Ingredience: 200 g másla Moravia (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk) 160 g cukru moučka (nebo jiného sladidla) 240 g bezlepkové směsi samokypřící Doves Farm (modrá holubička) 200 g vajec (cca 4 vejce – zvlášť bílky a žloutky) špetka soli kandované ovoce rozinky čokoláda na vaření plátek ztuženého tuku
Postup: V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s...
Ingredience: 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 120 g cukru 1 prášek do pečiva 1 lžíce Psyllia (nebo bramborové vlákniny Fibra) 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru 4 lžíce oleje hrst drobně nasekané kandované kůry 30 g hořké čokolády bez obsahu lepku a mléka nahrubo nasekané 500 ml vody šťáva a kůra z jednoho menšího citronu
Postup: Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, psylliem a...
Ingredience: 3 vejce 150 g cukru 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 100 ml vlažné vody 1 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva kandované ovoce čokoláda
Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.Pak postupně zašleháváme rum, citronovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku...
Ingredience: 4 vejce (bílky a žloutky oddělte) 150 g moučkového cukru 120 g změklého másla na vymazání formy 150 g hladké mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 100 g nasekané hořké čokolády 100 g rozinek hrst nasekaných ořechů (dle chuti) NA POLEVU: 100 g hořké čokolády 100 ml smetany ke šlehání
Postup: Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Změklé máslo utřete s cukrem do světlé pěny a zašlehejte žloutky....
Ingredience: 200 g másla 50 g mléka 150 g moučkového cukru 4 vejce 200 g hladké mouky 1 kypřící prášek 100 g kandovaného ovoce (rozinky, kandovaná kůra) 150 g hořké čokolády na polevu
Postup: Máslo i vejce musí mít pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 160°C, formu vyložíme pečícím papírem nebo můžeme klasicky vymazat tukem a vysypat moukou.Vejce spolu s cukrem důkladně vyšleháme do světlé pěny. Poté...
Ingredience: 150 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 120 g másla 4 vejce 1/2 bio kypřicího prášku 100 g hořké čokolády 100 g kandované pomerančové kůry 2 hrsti vlašských ořechů Na polevu: hořká čokoláda
Postup: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme změklé máslo a vyšleháme.Přisypeme kousky čokolády, kandovaného ovoce i ořechy, promícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.Z bílků ušleháme...
Ingredience: 220 g měkkého másla 220 g cukru moučka 5 vajec 3/4 kypřicího prášku do pečiva 270 g hladké mouky 75 g kandovaného ovoce 1 hrst rozinek namočených v rumu 100 g čokolády 100 g loupaných mandlí tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy
Postup: Měkké máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a v mícháme pomalu do...
Ingredience: 200 g másla 350 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 150 g moučkového cukru (možno dát méně) 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 4 vejce 50 ml rumu 40 g vlašských ořechů 60 g rozinek 70 g ostatního sušeného ovoce (např. meruňky, švestky, třešně) čerstvá citronová kůra čerstvá pomerančová kůra 70 ml podmáslí (nebo mléka) Dále: máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání 100 g čokolády...
Ingredience: 1 kg moučkového cukru 1,2 kg hladké mouky 1 kg margarínu 1,04 kg vejce tekutá (cca 20 ks) 300 g rozinek 300 g ovoce (proslazené, směs) 15 g kypřícího prášku 80 g oleje na tvořítka 90 g hrubé mouky na tvořítka 650 g cukrářské kakaové polevy (ředěné)
Postup: Mírně nahřátý tuk třeme s moučkovým cukrem, po částečném zpěnění hmoty pomalu při neustálém šlehání zaléváme vejce a přitom dbáme, aby se...
Ingredience: 240 g krystalového cukru 240 g hrubé mouky 6 žloutků sníh ze 6 bílků 250-300 g sušeného ovoce oříšků čokolády 1 polévková lžíce vanilkového cukru 1 polévková lžíce prášku do pečiva 1 polévková lžíce citronové kůry strouhané 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla
Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a maslo. Dobre...
Ingredience: 1 hrnek (o objemu 250 ml) celozrnné mouky (samozřejmě můžete použít obyčejnou hladkou mouku, pokud nemáte celozrnnou) 100 g rozehřátého másla nebo hodně změklého másla půl hrnku třtinového cukru 3 lžíce holandského kakaa 1 lžička skořice 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva v případě potřeby mléko (použila jsem 1 lžíci mléka) 100 g nalámané bílé čokolády
Postup: Do mísy vsypte veškeré "suché"...
Ingredience: (kus nepovedeného koláče, či buchty) Na čokoládový rozvar: 1/2 l mléka 1/2 hořké čokolády šťáva z citronu kůra z pomeranče 2 PL cukru Na těsto: 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku sodovky (limonády, bublinády) 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Na polevu: 250 ml smetany ke šlehání 2 PL hořkého kakaa 150 g jemně nastrouhané hořké čokolády kůra z pomeranče
Postup: Na...
Ingredience: TĚSTO: 1 hrníček mléka 1 hrníček cukru 2 vajíčka 1 vanilkový puding 1 vanilkový cukr 2 hrníčky polohrubé mouky 100 g Hery 1 kypřící prášek do pečiva potravinářské barvivo (modrá) 1 konzerva jahod
Postup: Heru utřeme s cukry, poté přidáme mléko, mouku, vajíčka a ostatní ingredience. Do připraveného těsta vmícháme modré barvivo. Lijeme na již předem vymazaný pekáč, vzápětí zdobíme ovocem (jahody)...
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 5 lžic kakaa 2 lžičky jedlé sody 3/4 hrnku oleje 2 hrnky studené vody 2 lžíce octa Na upečenou buchtu: 2 zakysané smetany 1 smetana ztužovač 2 vanilkové cukry čokoláda na postrouhání
Postup: Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Mezitím si vyšleháme šlehačku se...
Ingredience: 1 šálek smetany na vaření 1 šálek polohrubé mouky 3/4 šálku hnědého cukru 4 celá vejce pár kapek mandlové esence 1 lžička skořice 2 lžíce čokoládového zdobení 20 ks vypeckovaných sušených švestek 150 ml kořeného vína (zde Kahor/Kagor) 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce másla
Postup: Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva...
Ingredience: 4 vejce 3 vrchovaté lžíce majonézy 9 lžic cukru krupice 1 lžíce domácího vanilkového cukru 1 lžíce rumu 12 lžic polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva kůra z mandarinky ovoce.
Postup: Vejce, cukr, majolku, nastrouhanou kůru z mandarinky ušleháme do vstřebání cukru, smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do směsi. Nalijeme do vystříkaného pekáčku(nebo klasika..vymazat-vysypat) Scezené...
Ingredience: 4 vejce 150 g krupicového cukru 6-8 lžic polohrubé mouky 250 g nastrouhaných jablek skořice cukr na posypání
Postup: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme.Plech vyložíme pečicím papírem na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, ke které prosejeme polohrubou mouku. Promícháme.Těsto vlijeme na nastrouhaná...
Ingredience: 2 vejce 1 lžíce cukru 1 lžíce smetany nebo mléka trochu sušených brusinek skořice citr. kůra špetka soli kousek másla na pánev pikantní marmeláda šlehačka
Postup: Vejce rozšleháme metličkou a přidáme všechny přísady. Pánvičku vytřeme máslem a vaječnou směs usmažíme z obou stran. Pomažeme marmeládou a zdobíme ušlehanou šlehačkou.
Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 250 g krupicového cukru 300 g hladké mouky 3 vejce 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy trochu moučkového cukru na posypání povrchu
Postup: Do mísy nalijeme smetanu, přidáme celá vejce a promícháme metličkou.Zašleháme cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva.Dvě třetiny hmoty nalijeme do předem tukem vymazané a moukou...
Ingredience: 400 g polohrubé mouky 250 g Palmarínu tuk na pečení 200 g cukru 1/2 prášku do pečiva 4 polévková lžíce kakaa špetka soli Nádivka : 500 g tvarohu 100 g cukru 1 vanilkový cukr 3 pl rozinek 3 vajíčka 1/2 nastrouhané citrónové kůry
Postup: Všetky suroviny na cesto pomiešať, ale tak, aby ostalo cesto ako ked robíme posýpku. Na plnku vymiešame tvaroh, cukor, van. cukor, citr. kôru, hrozienka a...
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz