Ingredience: 400 g přirozeně bezlepkové směsi Jizerky 600 g očištěných jablek i se šťávou 250 g krystalového cukru 200 g másla 2 balíčky kypřicího prášku do pečiva 1 balíček skořicového cukru 3 vejce 1 balíček kakaové polevy ořechy tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu
Postup: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 250 °C. Tuk rozehřejeme a necháme...
Ingredience: 150 g másla (a kousek na vymazání) 3 lžíce mletých mandlí (nebo ořechů) 3 jablka 1 hrnek krupicového cukru 1 hrnek bezlepkové mouky (např. Unimix) 2 lžičky skořice 1 špetka mletého muškátového oříšku 1 špetka soli 2 vejce
Postup: Koláčovou formu včetně boků dobře vymažeme máslem a vysypeme mletými ořechy nebo mandlemi, záleží na naší chuti.Troubu včas vyhřejeme na 180 °C.Jablka omyjeme,...
Ingredience: 2 balení Šmakouna s příchutí brusinka + goji 1 jablko nastrouhané nahrubo 250 ml rostlinného mléka 1 vejce 1/2 sáčku prášku do pečiva hrst slunečnicových semínek 3 lžíce pohankové krupice kokos kokosový olej na vymazání formy
Postup: Šmakouna nakrájíme na menší kousky a vhodíme ho do mixéru. Přidáme mléko, slunečnicová semínka a vejce. Všechno rozmixujeme na hladké těsto.Do těsta přidáme...
Ingredience: 3 vejce 160 g kokosového cukru 250 g mléka 200 g mletého máku 100 g pohankové celozrnné mouky 100 g čirokové mouky 1 PL bezlepkového kypřícího prášku do pečiva 1 ČL cejlonské skořice
Postup: Vyšleháme vejce s cukrem do pěny.Přidáme mléko.Vsypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a mákem. Dobře promícháme.Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáče. Pekáč vysypávám kokosovou...
Ingredience: 250 g mandlové mouky (najemno mleté mandle) 180 g cukru 6 vajec strouhaná kůra z 1 citronu 1/2 lžičky mleté skořice moučkový cukr na posypání máslo na vymazání formy
Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici. Dobře smícháme. Přidáme asi 1/3 ušlehaných bílků,...
Ingredience: 150 g třtinového cukru 3 vejce 100 g oleje 100 ml obilného mléka 150 g bezlepkové směsi Jizerka 1 bezlepkový kypřící prášek 280 g mrkve (očištěné) 60 g mletých mandlí 100 g vlašských ořechů (nasekaných) Krém: 250 g měkkého tvarohu 200 g gervais 50 g třtinového cukru 50 g másla mandle (drcené, na ozdobu) vlašské ořechy (drcené, na ozdobu)
Postup: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do velké mísy dáme...
Ingredience: 30 dkg mouky Jizerka 10 dkg cukru moučka 1/2 Hery 1 vejce 1 prášek do pečiva citronová kůra z 1/2 citronu mléko na zředění (asi 1Dl) Povidla hrušková (či jiná) zředěná 1 lžíce rumu
Postup: Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto - dobře se s ním pracuje. 2/3 těsta vyválíme na malý plech, potřeme silnější vrstvou povidel a ze zbylé 1/3 nakrájíme rádýlkem pruhy a uděláme pravidelnou...
Ingredience: Těsto: 1/2 hrnku celozrnné rýžové mouky 1/2 hrnku kukuřičné mouky 1 sáček vanilkového pudinkového prášku 1/2 hrnku krupicového cukru 3/4 hrnku mléka 2 lžíce bílého jogurtu 1 vejce 1/2 lžičky xantanové gumy vanilková pasta 1 lžíce rumu 1 špetka soli Drobenka: 2 proužky másla (cca 0,5 cm másla) 1 hrst cukru krupice 1 hrst kukuřičné mouky 1 lžička skořice Dále: ovoce tuk na vymazání...
Ingredience: Suroviny na formu o průměru 18 cm: 250 g krému Nutspread z vlašských ořechů slazeného 400 ml kokosového mléka 3 vejce 2 lžičky perníkového koření
Postup: Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Oddělíme si 150 g krému Nutspread, smícháme jej s vejcem a lžičkou koření do perníku a rozprostřeme na dno formy. (Podle potřeby lze přidat trochu vody.) Dáme do vyhřáté trouby a předpečeme cca 20 minut. Na...
Ingredience: Drobenka: 100 g bezlepkových ovesných vloček 100 g rýžové mouky 50 g kokosové mouky 4-5 lžic třtinového cukru 100 g másla 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva Tvarohová náplň: 250 g tvarohu v kostce 2 lžíce mléka 1 vejce 1 lžíce třtinového cukru trocha vanilkového extraktu 1 a 1/2 vanilkového cukru Ovocná vrstva: 4-5 řapíků rebarbory 1 plechovka jahodového kompotu (nebo cca 10 čerstvých...
Ingredience: 120 g pohankové mouky (+ na vysypání formy) 100 g rýžové mouky 1/2 prášku do pečiva 180 g třtinového cukru (+ lžíce na drobenku) 150 g strouhaného kokosu (z toho 30 g na drobenku) 3 vrchovaté (hodně) lžíce bílého jogurtu 200 g změklého másla (+ na vymazání formy a 30 g na drobenku) 60 ml kokosového oleje (nemáte-li, dejte jenom 240 g másla) 4 vejce 400 g rybízu
Postup: Předehřejeme troubu na 160...
Ingredience: 1/2 kg vypeckovaných třešní 5 vajec 1 hrnek javorového sirupu 3/4 hrnku pohankové mouky 1 hrnek (a ještě trošku navíc kokosového mléka nebo smetany) 3 lžíce kokosového oleje špetka soli máslo a třtinový cukr na vymazání formy moučkový cukr na posypání
Postup: Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme třtinovým cukrem (anebo krystalem). Rovnoměrně do formy vyskládáme třešně. Do mísy rozklepneme...
Ingredience: 400 ml smetany 50 ml sirupu z bezových květů 1,5 plátu želatiny 20 g cukru 1 lžíce vanilkového cukru nastrouhaná kůra z 1/2 citronu šťáva z 1/2 citronu 1 špetka soli
Postup: Želatinu necháme změknout v chladné vodě.Smetanu, cukr a bezový sirup přivedeme v hrnci k varu. Přidáme vymačkanou želatinu, sůl, vanilkový cukr, citron a lehce opět provaříme.Hmotu necháme trochu vychladnout, poté nalejeme...
Ingredience: Na panna cottu: 10 bezových květů 400 ml smetany ke šlehání (31% a více) 100 ml plnotučného mléka 2 lžičky práškové želatiny cukr (dle chuti) semínka z 1/2 vanilkového lusku Na omáčku: 200 g rebarbory 350 g kompotovaných švestek 1 špetka skořice
Postup: Bezové květy zlehka omyjeme proudem vody, ale jen opravdu opatrně - tak, abychom se zbavili případné nečistoty či hmyzu, ale aby květ nepřišel o...
Ingredience: 4-6 květů černého bezu (dle velikosti) 100 g cukrového sirupu - dle potřeby 1 lžička citronové šťávy 150 g hustého krémového jogurtu 5% tuku
Postup: Květy prohlédneme a zbavíme případných nečistot. Nasbírané v čistém prostředí je není třeba oplachovat. Do nádoby menšího sekáčku potravin odstřihneme z celého květenství jen drobné kvítky bez stopky. Přidáme cukrový sirup, citronovou šťávu a...
Ingredience: Korpus: 150 g máslových sušenek 60 g másla Krém: 10 květů černého bezu 200 ml smetany ke šlehání 500 g tučného tvarohu 100 g krémového sýru 100 g moučkového cukru 3 vejce 1 žloutek sirup z květů černého bezu 1 limetka
Postup: Bezové květy opatrně zbavte nečistot, pyl zbytečně neotřepávejte. Do misky otrhejte jen horní kvítka bez tuhých stopek a zalijte je smetanou. Misku zakryjte potravinářskou...
Ingredience: 2 hrnky hladké mouky (300 g) 1 hrnek cukru krystal (200 g) 1 kypřicí prášek do perníku 1 lžíce kakaa 1/4 hrnku oleje (100 g) 1,5 hrnku mléka (350 ml, podle potřeby) tuk (na vymazání) hrubá mouka (na vysypání) Poleva: 100 g čokolády na vaření 50-100 g másla (podle potřeby)
Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem.Mouku...
Ingredience: 4 ks vajec 100 g polohrubá mouka 120 g práškového cukru špetka soli lžička oleje Marmeláda nebo džem
Postup: 1./ 4ks žloutků a práškový cukr našleháme do pěny a vsypeme mouku,přidáme olej a dobře promícháme. 2./ z bílků se šp.soli uděláme tuhý sníh. 3./ Sníh postupně vmícháme do těsta, které rozetřeme na plech s namaštěným pečícím papírem. 4./ Pečeme v předehřáté troubě na 175 - 180°C...
Ingredience: 300 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g majonézy 250 ml mléka 2 lžíce cukru 3/4 kostky droždí citronová kůra vejce na potření sůl Náplně: povidlová tvarohová maková plátky mandlí
Postup: Z vlahého mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme 10 minut vykynout. Do mísy dáme prosáté mouky, majolku, cukr, kůru, sůl a kvásek. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a...
Ingredience: Těsto: 500 ml hladké mouky 1 lžička kypřicího prášku do pečiva 250 ml cukru 300 ml mléka 125 ml oleje 2 lžičky vanilkového extraktu (nebo vanilkového cukru) Drobenka: 50g másla 5 vrchovatých lžic cukru 6 vrchovatých lžic hladké mouky Ovoce: jahody Dále: tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Troubu zapneme na 180 °C.Hlubší plech nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady