40 g (hrst) rozinek 1 vanilínový cukr 1 skořicový cukr 1 zarovnaná KL mleté skořice 1/2 PL cukru krystal (nemusí být, podle sladkosti jablek) 100 ml kvalitního rumu 100 g másla (i víc, dle potřeby) Višňovo-maková náplň: 200 g vypeckovaných kompotových višní...

 
Vietnamské sladké koule Bánh Rán

Ingredience: Na těsto 250 ml mouky z lepivé rýže ( glutinous rice flour) 2 lžíce rýžové mouky 50 g instantní bramborové kaše 4 lžíce moučkového cukru 1/2 lžíce soli 200 ml vody teplé 50°C. Náplň 200 g loupané žluté mungo fazole 8 lžic moučkového cukru 1 lžíce oleje (dávám kokosový) 5 lžic strouhaného kokosu Olej na smažení, sezam nebo vanilkový cukr na obalení.

Postup: Nejprve připravíme náplň - několikrát...

 
Víkendové makové řezy s dýní ananasové chuti

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krupicového cukru 1 hrnek vlažného mléka 1 kelímek zakysané smetany 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku celého máku 1 vanilkový cukr 3 vejce 1 prášek do perníku 1 lžíce skořice 1 lžíce rumu špetka soli 1/2 dýňového kompotu zavařeného s chutí ananasu strouhané ořechy

Postup: V míse vyšleháme vajíčka do pěny a pak postupně přidáváme cukr, zakysanou smetanu, mouku promíchanou...

 
Víkendové řezy

Ingredience: Těsto: 4 vejce 200 g hrubé mouky 180 g krystalového cukru 60 g kakaa 1 prášek do pečiva Dále: trochu oleje na pečicí papír Krém: 2 smetanové pudinky 750 ml mléka 3 lžíce cukru 125 g másla 400 ml zakysané smetany 3 lžíce kokosu Ozdoba: nastrouhaná čokoláda nebo kakaový posyp

Postup: Celá vejce s cukrem co nejvíc ušleháme, pak přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a ještě...

 
Víkendový jablečný koláč - vláčný

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 180 g cukru krupice 1 vanilkový pudink - sypký vanilkové aroma dle chuti 1,5 lžičky citronové kůry 1 prášek do pečiva 180 g másla nebo Hery (změklé) 1 žloutek 200 g zakysané smetany nebo smetanového jogurtu Dále: 1 kg jablek, oloupaná, hrubě nastrouhaná -čistá váha 1 bílek 1 vanilkový cukr 2-3 hrsti mletých vlašských ořechů nebo jemně...

 
Villa Maria's Lemon Tiramisu

Ingredience: 5 bílků 5 lžíce cukru šťáva z 1/2 citronu 500 ml smetany na šlehání 250 ml Limoncello kůra z 1 citronu 250 ml vody 40 dětských piškotů (nebo piškotový korpus) citronová bílá čokoláda

Postup: Bielká vyšlahať na tuhý sneh. Pridáme cukor a znovu vyšlahať na tuhý sneh. Pridáme a citrónovú šťavu a znovu vyšlahať na tuhý sneh. Vyšlaháme smotanu na tuho. Bielkovú zmes a smotanu spolu zľahka zamiešame....

 
Vinná pěna

Ingredience: 4 žloutky 4 lžíce cukru 6 lžic dezertního sladkého bílého vína 100 ml ušlehané smetany Na zdobení: hroznové víno čokoláda

Postup: Nad párou ve vodní lázni šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí a postupně přiléváme víno, poté odstavíme ze sporáku a za občasného míchání necháme vychladnout, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu, dáme do mističek a dozdobíme hrozny a čokoládou.

 
Vínové fánky

Ingredience: 600 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 30 g másla (Hery, Palmarínu) 3 žloutky 8-10 pl husté zakysané smetany 5-6 pl sladkého bílého vína (Muškát, Furmint) 1 KL prášku do pečiva 1/4 KL soli olej na smažení Na obalování: moučkový cukr vanilkový cukr

Postup: V mise zmiešame múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na doske na...

 
Višně v čokoládě aneb domácí bonboniéra II.

Ingredience: 200 g tmavé čokolády na vaření 100 g bílé čokolády 60 g 100% tuku (IVA, Omega) 30 g kakaa višně naložené v rumu

Postup: Čokoládu si s tukem a kakaem roztopíme ve vodní lázni. Totéž uděláme s bílou čokoládou. Připravíme si silikonové formičky na čokoládu nebo plastová plata z bonboniér.Varianta I. Do formiček nalijeme tmavou čokoládu až po okraj a vylijeme ji zpět do kastrůlku. Formu s...

 
Višňová bábovka

Ingredience: 250 g Hery 250 g mletého cukru 3 polévkové lžíce rumu 4 vejce 375 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/2 kávové lžičky skořice mléko 1 sklenice višňového kompotu (vypeckovaných) nebo čerstvé višně

Postup: Tuk utřeme s cukrem a rumem, zašleháme vejce, přidáme mouku smíchanou s práškem a skořicí. Pokud je potřeba zředíme mlékem.Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy,...

 

|<   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz