Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g másla 1 žloutek 130 g cukru 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 2-3 lžíce mléka Náplň: 2 tvarohy (vanička) 180 g cukr 1 žloutek 2 bílky 1 vanilkový puding švestky
Postup: Vypracujeme těsto, necháme 1/2 hodiny odpočinout, půlku těsta dáme do mrazáku. Vypeckujeme švestky.Připravíme tvarohovou náplň, puding nevaříme. Ušleháme sníh ze 2 bílků a nakonec lehce...
Ingredience: Těsto: 40 g másla 60 g hnědého cukru 2 vejce špetka soli 1/2 lžičky skořice 1/2 lžičky kardamomu 200 g bílého jogurtu 150 g polohrubé mouky 1 lžíce mletého máku 1/2 lžičky jedlé sody 1/2 lžičky kypřícího prášku _____ 40 g másla 60 g hnědého cukru 1 lžíce medu cca 1/2 kg švestek (měla jsem sklenici nasucho naložených) máslo na vymazání formy
Postup: Předehřejeme troubu na 170°C. Na pánvi...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 120 ml oleje 30 g droždí 2 žloutky 1 špetka soli 60 g cukru 150-200 ml mléka Náplň: 200 g mletého máku 100 g cukru 100 ml mléka 2 lžíce pikantního džemu skořice (podle chuti) Ostatní: 1 hrst mandlových lupínků 1 sáček skořicového cukru 500 g švestek tuk a mouka na vymazání formy
Postup: Uděláme kvásek: Do poloviny odměřeného mléka, lžičky cukru a lžíce mouky zamícháme...
Ingredience: 180 g másla 3 vejce 100 g cukru moučkového 80 ml agávového (nebo jiného sirupu) 250 g měkkého tvarohu 1 vanilkový cukr 250 g polohrubé mouky 10 g prášku do pečiva (vrchovatá lžička) Dále: švestky 150 g máku 50 g moučkového cukru tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Troubu vyhřejeme na 170 °C. Formu na koláč s vyšším okrajem vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Formu zvolte...
Ingredience: 350 g polohrubé mouky 1 lžička soli 2 lžíce cukru 20 g droždí 125 ml mléka 100 g Hery Náplň: 200 g mletého máku 70 g cukru 250 ml mléka 300 g švestek (nebo blum) 2 lžíce strouhanky 1 vejce na potření
Postup: Mouku promícháme se solí, uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Pak zalijeme mírně teplým mlékem a necháme 7 minut vzejít kvásek.Přidáme rozpuštěnou (ne...
Ingredience: 170 g hladké mouky (dá se použít i jiná než pšeničná, třeba žitná nebo špaldová) 80 g másla pokojové teploty 80 g zakysané 15% smetany špetka soli Švestková náplň: švestkový kompot (pro diabetiky Dia kompot) 80 g jemně mletých mandlí (pro alergiky: místo mandlí přidejte rozdrobené sušenky) 1/2 ČL mleté skořice
Postup: Mouku, máslo, smetanu a sůl zpracujte v kompaktní těsto, zabalte do folie a...
Ingredience: 1 kg švestek třtinový cukr na posypání (cca 4 lžíce) máslo na vymazání Drobenka: 100 g polohrubé mouky 60 g třtinového cukru 50 g másla 1 KL skořice
Postup: Švestky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme a naskládáme do zapékací mísy, kterou před tím vymažeme máslem. Švestky posypeme cukrem a následně drobenkou, kterou prsty vyžmolíme do správné konzistence.Pečeme zhruba 40 minut (do pěkné...
Ingredience: hrnek mléka 1 vejce 1 lžíce cukru 1 lžíce zakysané smetany 1 lžíce oleje 4-5 lžic hladké mouky 1 lžička skořice 1/4 lžičky prášku do pečiva špetka soli citronová kůra olej na smažení půlky švestek bez pecek
Postup: Ze všech surovin zamícháme hladké hustější těstíčko. Necháme ho 10 minut odpočinout.Švestky namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do rozehřátého oleje.Smažíme z obou stran dozlatova a...
Ingredience: Na těsto: 250 g polohrubé mouky 100 g cukru 50 g másla 3 vejce špetka soli Dále: 3 kelímky kysané smetany cca 5-6 čerstvých měkčích hrušek kakao skořice
Postup: Mouku, cukr,špetku soli a vejce smícháme v míse se změklým máslem a vypracujeme vláčné těsto, které by nemělo lepit . Těsto buď vyválíme a rozprostřeme na plech, či do formy, nebo jej do formy jednodušše prsty vtlačíme , okraje být...
Ingredience: Těsto: 295 g hladké mouky 1 špetka soli 150 g másla 150 g krupicového cukru 1 vejce Náplň: 300 g krystalového cukru 50 ml vody 300-350 g nasekaných vlašských ořechů 1 lžička medu 200 ml 30% smetany
Postup: V míse smícháme mouku, sůl a máslo pokrájené na menší kousky v sypkou drobenkovou směs. Přidáme cukr a vejce, zpracujeme těsto a dáme je odpočinout do lednice. V kastrolu rozpustíme cukr...
Ingredience: 2 vajíčka 2 plné hrníčky piškotů 4 čajové lžičky polohrubé mouky 4 čajové lžičky prášku do pečiva 3 čajové lžičky rozpuštěného másla 50 g nasekaných mandlí Půl hrníčku vody cukr krystalový
Postup: Do mísy nasypeme piškoty a nalijeme vodu. Přidáme vajíčka a vše důkladně promícháme abychom neměli žádné hrudky z piškotů. Přidáme mouku, mandle, 2 polévkové lžíce cukru a prášek do...
Ingredience: 500 g hladké mouky (nebo polohrubé mouky) 250 ml jakéhokoliv piva 250 g ztuženého tuku ( Omega) 1 špetka soli 1 lžíce octa jablka (švestky, třešně, meruňky, blumy,...) osmaženou strouhanku (nebo drobenku) cukr vanilkový cukr skořice rozinky vlašské ořechy tvaroh
Postup: S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do...
Ingredience: mouka voda - vše z daného receptu
Postup: Množství tangzhongu, který přidáme do těsta, se řídí množstvím celkově použité mouky v receptu. Do tangzhongu jí přijde 10% (někde se píše až 15%), zalijeme ji vodou v poměru 1:5 (Příklad: z 500 g celkové předepsané hmotnosti mouky použijeme 50 g mouky, které rozmícháme a zahřejeme v 250 g vody)V kastrůlku metličkou rozšleháme odváženou vodu a mouku....
Ingredience: 100 g tapioca perel kokosové mléko maliny a borůvky třtinový cukr
Postup: Den dopředu si namočíme do vody tapioca perly. Namočené perly scedíme a dáme vařit s mlékem. Mléko přiléváme podle potřeby. Vaříme do zhoustnutí, reps. do té doby, než perly nabudou a mléko nasáknou.V druhém hrnci uvaříme maliny s třtinovým cukrem.Takto připravený pudink a maliny servírujeme do skleniček. Ozdobit můžeme...
Ingredience: Světlá vrstva: Tapiokové perly (cca 100-200 g) 100 ml smetany ke šlehání vanilkový cukr asi 200 ml mléka ideálně plnotučného případně polotučného Tmavá vrstva: 1 kokosový ořech (popř. strouhaný kokos) kakao nebo karob směs oříšků natural (nesolené) 1 banán med Na ozdobení: hrozen skořice datlový sirup
Postup: Tapiokové perly si dáme na min. 3 hod nabobtnat do vody. Na jeden díl perel připadnou...
Ingredience: 100 g tapiokových perel 20 g chia semínek 300 ml vody 300 ml mléka 2 lžíce medu skořice čokoláda banán piškoty kakao
Postup: Tapioku zalijeme vodou a necháme ji nabobtnat alespoň 8 hodin, nejlépe přes noc.Až bude nabobtnalá, přidáme k ní mléko, med, chia semínka a dáme ji vařit. Mícháme do zhoustnutí, měla by mít konzistenci kaše. Nakonec přidáme skořici.Tapioku rozdělíme do misek, přidáme...
Ingredience: 50 g tapiokových perliček 100 ml kokosového mléka (hustého) 150 ml vody 1 lžíce cukru Navíc si připravte oblíbené ovoce na horní vrstvu, kterou krátce povaříte (s trochou cukru)
Postup: Tapioku naypejte do menšího kastrolu, zalijte vodou a kokosovým mlékem. Přidejte cukr a pozvolna vařte 20 minut, dokud perly nezměknou a směs nebude houstnout. Často tapioku promíchávejte.Směs nechte trochu...
Ingredience: Na pudink: 40 g tapiokových perliček 350 ml mandlového mléka (nebo jiného rostlinného, zde je např. recept na domácí kokosové) 1/2 vanilkového lusku (nemusí být) agávový sirup nebo jiné sladidlo dle chuti Na krém: 1 banán hrst vlašských ořechů 30 g hořké čokolády (nebo jiné oblíbené) 1 lžička kakaa cca 2 lžíce mandlového mléka (nebo jiného rostlinného mléka) agávový sirup nebo jiné...
Ingredience: Korpus (z těsta na staročeské linecké): 2 žloutky 250 g másla 1 vanilkové cukry 350 g hladké mouky 120 g moučkového cukru kůra z půlky citronů 3 lžíce kakaa Krém (vaječný likér s vanilkou): 1/3 vanilkového pudinku 15 cl mléka 50 g másla 8 cl vaječného likéru 2 lžíce cukru Čokoládová pěna: 500 ml smetany (33 % tuku) 250 g hořké čokolády 10 sušenek Lotus
Postup: Ze surovin na korpus uděláme těsto...
Ingredience: Těsto: 180 g hladké mouky 70 g cukru moučka 50 g mletých vlašských ořechů špetka soli špetka prášku do pečiva 125 g másla 1 vejce trochu tuku a hrubé mouky na vymazání a vysypání formy Náplň: 200 g mletých vlašských ořechů 250 ml mléka 150 g cukru 120 g mletých piškotů 1 lžíci rumu Ozdoba: čokoládovou poleva vlašské ořechy
Postup: Ze všech surovin na těsto zpracujeme ručně pevné těsto, které...
|< 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady