Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Zmrzlina z lískových oříšků

Ingredience: 1 a 1/2 šálku (šálek = 225 ml) lískových oříšků 6 žloutků 1 a 1/2 šálku cukru 1 l smetany na vaření nebo tekuté smetany do kávy 2 lžíce oříškového nebo vanilkového likéru 2 šálky smetany ke šlehání 1 citron

Postup: Oříšky nasypte na plech, dejte do trouby vyhřáté na střední teplotu a asi 5 minut pražte (pozor, nepřipálit), pak rychle vysypte na utěrku a setřete z nich slupku. Nasekejte...

 
Zmrzlina z moruší

Ingredience: 200 g moruší (směs černých a bílých) 300 g hustého bílého jogurtu krabička Smetany ke šlehání 33% 70 g cukru 2 lžičky citrónové šťávy

Postup: Všechny vychlazené suroviny rozmixujeme do hustého koktejlu a dáme zmrazit do zmrzlinovače.

 
Zmrzlina ze Salka

Ingredience: 1 smetana ke šlehání 1/4 Salka (slazené kondenzované mléko) dortové oplatky (nemusí být)

Postup: Smetanu ušleháme do tuha a pak pomalu přidáváme Salko. Množství zvolíme podle vlastní chuti (Salko je dost sladké).Vzniklou směs nalejeme do vhodné nádoby a uložíme do mrazničky.Asi po hodině hmotu lžící promícháme a pak po další hodině promícháme ještě jednou. To proto, aby se nevytvořily velké...

 
Zmrzlina ze sebrané pěny při vaření džemu

Ingredience: Na 250 ml sebrané pěny při vaření džemu: 1 kysaná smetana (180 ml) můžeme přidat i 1 ušlehanou šlehačku ale nemusí být

Postup: Sebranou pěnu (může být ještě teplá) promícháme s kysanou smetanou, případně přidáme ušlehanou šlehačku (pro větší množství). Nalejeme do vhodné nádobky a uložíme do mrazáku. Je dobré jí alespoň 2x během 2 hod vidličkou promíchat. Pokud to neuděláme, příliš to nevadí,...

 
Zmrzlina ze zavařených meruněk

Ingredience: 0,75 l sklenice zavarenych merunek 200 g husté zakysané smetany 1 smetana ke šlehání 31% Kunin citronová šťáva z 1 citronu 150 g cukru krupice

Postup: Sklenici meruněk slijeme, ovoce necháme okapat, šťávu si ponecháme. Par půlek meruněk odložíme bokem - asi 10 ks. Zbytek ovoce rozmixujeme se zakysanou smetanou dohladka. Přilijeme asi 2 dl odložené šťávy, přidáme citrónovou šťávu, cukr a...

 
Zmrzlinová bábovka s borůvkami

Ingredience: 250 g zakysané smetany 500 g měkkého tvarohu 2 vanilkový cukry 4 plátky želatiny od dr. Oetkera 1 hrnek borůvek 1 plátek melounu 4 libovolné nasekané máslové sušenky

Postup: Tvaroh a zakysanou smetanu smícháme s cukrem.V druhé nádobě smícháme želatinu podle návodu, pak ji smícháme s tvarohovou směsí. Vše nalijeme do silikonové bábovky (propláchneme předem studenou vodou).Vsypeme ovoce,...

 
Zmrzlinová bomba

Ingredience: jakákoliv zmrzlina rozehřátá čokoláda (zase s mlékem) jakékoliv ovoce (jahody nebo broskve, klidně z kompotu) můžete přidat i šlehačku

Postup: Nejprve si rozehřejeme čokoládu - to trvá nejdéle. Podle toho, jakou máte velikou chuť, si naberte libovolnou zmrzlinu. Vezmeme si kompot (klidně nezakompotované ovoce) s jahodami (klidně broskve nebo zase libovolné ovoce) a naaranžujeme jahody,...

 
Zmrzlinová dřeň s citronovou šťávou a mátovým cukrem (sirupem)

Ingredience: půlka melounu šťáva z jednoho citronu 2 PL smetany ke šlehání 4 PL cukru, smíchaného se sušenou drcenou mátou nebo domácí mátový sirup

Postup: Meloun rozpůlíme, vydlabeme lžicí nebo odstraníme slupku a pokrájíme na kostky. Pokud nemáme bezpeckový meloun, pecky odstraníme.Meloun vložíme do hlubší nádoby, přidáme šťávu z citronu, mátový cukr nebo sirup (nebo jen cukr moučka), nakonec...

 
Zmrzlinovy pohar 'dhe samo carce'

Ingredience: vanilková zmrzlina jahodová zmrzlina hořické trubičky merunkovy kompot kompotovane jahody strouhaná čokoláda šlehačka

Postup: Do poharu dame 2 lzice vanilkove zmrzliny a navrch pokladame kousky jahod. Potom dame jahodovou zmrzlinu cca zase 2 lzice, a pak merunky....a pak se to bude opakovat stale dokola, dokud nebude pohar plny. Pak nastrouhame horkou cokoladu a tim posypeme, ale vsechnu. Pak...

 
Zubaté sušenky

Ingredience: 600 g hladké mouky 3 vejce 200 g másla 150 g moučkového cukru 1/2 prášku do pečiva 6 lžic mléka

Postup: Vše na vále zpracujeme do těsta, můžeme dát na chvíli do chladu odpočinout, ale není to nutné. Vyválíme né příliš slabě, tak na sílu 3-5 mm, rádýlkem nařežeme na čtverečky a libovolně zdobíme vším co máme po ruce. Já jsem použila různé lišty na zdobení marcipánu a vánoční...

 
Zuzančin úžasný cheesecake

Ingredience: Korpus: 250 g máslových sušenek (Lotus) 100 g rozehřátého másla Náplň: 500 g tučného tvarohu 2/3 hrnku moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 lžíce citrónové šťávy 4 vejce Zdobení: 1 zakysaná smetana 1 vanilkový cukr 3 lžíce citronové šťávy 1 lžíce moučkového cukru (nemusí být)

Postup: Korpus: 1: sušenky nastrhouhám nebo rozmixuju na jemnou drť a přidám rozehřáté máslo - promíchat, aby sušenková...

 
Zuzi řezy

Ingredience: Směs: 9 ks vajec 150 g cukr 150 g kakao 3 pl hrubá mouka Náplň: 3 dcl mléka 2 pl hladké mouky 4 balení vanilkový cukr 140 g máslo 140 g moučkový cukr Poleva: 200 g čokoláda 200 g máslo 35 g cukr smetana

Postup: Vajíčka rozdelíme, bielky šlaháme so 150g kr.cukru a postupne zašlaháme žĺtky, pridáme kakao, múku a prešlaháme. Potom zmes rozdelíme na tri plechy vystlané papierom na pečenie a...

 
Zvíkovský koláč s jahodovou omáčkou

Ingredience: 250 g jablek 250 g hrubé mouky 150 g cukru (+ 2 lžíce na posypání jablek) 1 vanilkový cukr 2 vejce hrst lískových oříšků hrst rozinek 1/2 prášku do pečiva 1/2 lžičky jedlé sody 3 lžíce oleje 2 lžíce smetany 2 lžíce kakaa Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy Omáčka: 500 g jahod cukr 250 ml smetany ke šlehání 1 lžička Solamylu

Postup: Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na...

 
Zvířátka z kynutého těsta

Ingredience: 450 g hladké mouky 1 droždí Dr.Oetker - dala jsem 30 g čerstvého 70 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr špetka soli 60 g vlahého rozpuštěného másla nebo jiného tuku 1 vejce citronová kůr 250 ml vlažného mléka Na potření povrchu 1 rozšlehané vejce rozinky práškový cukr

Postup: Ze všech přísad zaděláme hladké těsto, poprášíme moukou a necháme kynout. Po vykynutí ještě jednou propracujeme a...

 
Zvláčněná Koka buchta

Ingredience: 1 malá cuketa vejce 1/2 hrnku hladké mouky 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru krystal 1/2 hrnku strouhaného kokosu 1/4 hrnku Holandského kakaa 1/2 sáčku kypřícího prášku 3 lžíce oleje sůl olej nebo jiný tuk na vymazání plechu strouhaný kokos na vysypání plechu

Postup: Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do...

 
Žaludovo-čirokové sušenky bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 100 g žaludové mouky 150 g čirokové mouky 1 lžíce chia mouky nebo mletého lněného semínka 1 vanilkový cukr 50 g cukru 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru 4 kostičky hořké čokolády bez obsahu mléka 12 mandlí 3 lžíce oleje 180 ml vody

Postup: Promícháme všechny sypké suroviny, přidáme na kostičky nasekanou čokoládu a mandle, přilijeme olej a vodu a zpracujeme pevné nedrobivé a nelepivé těsto....

 
Žamberečtí ježci

Ingredience: 8 vajec 280 g cukru 260 g Hery 60 g kakaa 200 g hrubé mouky vanilkový cukr Na ozdobu: čokoláda na vaření kokos

Postup: Z bílků uděláme sníh, žloutky smícháme s cukrem, Herou, kakaem, moukou a vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme sníh.Pečeme ve vymazané a vysypané formě na mufiny, lepší je ale použít papírové košíčky. Na 180 stupňů, spodní horní ohřev, 13-15 minut.Po vychladnutí potřeme čokoládou...

 
Ždímané sádlové těsto

Ingredience: 220 ml vody 40 g (2 lžíce)cukru 30 g (3 veliké lžíce) oleje špetka soli 150 g polohrubé mouky 280 g hladké mouky 25 g droždí Na potření mezi pláty těsta: asi 70-80 g změklého sádla

Postup: Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.Pak každou z nich rozválíme na...

 
Ždímaný závin

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 60 g cukru krystal 40 g rozehřátého másla 20 g droždí 1 vejce 1/8 l vlažného mléka sůl Na potření: máslo skořicový cukr

Postup: Z droždí, cukru a 2 lžic mouky a mléka necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní a zaděláme kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly. Postupně je co nejtenčeji vyválíme, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a skládáme je na sebe. Pak je...

 
Želatinové jednohubky

Ingredience: dortové želé nebo galaretka libovolné příchuti ovocná šťáva cukr dle chuti

Postup: Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových...

 

|<   559   560   561   562   563   564   565   566   567   568   569   570   571   572   573  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz