Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Barevné makronky

Ingredience: 200 g mandlové mouky 200 g moučkového cukru 200 g cukru krupice 150 g bílků Náplň bílá čokoláda: 250 g bílé čokolády 250 g šlehačky Pistáciová verze: přidá se cca 50 g pistáciové pasty

Postup: Promíchejte mandlovou mouku s moučkovým cukrem.Krupicový cukr svařte s 50 ml vody na cukrový sirup.Bílky ušlehejte do polotuha, snižte rychlost a zvolna za stálého šlehání přilévejte cukrový sirup.Sníh...

 
Barevné ovocné řezy

Ingredience: 300 g másla 300 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 6 žloutků 6 bílků 3 lžíce mléka 400 g hladké mouky 1 kypřící prášek Obloha: 2 jahodové pudinky cukr (10 lžic) ovoce - kompot 250 ml rybízového džusu 600 ml mléka tmavá čokoláda bílá čokoláda tuk

Postup: Máslo, oba cukry, žloutky a mléko vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme sníh z bílků a mouku s kypř.práškem. Upečeme na...

 
Barevné řezy

Ingredience: Těsto: 250 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 4 vejce 250 g pískového cukru 10 lžic vlažné vody 10 lžic oleje Krém: 1 vanilkový pudink cca 0,5 l mléka 250 g másla 2 lžíce moučkového cukru Poleva: 80 g másla 80 g moučkového cukru 2 lžíce Maizeny 2 lžíce mléka 2 lžíce kakaa Dále: marmeláda (nejlépe višňovou či rybízovou) piškoty uvařená káva banány

Postup: Žloutky s cukrem a vlažnou vodou...

 
Barevné řezy

Ingredience: Na krém: 1/2 sáčku vanilkový pudink 1 lžíce rumu 1 cukr vanilkový 200 ml mléko 180 g máslo 2 lžíce cukr moučku Těsto: 4 vejce 120 g cukr krupice 75 g polohrubá mouka 70 g škrobová moučka 2 lžíce kakao sůl špetka

Postup: Těsto- Z vajec, cukru a moučky škrob., kakaa a soli ušleháme řídší těsto, které nanaseme na plech vyl. pečícím papírem. Pečeme na 200 stup. Upečený plát opatrně vyklopíme na...

 
Barevný chlebíček

Ingredience: 6 ks vajec 3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr 6 lžic oleje 6 lžic polohrubé mouky 1 lžička prášek do pečiva 3 lžíce moučkového cukru 4 lžíce kakaa ovoce

Postup: Žloutkové těsto: 6 žloutků vyšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny, tenkým pramínkem zašleháme 3 lžíce oleje a pak stěrkou zvolna zapracujeme 3 lžíce polohrubé mouky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. A těsto nalijeme do...

 
Barevný koláč

Ingredience: 300 g moučkového cukru 300 g másla (nebo Hery) 1 vanilkový cukr 5 vajec 1 kysaná smetana 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva vanilkový pudink (na obarvení těsta) kakaový pudink (na obarvení těsta) malinový pudink (na obarvení těsta) tuk (na pekáč) mouka (na pekáč) Poleva: 300 g moučkového cukru 2 lžíce vody (horké) 2-3 lžíce rumu citrónová šťáva

Postup: Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme...

 
Barevný mišmaš nepečený

Ingredience: 2 sáčky ochucené barevné rýže - Arizonky 1 mango 1 velký balíček piškotů 2 banány 2 plechovky jahod 1 vanilkový pudink 1 l mléka 2 karamelové pudinky 2 vaničky tvarohu 2 vanilkové cukry

Postup: Pekáček vyložíme alobalem. Na drobno nakrájíme mango, posypeme dno pekáčku. Na to nasypeme barevnou sladkou rýži. Scedíme kompotované jahody a z 1/2l šťávy a vanilkového pudinku uvaříme želatinu. Želatinu...

 
Barončiny řezy

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 150 g cukru krupice 250 g hery 4 žloutky (4 bílky) 1/2 prášku do pečiva 6 větších jablek skořice vanilkový cukr

Postup: Z mouky, cukru, žloutků, hery a prášku do pečiva uděláme těsto a dáme do lednice. Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Z těsta oddělíme 1/3 a dáme zpět do lednice.Plech vymažeme a 2/3 těsta rozválíme na plech....

 
Bářiny muffiny

Ingredience: 100 g másla 200 g moučkového cukru 300 g hladké mouky 150 g mletých ořechů 2 vejce 1 dl mléka

Postup: Máslo, cukr, mouku, vejce a mléko dáme do mísy a zpracujeme těsto, na závěr přisypeme ořechy. Vymažeme formu na muffiny a vysypeme hrubou moukou. Pečeme při teplotě 170°C 30 minut.

 
Basbousa

Ingredience: Zálivka (hrnek 2,5 dl): 1 hrnek vody 1 hrnek cukru citronová šťáva z 1 citronu 1 hrnek strouhaný kokos Těsto: citronová šťáva ze 2 citronů citronová kůra z 1 citronu nastrouhaná 3 vejce 3 hrnky krupice 3 hrnky strouhaného kokosu 3 hrnky krystalového cukru 3 hrnky jogurtu

Postup: Ingrediencie na cesto zmiešame. Dáme do chladničky min. na 3 hodín alebo na celú noc. Pred pečením ešte raz...

 
Basbousa - krupicový koláč

Ingredience: 1 hrnek krupice 1 hrnek kokosu 1 hrnek kokosoveho krému 0,25-0,5 hrnku mléka 70 g másla 1 lžička prášku do pečiva Sirup: 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek vody trocha šťávy z citronu růžová voda (esence) Dále: mandle na ozdobu

Postup: Cukr, vodu a ruzovou vodu smichame, privedeme k varu, zakapneme citronem a svarime na sirup, cca 10 - 15 minut.Krupici, kokos a prasek do peciva promichame, prilijeme...

 
Bašta Bohů

Ingredience: Těsto: 1/2 kg polohrubé mouky 15 dkg cukru 15 dkg másla 1 vejce 1 žloutek 1/2 prášku do pečiva 1/2 skleničky mléka Jablka-povidla: 2 kg jablek cukr skořice vanilkový cukr

Postup: Nakrájet jablka na kostičky, poté dát vodu do poloviny hrnce, do hrnce jablka a počkat, až se utvoří povidla a dát vychladnout. Těsto zpracovat rukama do hladka a udělat jako bochník. Dát vychladit. Potom na pekáče...

 
Batátová bublanina s borůvkami

Ingredience: 4 větší batáty (necelé 1 kg) malinko octa sůl 2 vejce 100 g krupice 100 g polohrubé mouky (lze i 200 g jen mouky nebo krupice) 100 g cukru 1/2 l mléka na doředění 50 g rozpuštěného másla (lze i jiný tuk) 1 prášek do pečiva borůvky nebo jiné ovoce

Postup: Očištěné batáty uvaříme v lehce osolené a okyselené vodě do měkka ( aby nezčernaly) Nastrouháme najemno, přidáme veškeré další přísady a...

 
Batátová buchta

Ingredience: 1 menší batát (cca 250 g) 200 g polohrubé mouky 0,5 sáčku kypřícího prášku do pečiva 1 lžička skořice špetka soli 100 g moučkového cukru 2 vejce 80 ml oleje (dala jsem olivový) hrstka vlašských ořechů nasekaných na hrubo

Postup: Mouku smícháme se solí, prdopečem a skořicí.Vejce ušleháme s cukrem a přišleháme olej.Oloupaný batát nastrouháme na jemno a přidáme k vyšlehanému vejci.Přisypeme...

 
Batátové jahodové řezy

Ingredience: 350 g nastrouhaných batátů – 2 střední velikosti 350 g špaldové mouky 1 limetka 1 pomeranč – šťáva z nich hrst neslaných arašídů (lze vynechat) 1/2 prášku do perníku 4 vejce 400 g smetany na šlehání 100 g moučkového cukru (nebo 25 g diasladidla) 1 PL skořice špetka soli jahody i jiné ovoce

Postup: Batáty nastrouháme na jemném struhadle, ihned zakápneme limetkovou a pomerančovou šťávou. Mouku...

 
Batátové šátečky s povidly

Ingredience: 180 g batátu 100 g celozrnné špaldové mouky 100 g hladké mouky 90 g rozpuštěného másla 1 velká lžíce bílého jogurtu (40 g) 1 lžička vanilkového extraktu švestková povidla

Postup: Oloupaný kus batátu nastrouháme najemno do misky, přidáme obě mouky, jogurt a rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt. Zpracujeme pružné těsto.Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 2 mm, rádýlkem nakrájíme na čtverečky o...

 
Batátový koláč s tvarohovoovocnou náplní

Ingredience: Na těsto: 400 g vařených batátů 400 g špaldové mouky (nebo polohrubé mouky) 100 g cukru krupice nebo fruktozy pro diabetiky 3 vejce 200 g Hery (lze i máslo) 1 prášek do pečiva špetka soli 1/2 limetky Na náplň: 500 g tvarohu (já měla Farmářský, lze polotučný) 1 sáček pistáciového pudinku (lze citronový, vanilkový…) 3 žloutky ½ limetky 100 g cukru krupice nebo 50 g fruktozy pro...

 
Bavorské masopustní koblížky

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 60 g másla 65 g moučkového cukru 20 g droždí 1 vejce 1 žloutek 2 lžíce rumu 1 lžíce strouhané citronové kůry 0,5 lžičky soli Nahoru: 250 g tvarohu 200 g smetany ke šlehání cukr podle chuti švestková povidla nebo marmeláda Na smažení: 250-300 g sádla

Postup: Z uvedeného množství odebereme 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru, 2 lžíce mouky, rozdrobíme...

 
Bavorské vdolečky

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 200 ml mléka (podle potřeby) 25 g droždí 3 lžíce cukru 1 vejce 2 žloutky 60 g tuku citrónová kůra špetka soli olej na smažení tvrdý tvaroh marmeláda šlehačka

Postup: Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout.Do prosáté mouky přidáme špetku soli, vejce, žloutky, citrónovou kůru, rozpuštěný vlahý tuk, zalijeme zbylým...

 
Bavorské vdolečky od Mišky Kuličky

Ingredience: 300 g vařených brambor 350-400 g hladké mouky (špaldové) 100 g mléka 2 žloutky 20 g cukru 7 g sušeného droždí povidla a tvaroh

Postup: Brambory propasírujeme nebo rozmačkáme. V míse promícháme mléko s droždím a cukrem. Necháme 10 minut odležet. K mléku s droždím přidáme brambory, žloutky a mouku. Důkladně hněteme, alespoň 5 minut. Těsto je lepivé, tak je vhodné na hnětení využít pomocníka jako...

 

|<   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz