Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Vánoční stromeček z perníků

Ingredience: Těsto: 250 g tuku (Hera) 300 g cukru moučka 850 g hladké mouky 5 lžic medu 1 lžička sody 3 vejce 3 lžičky koření do perníku Na potření: 1 bílek Poleva: 1 bílek 140-150 g cukru moučka citronová šťáva (podle chuti)

Postup: Ze surovin uděláme těsto, vyválíme na silnější plát a vykrajujeme hvězdičky, já měla 3 velikosti, tak jsem si ještě o jednu větší dokreslila na tvrdý papír a vykrajovala nožem....

 
Vánoční štola

Ingredience: Omládek: 100 ml vlažné vody 1 lžička Sladěnky 130 g hladké mouky 25 g čerstvého droždí Dále: 70 ml vody 2 lžíce rumu 70 g cukru 1 vanilkový cukr 5 g soli 80 g změklého másla 340 g hladké mouky 80 g rozinek 50 g kandovaného ovoce 100 g kandované citronové kůry 50 g drobně krájených mandlí (nebo plátky)

Postup: V míse dobře rozmícháme vlažnou vodu, se Sladěnkou, hladkou moukou a droždím....

 
Vánoční štola s kandovaným ovocem

Ingredience: 1/2 kg polohrubé mouky 1 a 1/2 prášku do pečiva 125 g Hery 200 g pískového cukru 2 vanilkové cukry 2 žloutky 250 g tvarohu (červený tučný) 1,5 dl mléka 200 g rozinek (rum podle chuti) 100 g mandlí (ideálně plátky) 200 g ořechů 2 krabičky kandovaného ovoce 1/4 másla a moučkový cukr na potření

Postup: Smícháme dohromady všechny suché směsi - mouku, prášek do pečiva, pískový cukr,...

 
Vánoční štola z tvarohového těsta

Ingredience: 400 g polohrubé mouky 180 g moučkového cukru 250 g měkkého tvarohu (ne vaničkový) 200 g změklého másla 1 vanilkový cukr 1 kypřicí prášek do pečiva 2 vejce kůra a štáva z 1/2 citronu oříšky lískové nebo vlašské mandle rozinky kandované ovoce

Postup: Všechny suroviny zpracujte ručně ve vláčné těsto, bude-li příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Oříšky, ořechy, mandle, rozinky a kandované ovoce...

 
Vánoční tvarohová štola

Ingredience: Těsto: 500 g polohrubé mouky 2 vejce 150 g tuku na pečení 150 g cukru nebo sladidla 100 g rozinek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 150 g zakysané smetany 100 g mandlí 250 g tvarohu 1 lžička citronové kůry sůl Na povrch: 100 g rozpuštěného másla cukr moučka tuk na vymazání plechu

Postup: Mouku s práškem do pečiva prosijeme, přidáme tuk, tvaroh, vejce, cukr, smetanu a sůl.Vypracujeme těsto, do...

 
Vánoční tvarohová štola (hned k jídlu bez uležení)

Ingredience: 50 dkg polohrubé mouky 2 celá vejce 15 dkg másla 15 dkg cukru moučka 10 dkg rozinek 1 vanil. cukr 1 prášek do pečiva 15 dkg zakysané smetany 10 dkg mandlí 25 dkg měkkého tvarohu (kostka) citr.kůra kandované ovoce (dle libosti)

Postup: Vejce s cukry umíchat, pak přidávat postupně máslo, tvaroh, mouku s práškem do pečiva, citr. kůru a smetanu.Do těsta postupně zapracovat kandované ovoce, mandle,...

 
Vánoční tvarohová štóla Pavlíny Berzsiové

Ingredience: Těsto: 150 g tuku na pečení (máslo, Hera, Zlatá Haná) 180 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 citron (kůra a šťáva) 2 vejce 50 g oloupaných mandlí 100 g kandovaného ovoce 250 g tvarohu 450 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Dále: máslo na potírání štoly během pečení moučkový cukr na poprášení

Postup: Máslo nebo tuk na pečení třeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Spolu s citronovou kůrou a...

 
Vánoční tvarohová štóla s vůní pomeranče

Ingredience: 500 g hladké mouky 150 g cukru krystal 130 g másla 250 g tvarohu 1 kypřicí prášek bez fosfátů 2 vejce 100 g rozinek namočených v rumu 50 g vlašských ořechů 50 g kandované pomerančové kůry pomerančová kůra mletá máslo na potření

Postup: Rozinky namočíme do rumu.Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme ostatní suroviny a zpracujeme v těsto.Válečkem těsto rozválíme na 3-4 cm...

 
Vánoční věnec

Ingredience: 50 dkg hladké mouky 20 dkg másla 5 dkg moučkového cukru 1 celé vejce 2 žloutky 1 kostka droždí 100 ml mléka špetka soli 1 skořicový cukr vejce na potření Náplň: hrst sekaných mandlí hrst rozinek hrst krájených sušených meruněk hrst sušených brusinek rum

Postup: Než začneme zpracovávat těsto, připravíme si náplň - rozinky, meruňky a brusinky namočíme alespoň na hodinu do rumu....

 
Vánoční zapečená jablka se zmrzlinou

Ingredience: 2 větší jablka 1 vejce 1 špetka mleté skořice 1 hřebíček 1/2 badyánu 8 vlašských ořechů 2 lžíce cukru krystal 1 lžička másla 1 lžíce rumu 1/4 citronu Dále: vanilková zmrzlina

Postup: Jablka horizontálně rozřízneme, abychom viděli hvězdičky jádřince. Lžičkou vydlabeme jádřinec (ten vyhodíme) a potom po kouskách zbytek dužiny, aby vznikla mistička s 0,5-1 cm silným okrajem jablka.Citronem vytřeme...

 
Vánoční závin

Ingredience: 400 g hladké mouky 100 g rostliného tuku 1 vejce 2 lžíce octa špetka soli 300 g cukru moučky 100 ml vody (dle potřeby, postupně přidáváme) Náplň: 100 g strouhanky 900 g jablek mletá skořice 200 g cukru podle druhu jablek) 80 g rozinek 80 g nasekaných mandlí nebo ořechů Na potření těsta: 125 g másla

Postup: Všechny přísady smícháme a vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské folie a...

 
Variace na crostatu se skořicí a čokoládou

Ingredience: 240 g hladké mouky 120 g másla 1 vejce 1 žloutek 120 g cukru moučka špetka soli kůru z 1 citronu může být špetička prášku do pečiva ale není nutné Na náplň : 1 polévková lžíce másla 25 g cukru krystalu 10 g třtinového cukru 800 g hrušek 30 g čokolády na vaření 1,5 lžičky skořice

Postup: Mouku smícháme s povoleným máslem, vejcem, cukrem, špetkou soli a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou....

 
Variace na tvarohové muffiny

Ingredience: Tekutá směs: 250 g měkkého tvarohu (tučnost dle libosti) 200 g mléka 2 lžíce másla (rozpustit) 2 celá vejce Sypká směs - ořechová/kokosová: 180 g polohrubé mouky 90 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 90 g mletých ořechů (já dala lískové)/ kokosu půl prášku do pečiva 1/4 lžičky sody borůvky (nebo jiné ovoce, co máte po ruce)

Postup: Smíchat ingredience na tekutou směs (netřeba nijak extra...

 
Varmuža

Ingredience: jablka - např. padanky voda škrob (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.) 45 g na 1/2 l tekutiny cukr (med) špetka soli skořice hřebíček mléko (smetana)

Postup: Nakrájená jablka bez jadřinců i se slupkou, s cukrem, skořicí a hřebíčkem přivedeme do varu (nedovařený kompot), zahustíme škrobem (Maizena, Solamyl, Zlatý klas ap.), povaříme cca 2 minuty do zhoustnutí. Vyrobili jsme v podstatě tužší...

 
Vařená bábovka

Ingredience: 1 smetana 150 g cukru 150 g másla 2 lžíce kakaa nebo ořechů 250 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 vejce

Postup: Smetanu, cukr, máslo a kakao smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Pak vmícháme mouku, prášek do pečiva a vejce. Nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 170°C asi 45 minut.

 
Vařená buchta

Ingredience: 250 g Hery 1 sklenička vody 2 sklenicky cukru 2 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr 4 vejce 2 sklenicky polohrubá mouky 1 prašek do pečiva kokos nebo mouckovy cukr na posypáni

Postup: Rozpustíme tuk, přidáme vodu, cukr a kakao a vše za stáleho míchání asi 5min. vaříme. 1 skleničku hmoty odlejeme a dáme stranou. Do zbylé vychladlé hmoty přidáme vejce, van.cukr, mouku a PDP. A řádně zamícháme. Pečeme...

 
Vařená čoko-bábovka bez prášku do pečiva

Ingredience: 200 g krupicového cukru 250 g polohrubé mouky 150 g másla 250 ml mléka 2 vejce 3 lžíce kakaa 2 malé lžičky sody 1 vanilkový cukr 1 celá čokoláda na vaření

Postup: Mléko, cukr, máslo a kakao dáme do kastrůlku, promícháme a necháme za stálého míchání krátce přejít varem a dáme vychladnout. Do mísy nasypeme mouku se sodou, vejce, vanilkový cukr a pěkně zpracujeme na tekoucí a hladké těsto....

 
Vařená italská "šlehačka"

Ingredience: 2 KL čiré práškové želatiny 2 PL vlažné vody 2 PL hladké mouky 2 PL krupicového cukru 1 vanilkový cukr 250 ml vody 2 bílky limetková šťáva 100 g zakysané smetany

Postup: Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody. Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném ohni za stálého míchání cca 10minut. Do uvařené "kaše"...

 
Vařená jablíčka se skořicí

Ingredience: 4 jablka půl lžičky mleté skořice 2 lžíce třtinového cukru 1 lžička citronové šťávy 1 dl vody vanilková zmrzlina hoblinky čokolády

Postup: Jablka zbavíme slupky, jádřince a pokrájíme na kostky.Dáme do hrnce, přidáme skořici, cukr, citronovou šťávu, vodu a pozvolna asi 10 minut prováříme.Uvařená jablíčka dáme do mističek, přidáme kopeček zmrzliny a posypeme čokoládou.

 
Vařená krémová náplň

Ingredience: Na vařenou kaši: 4 žloutky 80 g moučkového cukru 2 dl mléka 2 lžíce hladké mouky Dále: 200 g změklého másla 100 g moučkového cukru (dle chuti) Na dochucení: vanilková esence hnědý rum kávová sedlina mandlová tresť nebo dle vlastní chuti kakao čokoláda - hořká nebo mléčná

Postup: Z mléka, žloutků, mouky a cukru uvaříme na mírném ohni hustou kaši, kterou za občasného promíchání, aby se nám...

 

|<   547   548   549   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz