Ingredience: Korpus: 4 vejce 120 g třtinového cukru 2 lžíce oleje 1 špetička soli 120 g hladké mouky 0,4 dcl mléka Poleva: 60 g třtinového cukru 125-150 g margarínu Hera 1 sáček čokoládového pudinku 1 sáček vanilkového pudinku 0,5 l mléka
Postup: Troubu předehřejeme na 180°C, vymažeme dortovou formu margarínem a vysypeme strouhankou. Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme hladkou mouku, špetičku...
Ingredience: 2 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku mléka 2 vejce 1/2 balíčku prášku do pečiva 1 vanilkový cukr 3 lžíce práškového kakaa Náplň: 1 vanilkový pudink 400 ml mléka 2 lžíce cukru krupice
Postup: V míse vyšleháme vejce společně s cukrem do pěny. Poté postupně zašleháváme olej, mléko, kakao, mouku s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Těsto vylijeme na plech vyložený...
Ingredience: 250 g mouky (1/2 hladká a 1/2 polohrubá) 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1/4 kávové lžičky mleté vanilky 1 smetana ke šlehání 1 prášek do pečiva 3 vejce
Postup: Vejce vyšleháme s cukry do pěny. Mouku smícháme s práškem a vanilkou. Do pěny střídavě přidáváme smetanu a mouku. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, vařečkou ho nahrneme více ke krajům, aby bábovka byla rovná. Pečeme při...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 250 g tvarohu (vanička) 250 g tuku na pečení (např. Hera máslová) 1/2 hrnku mléka 1 hrnek pískového cukru 1 vanilkový pudinkový prášek vanilkový extrakt (množství dle návodu) 1 prášek do pečiva 3 vejce
Postup: V míse smícháme sypké ingredience. Přidáme mléko, vejce, tvaroh, rozpuštěný a vychlazený tuk, vanilkový extrakt a ručním šlehačem vyšleháme. Těsto nalijeme do...
Ingredience: 125 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 kávová lžička vanilkového aroma 60 g másla 2 kávové lžičky prášku do pečiva 2-3 vejce 2 lžíce spařených rozinek 250 g polohrubé mouky (může být i hladká) 250 ml šlehačky 33%
Postup: Máslo vyšleháme s cukry a aroma, zašleháme vejce, přidáme vše ostatní a dáme do formy vymazané rozpuštěným máslem a vysypané mletými piškoty. Pečeme při 175°C asi 50...
Ingredience: (hrnek o objemu 250 ml) Na těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 2 sáčky vanilkového cukru 1 sáček vanilkového pudinku (nejlepší od Dr. Oetkera ,,Pravá Vanilka”, ale když neseženete, nevadí, stačí normální) 1 hrnek cukru krystal/krupice 1/4 hrnku oleje 2 vejce 1 sáček prášku do pečiva 0,5-0,75 hrnku mléka 1/4 lžičky vanilkového aroma Na ozdobu: jahody máta moučkový cukr Na vymazání...
Ingredience: Náplň: 2 tvarohy (5OO g) 1 bílý jogurt (150 g) 1 pudinkový prášek vanilkový 2 vejce med na dochucení, já použila 3 lžíce mléko podle konzistence, já použila 2 lžíce Korpus: ovesné sušenky Zuzanky (Lidl) 210 g hrst ovesných vloček nadrcené mandle (100 g) – můžete použít i jiné oříšky 80-100 g špaldové mouky – můžete použít jakoukoliv 50-100 g rozpuštěné hery marmeláda na...
Ingredience: 2 balení Kakaových věnečků 2 lžičky marmelády jahodové 1 sáček vanilkový puding 150 g pomazánkové máslo 200 ml mléko 1 lžička agaru vanilkové aroma dle chuti cukr čokoláda Lindt
Postup: Rozdrobím si kakaové věnečky s pomačkám je s marmeládou, směsí vyplním misku (vycpu ji i na stranách, aby byla uprostřed prázdná). Uvařím si puding v mléce, nechám trochu vychladnout a vmíchám agar, cukr a...
Ingredience: 250 g másla 5 lžic moučkového cukru 3 lžíce uvařeného vanilkového pudinku trocha rumu
Postup: Nejprve uvaříme pudink podle návodu na obalu a necháme jej vychladit.Mezitím vyšleháme povolené máslo s cukrem.Z uvařeného a vychladlého pudinku odebereme potřebné množství a přidáme jej do másla s cukrem. Společně vše důkladně vyšleháme a dochutíme rumem.
Ingredience: 1/4 l mléka 60 g cukru krupice 1 vanilkový pudinkový prášek 0,5 vanilkového cukru 200 g másla
Postup: Do kastrůlku dáme mléko, cukr, vanilkový cukr a pudinkový prášek a uvaříme hustý krém. Za stálého míchání ho necháme vychladnout. Nebo povrch můžeme také přikrýt fresh fólií aby se neutvořil škraloup.Vychladlý krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky. Mělo by být o stejné...
Ingredience: 4 porce: 4 hrnky mléka 2 vanilkové pudinkové prášky 1 pomazánkové máslo bez příchuti 4 mandarinky cukr podle chuti Granko
Postup: Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink, který dáme vychladit do studené vodní lázně (během chladnutí mícháme, aby se nevytvořil škraloup). Mezitím si nakrájíme mandarinky na kostičky. Po zchladnutí zamícháme pomazánkové máslo a mandarinky. Několika...
Ingredience: 1 vanilkový pudink v prášku 400 ml mléka 3 lžíce cukru 3 jablka 1 hruška 2-3 lžíce cukru vanilkový cukr 1 celá skořice 3 hřebíčky mletá skořice piškoty skleničky šlehačka čokoláda sušenky na ozdobení
Postup: Jablka a hručku oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na drobné kostičky. Do hrnce dáme trochu vody, přisypeme nakrájené ovoce a přidáme oba cukry, celou skořici, hřebíčky a dusíme, než nám...
Ingredience: 1/2 l smetany cukr dle chuti vanilkový lusk 4 žloutky 1 lžíce škrobu
Postup: Smetanu si připravíme do kastrolu. Trochu, asi deci necháme stranou. Přivedeme k varu a vložíme vyškrábnutou vanilku a cukr. V míse si připravíme zbytek smetany, přidáme žloutky a škrob. Důkladně rozmícháme a vlijeme do horké smetany. Zmírníme plamen a mícháme do zhoustnutí. Poté vlijeme horké do připravených...
Ingredience: 300 ml mléka 1 Crém Olé (pudink za studena) 200 ml kysané smetany 2 lžíce vaječného likéru 1 lžíce moučkovéh cukru 1 lžíce nasekané čokolády šlehačka ovoce
Postup: Pudink za studena připravíme dle návodu s mlékem. V další misce rozmícháme kysanou smetanu, vaječný likér a cukr. Přimícháme připravený pudink a nakonec vmícháme čokoládu. Naplníme do pohárů a dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme...
Ingredience: 800 g listového těsta (2 X 400 g) 600-750 ml smetany ke šlehání 33% (3 ks po 200-250 ml) 2 vanilkové cukry 1 ztužovač šlehačky 800 ml mléka 2 vanilkové pudinky 50 g másla 3-4 lžíce cukru krupice moučkový cukr
Postup: Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu....
Ingredience: 500 ml mléka 1 sáček vanilkového pudinku 2 lžíce medu 250 g tvarohu
Postup: Mléko zahřejeme na pokojovou teplotu a pomalu do něj vmícháme pudinkový prášek.Přidáme med a vaříme na mírném stupni 1 minutu, dokud směs nezhoustne.Odstavíme z plotny a ještě za tepla do pudinku vmícháme tvaroh.Hotový termix přelijeme do misek. Skladujeme v lednici.
Ingredience: Korpus: 250 g sušenek Lotus 2 vrchovaté lžíce rostlinného másla Náplň: 400 g Silken Tofu 500 g vanilkového pudinku 5 vrchovatých lžic kukuřičného škrobu citronová kůra z 1 velkého citronu Ostatní: jahody maliny borůvky Quick Jelly nebo jiná rostlinná želatina
Postup: Sušenky rozmixujeme na drť a rukama vmícháme máslo. Tuto směs napěchujeme do formy a dáme do trouby na 10 minut při 170 stupních...
Ingredience: 250 g polohrubé mouky 30 g moučkového cukru 250 g pomazánkového másla 1 vejce (žloutek +1 bílek na potření) moučkový cukr na posypání Na náplň: 200 ml mléka 50 g krupicového cukru 1/2 sáčku vanilkového pudinku 200 g měkkého tvarohu 1 sáček vanilkového cukru 200 g třešní
Postup: Mouku smícháme s a cukrem, máslem i žloutkem a vypracujeme těsto. Zabalíme je a dáme na 30 minut do lednice odležet.Z...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 100 g cukru moučka 30 g čerstvého droždí 100 g rozpuštěného vlažného másla 2 žloutky 50 g soli 1 vanilkový cukr 1 lžička prášku do pečiva citrónová kůra 250 ml vlažného mléka rozinky Dále: 1 vejce (na potření) mandle (na posyp)
Postup: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C.Z trošky mléka, čerstvého droždí a trošky cukru připravíme kvásek a...
Ingredience: 600 g hladké mouky 70 g Hery 2 vejce 2,5 dcl mléka 1 kvasnice 1/2 citronu 2 lžíce oleje 20 dkg cukru 2 lžíce rumu 1 lžička soli rozinky mandle vlašské ořechy vajíčko na potření
Postup: Hrozinky dáme do skleničky s rumem - na chvíli je necháme zahřát v mikrovlné troubě. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek. Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme kvásek, olej, rozpuštěnou Heru, šťávu...
|< 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz