Ingredience: 3 žloutky 2-3 lžíce cukru krupice 250 ml smetany na šlehání 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku trochu rumu 200 g kysané smetany čerstvé jahody
Postup: Žloutky s cukrem metlou ušleháme v páře na hustou pěnu.Pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme, přidáme pudink a vaříme dohusta.Nakonec vmícháme rum. Vlijeme do pohárů. Necháme vychladnout a přidáme kysanou smetanu a jahody.
Ingredience: 280 g másla 200 g moučkového cukru 200 g mletých vlašských ořechů 140 g hrubé mouky 6 bílků -sníh Poleva: 6 žloutků 280 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr
Postup: Máslo rozpustíme, přidáme cukr, ořechy, mouku a sníh, vylijeme na plech a upečeme.Na horký plát nalijeme polevu, nejlépe ušlehanou šlehačem. Necháme zaschnout a nakrájíme.
Ingredience: Těsto: 250 g cukr moučka 250 g Hery 250 g mletých ořechů 140 g hrubé mouky špetka soli 5 bílků Hera na vymazání hrubá mouka na vysypání plechu Poleva: 5 žloutků 250 g cukru moučka citronová šťáva
Postup: Heru utřeme s cukrem, přidáme mouku a ořechy a poté lehce vmícháme bílkový sníh.Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme 30 minut. Poleva: žloutky umícháme s cukrem a citronovou šťávou do pěny....
Ingredience: 1 l mléko 250 g máslo 3 vanilkové pudinky 20 dkg cukru 1 lžíci polohrubé mouky 1 listové těsto
Postup: listové testo rozválíme na 2 plechy, dáme do vyhřáté trouby upect, Do kastrůlku si nalejeme mléko, přidáme pudinky, cukr, mouku, vše mícháme, do zhoustnutí. Necháme vychladnout a nalijeme na listové těsto, druhym přiklopíme, namažeme marmeládou a dáme do lednice stuhnout.
Ingredience: 4 vejce 300 g práškového cukru 8 lžic vody 100 g mletých ořechů 200 g hrubé mouky 1/4 balíčku prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 30 g hladké mouky 5 žloutků 200 g másla 150 g práškového cukru 1 balíček vanilkového cukru 5 bílků 300 g krupicového cukru
Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme po lžících studenou vodu, mleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z...
Ingredience: 5 vaječných bílků 21 dkg cukru 21 dkg másla 15 dkg mletých oříšků 15 dkg hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 žíce kakaa Na polevu: 25 dkg moučkového cukru 5 žloutků
Postup: Máslo třeme s 21 dkg cukru, z bílků vyšleháme sníh přidáme k máslu, vmícháme ořechy, mouku, pr.do pečiva, kakao a těsto nalijeme na plech vymazaný a vysypaný třeba strouhankou a.upečeme. Polevu třeme - 25dkg cukr...
Ingredience: 1 listové těsto (1 balíček o 2 těstech) KRÉM: 2 vanilkové pudinky 1/2 l mléka vanilkový cukr 1 máslo 1 - 2 lžíce rumu (možno vynechat) POLEVA: 20 dkg cukru šťáva z 1/2 citrónu horká voda dle potřeby ( nesmí to být řídké )
Postup: Těsto rozválíme a upečeme dvě placky, každou zvlášť.Běžným způsobem dle návodu na sáčku uvaříme pudink, který necháme za občasného promíchání vychladnout.Do...
Ingredience: 2 x listové těsto (nejlépe chlazené, jinak musíme čekat na rozmražení) Krém: 30 g Solamylu 1/4 l mléka 2 žloutky 150 g krystalového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 250 g másla Poleva: asi tak 100-120 g cukru moučky 3 lžíce citronové šťávy (podle chuti a aby to nebylo moc řídké)
Postup: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečícím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem...
Ingredience: 1 balíček listového těsta 1/2 balíčku kokosového pudinku 1/2 balíčku vanilkového pudinku 400 ml sladké smetany 1 PL rumové tresti Dia džem na pomazání (neni nutný) 2-3 žloutky 5 ks sacharinu
Postup: Těsto rozválíme na pomoučněném vále a dáme péci do vyhřáté trouby na velký plech, vypláchlý vodou. Jakmile je plát do zlata upečený, tak ho vyndáme z trouby a pokrájíme ho na větší řezy. Mezitím...
Ingredience: Těsto 30 dkg vody 15 dkg Hera 16 dkg hladké mouky 4 vejce (celá) 1 lžička prášku do pečiva Krém 3/4 l mléka 3 žloutky 15 dkg práškového cukru 15 dkg hrubé mouky
Postup: Ve vodě rozpustíme tuk - nesmí vařit a vsypeme mouku. Rychle mícháme, aby nevznikly pucky. Do ještě vlažného těsta vmícháme jedno vajíčko po druhém, přisypeme peč. prášek - nemusí být asni celá lžička. Tvoříme věnečky /když se...
Ingredience: Těsto: 90 g oleje 3 dcl vody sůl 5 vajec 230 g hladké mouky Krém: 800 ml mléka 2 pudinky 200 g cukru krupice 200 g másla
Postup: Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit. Po vychladnutí rozšleháme do směsi vajíčka. (Je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě). Připravenou směsí plníme...
Ingredience: Těsto: 1 hrnek mléka(1/4 litrový) 1 hrnek hrubé mouky(1/4 litrový) 8 dkg másla 5 vajec Krém: 1/4 l mléka 3 polévkové lžíce hrubé mouky 25 dkg másla 15 dkg práškového cukru 1 vanilkový cukr rum podle chuti
Postup: Mléko a máslo přivedeme k varu a hned vsypáváme mouku a odpalujeme těsto. Těsto necháme prochladnout a rozmícháváme v něm postupně jedno vejce po druhém.Tvoříme věnečky / na peč....
Ingredience: Těsto: 125 ml vody 125 ml mléka 125 g másla 160 g hladké mouky 250 g vajec (cca 5 ks) 1/4 lžičky soli Krém: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (vanilkový pudink prášek) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 120 g másla 250 g mascarpone Poleva: 210 g moučkového cukru 20 ml citrónové šťávy 10 ml rumu
Postup: Nejdříve připravíme žloutkový krém (já ho dělám den...
Ingredience: Těsto: 250 ml vody špetka soli 100 g másla 200 g polohrubé mouky 5 vajec tuk a mouka na plech Žloutkový krém Crema pasticcera: 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g jemného krupicového cukru 45 g kukuřičného škrobu - maizena, gustin a pod. nebo hladké mouky 1 vanilkový lusk nebo lžička mleté vanilky
Postup: Vodu se solí a máslem uvedeme do varu. Vsypeme najednou všechnu mouku, promícháme...
Ingredience: Odpalované těsto: 120 ml vody 135 g mléka 100 g másla 13 g cukru krupice 205 g hladké mouky 275 g vajec bez skořápek (vejce je třeba zvážit, je to asi 5 a půl kusu) 3 g soli Žloutkový creme patissiere: 500 ml mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 1 vanilkový lusk Žloutkovo-máslový krém: 500 g creme patissiere 125 g másla 30 ml rumu Poleva: 200 g...
Ingredience: 6 žloutků 300 ml mléka 200 g cukru 6 lžic hladké mouky 250 g másla
Postup: Žloutky, cukr a mouku smícháme s mlékem a vaříme jako pudink.Po vychladnutí pudinkovou směs vmícháme do našlehaného másla.
Ingredience: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (vanilkový pudink prášek) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 60 g másla
Postup: Do hrnce nalijeme mléko, rum a přivedeme k varu. Během zahřívání mléka v míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku.Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme asi hrnek horkého mléka v tenkém proudu za stálého míchání do vaječné...
Ingredience: 4 žloutky 200 g másla 150 g krystalu vanilkový extrakt citronová šťáva rum mleté oříšky
Postup: Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme...
Ingredience: strouhanka cukr písek máslo
Postup: Jelikož mého milého pálí žáha po klasické žmolence, dělám žmolenku se strouhankou. Vezmu hluboký talíř a sypu struhanku -půl talíře a půl talíře cukru, vezmu polévkovou lžíci másla a prstama rozdělávám, patlám až je žmolenka na světě:-) je jemná a výborná...
Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/8 hery 3/4 hrnku mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)
Postup: Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku(drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladné těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou...
|< 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz