Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Biskupský chlebíček bez lepku

Ingredience: 200 g másla Moravia (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk) 160 g cukru moučka (nebo jiného sladidla) 240 g bezlepkové směsi samokypřící Doves Farm (modrá holubička) 200 g vajec (cca 4 vejce – zvlášť bílky a žloutky) špetka soli kandované ovoce rozinky čokoláda na vaření plátek ztuženého tuku

Postup: V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s...

 
Biskupský chlebíček bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 120 g cukru 1 prášek do pečiva 1 lžíce Psyllia (nebo bramborové vlákniny Fibra) 1/2 lžičky Xanthanu nebo Guaru 4 lžíce oleje hrst drobně nasekané kandované kůry 30 g hořké čokolády bez obsahu lepku a mléka nahrubo nasekané 500 ml vody šťáva a kůra z jednoho menšího citronu

Postup: Promícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, psylliem a...

 
Biskupský chlebíček III.

Ingredience: 3 vejce 150 g cukru 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 100 ml vlažné vody 1 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva kandované ovoce čokoláda

Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.Pak postupně zašleháváme rum, citronovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku...

 
Biskupský chlebíček podle Ivety

Ingredience: 4 vejce (bílky a žloutky oddělte) 150 g moučkového cukru 120 g změklého másla na vymazání formy 150 g hladké mouky 1/2 sáčku prášku do pečiva 100 g nasekané hořké čokolády 100 g rozinek hrst nasekaných ořechů (dle chuti) NA POLEVU: 100 g hořké čokolády 100 ml smetany ke šlehání

Postup: Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Změklé máslo utřete s cukrem do světlé pěny a zašlehejte žloutky....

 
Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky

Ingredience: 200 g másla 50 g mléka 150 g moučkového cukru 4 vejce 200 g hladké mouky 1 kypřící prášek 100 g kandovaného ovoce (rozinky, kandovaná kůra) 150 g hořké čokolády na polevu

Postup: Máslo i vejce musí mít pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 160°C, formu vyložíme pečícím papírem nebo můžeme klasicky vymazat tukem a vysypat moukou.Vejce spolu s cukrem důkladně vyšleháme do světlé pěny. Poté...

 
Biskupský chlebíček s čokoládovou polevou

Ingredience: 150 g hladké mouky 120 g moučkového cukru 120 g másla 4 vejce 1/2 bio kypřicího prášku 100 g hořké čokolády 100 g kandované pomerančové kůry 2 hrsti vlašských ořechů Na polevu: hořká čokoláda

Postup: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme změklé máslo a vyšleháme.Přisypeme kousky čokolády, kandovaného ovoce i ořechy, promícháme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.Z bílků ušleháme...

 
Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Ingredience: 220 g měkkého másla 220 g cukru moučka 5 vajec 3/4 kypřicího prášku do pečiva 270 g hladké mouky 75 g kandovaného ovoce 1 hrst rozinek namočených v rumu 100 g čokolády 100 g loupaných mandlí tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy

Postup: Měkké máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a v mícháme pomalu do...

 
Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

Ingredience: 200 g másla 350 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 150 g moučkového cukru (možno dát méně) 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 4 vejce 50 ml rumu 40 g vlašských ořechů 60 g rozinek 70 g ostatního sušeného ovoce (např. meruňky, švestky, třešně) čerstvá citronová kůra čerstvá pomerančová kůra 70 ml podmáslí (nebo mléka) Dále: máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání 100 g čokolády...

 
Biskupský chlebíček z „Cukrářské technologie“ od Aleny Půlpánové z r. 1993

Ingredience: 1 kg moučkového cukru 1,2 kg hladké mouky 1 kg margarínu 1,04 kg vejce tekutá (cca 20 ks) 300 g rozinek 300 g ovoce (proslazené, směs) 15 g kypřícího prášku 80 g oleje na tvořítka 90 g hrubé mouky na tvořítka 650 g cukrářské kakaové polevy (ředěné)

Postup: Mírně nahřátý tuk třeme s moučkovým cukrem, po částečném zpěnění hmoty pomalu při neustálém šlehání zaléváme vejce a přitom dbáme, aby se...

 
Biskupský chlebík

Ingredience: 240 g krystalového cukru 240 g hrubé mouky 6 žloutků sníh ze 6 bílků 250-300 g sušeného ovoce oříšků čokolády 1 polévková lžíce vanilkového cukru 1 polévková lžíce prášku do pečiva 1 polévková lžíce citronové kůry strouhané 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla

Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a maslo. Dobre...

 
Black & white cookies

Ingredience: 1 hrnek (o objemu 250 ml) celozrnné mouky (samozřejmě můžete použít obyčejnou hladkou mouku, pokud nemáte celozrnnou) 100 g rozehřátého másla nebo hodně změklého másla půl hrnku třtinového cukru 3 lžíce holandského kakaa 1 lžička skořice 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva v případě potřeby mléko (použila jsem 1 lžíci mléka) 100 g nalámané bílé čokolády

Postup: Do mísy vsypte veškeré "suché"...

 
Bláto na hřišti, aneb buchta z buchty

Ingredience: (kus nepovedeného koláče, či buchty) Na čokoládový rozvar: 1/2 l mléka 1/2 hořké čokolády šťáva z citronu kůra z pomeranče 2 PL cukru Na těsto: 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1/2 hrnku sodovky (limonády, bublinády) 1/2 hrnku cukru krupice 2 hrnky hladké mouky 1/2 prášku do pečiva Na polevu: 250 ml smetany ke šlehání 2 PL hořkého kakaa 150 g jemně nastrouhané hořké čokolády kůra z pomeranče

Postup: Na...

 
Bláznivá buchta

Ingredience: TĚSTO: 1 hrníček mléka 1 hrníček cukru 2 vajíčka 1 vanilkový puding 1 vanilkový cukr 2 hrníčky polohrubé mouky 100 g Hery 1 kypřící prášek do pečiva potravinářské barvivo (modrá) 1 konzerva jahod

Postup: Heru utřeme s cukry, poté přidáme mléko, mouku, vajíčka a ostatní ingredience. Do připraveného těsta vmícháme modré barvivo. Lijeme na již předem vymazaný pekáč, vzápětí zdobíme ovocem (jahody)...

 
Bláznivý koláč ke kafíčku

Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 5 lžic kakaa 2 lžičky jedlé sody 3/4 hrnku oleje 2 hrnky studené vody 2 lžíce octa Na upečenou buchtu: 2 zakysané smetany 1 smetana ztužovač 2 vanilkové cukry čokoláda na postrouhání

Postup: Všechny suché ingredience smícháme dohromady a pak přidáme mokré,důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.Mezitím si vyšleháme šlehačku se...

 
Blažené švestky ả la clafoutis

Ingredience: 1 šálek smetany na vaření 1 šálek polohrubé mouky 3/4 šálku hnědého cukru 4 celá vejce pár kapek mandlové esence 1 lžička skořice 2 lžíce čokoládového zdobení 20 ks vypeckovaných sušených švestek 150 ml kořeného vína (zde Kahor/Kagor) 1 lžíce hnědého cukru 2 lžíce másla

Postup: Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva...

 
Blesková bublanina s majolkou

Ingredience: 4 vejce 3 vrchovaté lžíce majonézy 9 lžic cukru krupice 1 lžíce domácího vanilkového cukru 1 lžíce rumu 12 lžic polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva kůra z mandarinky ovoce.

Postup: Vejce, cukr, majolku, nastrouhanou kůru z mandarinky ušleháme do vstřebání cukru, smícháme mouku s práškem do pečiva a vmícháme do směsi. Nalijeme do vystříkaného pekáčku(nebo klasika..vymazat-vysypat) Scezené...

 
Blesková jablková roláda

Ingredience: 4 vejce 150 g krupicového cukru 6-8 lžic polohrubé mouky 250 g nastrouhaných jablek skořice cukr na posypání

Postup: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřinec a nastrouháme.Plech vyložíme pečicím papírem na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí.Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, ke které prosejeme polohrubou mouku. Promícháme.Těsto vlijeme na nastrouhaná...

 
Blesková sladká omeleta se šlehačkou

Ingredience: 2 vejce 1 lžíce cukru 1 lžíce smetany nebo mléka trochu sušených brusinek skořice citr. kůra špetka soli kousek másla na pánev pikantní marmeláda šlehačka

Postup: Vejce rozšleháme metličkou a přidáme všechny přísady. Pánvičku vytřeme máslem a vaječnou směs usmažíme z obou stran. Pomažeme marmeládou a zdobíme ušlehanou šlehačkou.

 
Blesková šlehačková bábovka

Ingredience: 250 ml smetany ke šlehání 250 g krupicového cukru 300 g hladké mouky 3 vejce 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy trochu moučkového cukru na posypání povrchu

Postup: Do mísy nalijeme smetanu, přidáme celá vejce a promícháme metličkou.Zašleháme cukr a mouku promíchanou s práškem do pečiva.Dvě třetiny hmoty nalijeme do předem tukem vymazané a moukou...

 
Blesková tvarohová torta

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 250 g Palmarínu tuk na pečení 200 g cukru 1/2 prášku do pečiva 4 polévková lžíce kakaa špetka soli Nádivka : 500 g tvarohu 100 g cukru 1 vanilkový cukr 3 pl rozinek 3 vajíčka 1/2 nastrouhané citrónové kůry

Postup: Všetky suroviny na cesto pomiešať, ale tak, aby ostalo cesto ako ked robíme posýpku. Na plnku vymiešame tvaroh, cukor, van. cukor, citr. kôru, hrozienka a...

 

|<   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz