Ingredience: 2 vejce 1/2 hrnku pískového cukru 400 ml kyšky 1/2 hrnku oleje 1/2 lžičky jedlé sody 1,5 hrnku polohrubé mouky 3 lžíce oříškového cappuccina v prášku
Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, poté přidáme kyšku, mouku smíchanou se sodou, olej a nakonec cappuccino. Těsto nalijeme do silikonových formiček malých bábovek a pečeme ve vyhřáté troubě na horkovzduchu - 160-170 stupňů, zhruba 30...
Ingredience: Uvařené bílé fazole máslo nastrouhané vlašské nebo lískové ořechy rum vanilkový cukr moučkový cukr
Postup: Uvařené zchladlé fazole rozmixujeme na hladkou kaši, vmícháme nastrouhané ořechy, změklé máslo, rum a vanilkový cukr, podle chutí dosladíme cukrem moučkovým. Necháme vychladnout v lednici. Podáváme se šlehačkou, polité rozpuštěnou čokoládou a posypané ořechy.
Ingredience: 4 vejce 1 hrnek cukru krupice 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 2 lžíce kakaa 1 kypřící prášek skořice 1 vanilkový cukr 4 hrnky na kostičky nakrájených jablek oříšky (dle chuti) rozinky (dle chuti) mléko (dle potřeby) 1/2-1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek (nemusí být)
Postup: Vejce utřeme s cukry, přidáme mouku, skořici, kypřící prášek, kakao, a postupně přimícháme olej a dle potřeby...
Ingredience: 600 g jablek 1 vanilkový pudink 70 g cukru 1 vanilkový cukr 1/4 l vody 1/8 l pomerančového džusu (nebo šťávy z pomeranče) 1/2 sáčku dětských piškotů rum šlehačka na ozdobení
Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká (u některých druhů jablek je to prakticky hned), zalijeme je...
Ingredience: Na těsto: 400 g hladké mouky 250 g tuhého másla – nakrájet na větší kostky špetka soli cca 150 ml studené vody (mně stačilo 130 ml) Na “polevu”: 1/2 šálku hnědého cukru 1/2 šálku cukru krystal 50 g másla 1/2 šálku vody 1/2 čajové lžičky mleté skořice špetka soli 5-7 jablek (oloupat a nakrájet na plátky)
Postup: Najskôr pripravíme cesto : do hlbšej misy dáme múku so štipkou soli a...
Ingredience: Těsto: 100 g hladké mouky 150 g osmažených mandlí 1 vejce 100 g másla 1 lžička třtinového cukru špetka soli Krém: 140 g ricotty 160 g mascarpone 100 g tvrdých karamelek Smažená jablka: 5 středně velkých jablek 40 g másla 1 lžíce třtinového cukru
Postup: Změklé máslo vyšlehejte společně s vejcem, lžičkou třtinového cukru a špetkou soli do světlého krému. Opražené mandle rozmixujte co nejjemněji...
Ingredience: 85 g změklého másla 40 g třtinového cukru 1 žloutek pokojové teploty 130 g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička jedlé sody 200 g sušených brusinek 380 g bílé čokolády 1 vrchovatá lžička mleté vanilky
Postup: Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem. Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť smíchejte mouku, vanilku a...
Ingredience: Sušenky: 60 g loupaných mandlí 90 g polohrubé mouky 40 g třtinového cukru 2 lžičky prášku do pečiva 1 žloutek 70 g másla 3 lžíce másla na pražení Na mandlovou čepičku: 150 g plátků mandlí 60 g másla 80 g třtinového cukru 3 lžíce amaretta
Postup: Nejprve si připravte mandlovou čepičku, aby vám stačila vychladnout. V silnostěnné pánvi rozehřejte 60g másla a na středním plameni na něm pražte...
Ingredience: 70 g loupaných pražených mandlí (postup tady) 60 g mletého třtinového cukru 80 g polohrubé mouky 1 lžička mletého zázvoru 1 žloutek pokojové teploty 80 g změklého másla 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 200 g pekanových ořechů (viz tipy a triky) 110 g kandovaného zázvoru (viz tipy a triky) 200 g kvalitní hořké čokolády (minimálně se 70% kakaa)
Postup: Mandle rozmixujte nebo rozemelte na jemnou...
Ingredience: 1 zralé mango (viz tipy a triky) 600 g smetany ke šlehání (40%) 7 lžiček třtinového cukru šťáva z 1/2 citronu a z velké mandarinky (klementinky) 6 plátků želatiny 1,5 lžičky mletého kardamomu 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 citronu 1 klementinka (nebo větší mandarinka)
Postup: Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a...
Ingredience: 1 vejce 1 lžíce octu 1/2 lžička soli voda 310 g hladké mouky 250 g másla (nebo hery)
Postup: Do odměrky vyklepneme vejce, rozmícháme ho vidličkou, přidáme ocet, sůl a dolijeme ledovou vodou do celkového množství 150 ml.Do prosáté mouky nastrouháme nahrubo dobře vychlazený tuk.Do směsi tuku s moukou postupně na vále zapracujeme (velkým nožem) tekutou složku a rychle rukama, ne moc důkladně,...
Ingredience: Korpus: 220 g změklého másla 400 g marcipánu 6 vajec 4 lžíce mandlového likéru 120 g hladké mouky 1 lžička prášku do pečiva 100 g třtinového cukru 60 g mletých pražených mandlí 60 g mletých pražených lískových oříšků Krém: 100 ml mandlového likéru 120 g třtinového cukru 6 žloutků 250 g másla špetka soli 60 g mletých pražených mandlí 60 g mletých pražených lískových oříšků Dále: 160 g...
Ingredience: 140 g čerstvé máty 250 g bílé čokolády 100 g tmavé čokolády s alespoň 70% kakaa 20 g másla 100 ml smetany ke šlehání (nejlépe s obsahem tuku 40%) bílek krupicový cukr několik malých lístků máty na dozdobení + čistý tenký štětec + papírové košíčky
Postup: Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany společně...
Ingredience: Korpus: 4 vejce 150 g cukru krupice 4 lžíce oleje 4 lžíce teplé vody 0,5 prášku do pečiva 160 g polohrubé mouky 450 ml mléka 1 vanilkový pudink 2 lžíce cukru krupice Dále k dohotovení: 500 g zakysané smetany 2 vanilkové cukry cca 1-1,5 ks skořicového cukru, dle chuti
Postup: Remosku nebo dortovou formu o průměru cca 32 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve uvaříme...
Ingredience: 400 g měkkého tvarohu 130 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 4 vejce 3 PL krupičky 3 PL hladké mouky 50 g másla 2 lžičky sušených brusinek 1 lžičky zlatých rozinek namočených rum 1 nalámaná čokoláda na vaření ( nebo jiná čokoláda) špetka soli ovoce ( nemusí být)
Postup: Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat...
Ingredience: 1 sáček vanilkového cukru 1 sáček prášku do pečiva 3 vejce 3/4 hrnku oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek teplé vody 2 lžíce kakaa
Postup: Troubu předehřejeme na 160°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Prosátou mouku smícháme s cukrem, žloutky, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, olejem a teplou vodou. Nakonec zlehka vmícháme sníh z...
Ingredience: 250 g hladké mouky včetně hrsti polohrubé 50 g moučkového cukru 60 g másla 20 g kvasnic 125 ml mléka 1 celé vejce + na pomazání okrajů 3-4 stonky rebarbory 1 zelené jablko neloupané trochu soli vaječný koňak sušené brusinky (nemusí být) Na drobenku: 80 g másla 80 g hrubé mouky 120 g krystalového cukru
Postup: Kvasnice nadrobím do hrnečku, přidám špetku cukru a polovinu vlažného mléka. Do mísy...
Ingredience: 250 g hery 2 sklenice cukr krupice(sklenice na 2 dl vody) 4 lžíce kakaa 1/2 sklenice vody 4 žloutky 4 bílky 1 sklenice hrubé mouky 1(necelý)prášek do pečiva 1 lžička solamylu salko slazené 250 g másla
Postup: Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí celou polijeme. Do 2/3...
Ingredience: Na kvásek: 125 ml vlažného mléka 40 g cukru krupice 10 g vanilkového cukru (půlka sáčku) 1 lžíce hladké mouky 15 g droždí Na těsto: 125 g polohrubé mouky 125 g hladké mouky půl lžičky soli 50 g másla 50 ml oleje 1 celé vejce 2 žloutky kůru z jednoho citronu Na náplň: 1 tvaroh hrst rozinek vanilkový cukr povidla Na drobenku: 25 g másla 50 g mouky 50 g cukru krupice
Postup: Do vlažného mléka...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz