Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Zdravý makovec

Ingredience: 150 g máku 50 g cukru krystalu nebo třtinového 30 g slunečnicových semínek 30 g ořechů 20 g chia semínek 100 g ovesných vloček 2 vejce citrónová kůra z 1 citronu 2 lžíce medu 1 banán 1 jablko 1 velká mrkev 1 lžička kypřícího prášku mléko 200 ml

Postup: Mrkev nastrouháme na jemno. Přidáme rozmixovaný banán s jablkem (jablko nemusíme loupat). Pomeleme mák s cukrem, slunečnicová semínka, ořechy,...

 
Zdravý makový koláč

Ingredience: 120 g mletého máku 60 g kokosu 50 g ovesných vloček 150 g bílého jogurtu 1 rozmačkaný banán 1 nastrouhané jablko 2 vejce 1 dl vody 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička skořice med - dle potřeby na doslazení

Postup: Mokré suroviny smícháme se suchými. Nalijeme do vymazané formy o průměru cca 24 cm a pečeme na 180°C cca 40 minut.Povrch by měl být lehce zezlátlý.

 
Zdravý malinový cheesecake

Ingredience: Těsto: balíček celozrnných grahamových sušenek (120g) 3 lžíce mléka Tvarohová část: 400 g nízkotučného krémového sýra 2 hrnky řeckého jogurtu 5 lžic medu 2 vejce 2 lžíce kukuřičného škrobu vanilkový extrakt

Postup: Rozehřejeme troubu.Vytvoříme ze sušenek spodek dortu. Sušenky namixujeme nebo nadrobíme, přidáme 3 lžíce mléka a vysteleme s nimi spodek formičky na cheesecake. Pečeme 15 minut na...

 
Zdravý mrkvovo-jablečný dort

Ingredience: 3 vejce 1 hrnek najemno strouhané mrkve 1 hrnek nahrubo strouhaných jablek 1 hrnek špaldové mouky 1/3 hrnku žitné mouky 1/3 hrnku oleje 3 lžíce medu 3 lžíce mletých vlašských oříšků 1/2 hrnku mléka 2,5 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky skořice 3 lžíce rozinek špetka soli

Postup: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.Žloutky rozmícháme s medem a skořicí. Poté přidáme mléko, olej a...

 
Zdravý mrkvový koláč

Ingredience: 350 g mrkve 2 lžíce medu (tekutého; tuhý rozpustíme v mikrovlnné troubě) 40 g mletých ovesných vloček 2 vejce 2 lžičky kypřícího prášku 1 lžíce skořice

Postup: Mrkev nastrouháme na jemno a v mixéru (já jsem použila tyčový) umixujeme s ostatními surovinami. Dáme do zapékací mísy a pečeme na 180°C asi 45 minut (záleží na velikosti a hloubce mísy).

 
Zdravý oříškový perník

Ingredience: 2,5 hrnku hladké mouky celozrnné 2 vejce (větší) 1 hrnek třtinového cukru 3/4 uvařené černé kávy 1/2 hrnku medu (možno i více) 6 lžic oleje 1,5 kypřící prášek do perníku 3/4 hrnku mléka 2 lžičky skořice 3 lžíce kakaa 1/2 hrnku mletých oříšků 2 hrsti hrozinek hrst sekaných mandlí + olej a mouka na plech

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme (---> kakao prosejeme do mouky, med rozpouštíme v...

 
Zdravý pohár

Ingredience: čerstvé drobné ovoce (může být i mražené nebo scezený kompot) ovesné vločky dýňová semínka nebo slunečnicová semínka bílý jogurt skořice na posypání med na pokapání

Postup: Do pohára dáme asi 1 cm vrstvu ovocia. Zakryjeme ho vrstvou vločiek a posypeme semienkami. Všetko zalejeme jogurtom. Povrch posypeme škoricou a pokvapkáme medom. Necháme v chladničke asi 15 min chladiť.

 
Zdravý rebarborový koláč s tvarohem

Ingredience: Těsto: 120 g špaldové celozrnné mouky 60 g jemně mletých ovesných vloček 1/2 prášku do pečiva (bez fosfátů) 30 g třtinového cukru 60 g rozpuštěného másla 1 vejce Náplň: rebarbora (asi 5 stonků) 250 g tvarohu ve vaničce 1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu 2 vejce 135 g banánu (váženo bez slupky) (může být rybíz na posypání, kdo má radši kyselejší moučníky)

Postup: Ze surovin na těsto...

 
Zdravý řez se stévií

Ingredience: 20 dkg hladké mouky 10 dkg hladké špaldové mouky 8 dkg extraktu ze stévie - Stevia Eria 20 dkg nahrubo nastrouhaných jablek Hrst pokrájených rozinek Hrst sekaných vlašských ořechů Hrst sušených brusinek 1 prášek do pečiva Špetka soli Nastrouhaná kůra z 1 citronu 4 vejce

Postup: Smícháme všechny suroviny se čtyřmi žloutky a do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný,...

 
Zdravý štrúdl s jablky, medem, ořechy a sušenými švestkami

Ingredience: listové těsto 150 g vlašských ořechů 50 g vlašských ořechů na opražení 4 jablka několik sušených švestek med sojová smetana trochu kakaa na ozdobu vejce na potření

Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, ořechy pomeleme, zbytek nakrájíme na kousky a opražíme.Jablka s ořechy a nakrájenými sušenými švestkami smícháme a dáme na rozválený závin, který zavineme a pomažeme...

 
Zdravý tvarohový zákusek

Ingredience: Těsto: 4 velké lžíce špaldové mouky 4 velké lžíce mletých ořechů 2 žloutky 4 velké lžíce bílého jogurtu 100 ml uvařené a vychladlé kávy 1/2 prášku do pečiva osladit dle chuti - medem, stévií (já dala asi 2 lžíce třtinového cukru) 2 bílky (ušlehat sníh) Krém: 2 polotučné tvarohy 4 lžíce bílého jogurtu dle chuti osladíme medem, popř. moučkovým cukrem 2 banány

Postup: Vše...

 
Zdravý vločkový štrúdl

Ingredience: 400 ml bílého jogurtu 250 g ovesných vloček 4-6 jablek 2 lžíce medu nebo třtinového cukru skořice pokrájené oříšky

Postup: Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.Vločky smícháme s jogurtem a medem.Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme dvě "placky" (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a skořicí.Poklademe opět...

 
Zebra/Bebe řezy

Ingredience: 2 balíčky Bebe sušenek (tmavý, světlý) 1 pudink z prášku (někdy se použijí 2 různé barvy, aby tvořily se sušenkami souhru barev) 1 útržek alobalu 200 g změklého másla 8 polévkové lžíce cukru krupice Mléko (na puding -> množství je popsáno na zadní straně pudingu)

Postup: Dáme vařit puding podle návodu na zadní straně (já přidávám 2 PL cukru). Jakmile bude hotový, necháme vychladnout. Krém...

 
Zebrované tvarohové košíky

Ingredience: 250 g měkkého nízkotučného tvarohu 300 ml mléka vanilkový pudink cukr moučka dle chuti (já dala 100 g) kakao (cca 2 polévkové lžíce)

Postup: Smícháme suroviny kromě kakaa. Těsto po smíchání rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou, do druhé přidáme kakao.Formy vymažeme malým množstvím tuku, zebrování dosáhneme tak, že lžící na střed naneseme světlé těsto, poté na stejné...

 
Zelené jablko s galaretkou a mátou

Ingredience: 1 galaretka s příchuti jablka a máty 4 zelená jablka máta na dozdobení

Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší kousky. Vložíme do pohárků a zalejeme vychlazenou galaretkou. Vložime do lednice a necháme ztuhnout. Dozdobíme lístky máty.

 
Zelené koláčky s krémem

Ingredience: 150 g hladké mouky 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžíce kypřícího prášku 3 lžíce rozmrazeného špenátového protlaku 50 ml mléka 1 lžíce slunečnicového oleje špetka soli Krém: 250 g mascarpone 200 g smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru volitelné dle chuti- hrst nasekaných ořechů, mandle, kokos, sušené ovoce, kandovaná kůra apod.

Postup: Předehřejeme troubu na 180° C....

 
Zimní pohár

Ingredience: mražené jahody (jednu celou na zdobení) 1 smetanový pudink 1/2 l mléka 3 lžíce cukru (jemný krystal) 2 vanilkové cukry kousky čokolády (byla oříšková) 1 smetanu 33%

Postup: Na začátku si uvaříme z půl litru mléka uvaříme pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.Jahody necháme mírně povolit, přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem rozmixujeme.Pak vyšleháme...

 
Zimní řezy

Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh

Postup: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě...

 
Zmrazený meloun se zmrzlinou

Ingredience: Množství podle počtu strávníků: vodní červený meloun citronová zmrzlina cukr čerstvá máta

Postup: Meloun nakrájíme na plátky, odstranime pecičky, nakrájíme na drobné kostky, opatrně promícháme s cukrem a vložíme pokud možno v jedné vrstvě do krabice vhodné do mrazničky, přikryjeme a dáme cca na dvě hodiny zmrazit. Zmrazené melounové kostky dáme do pohárů, přidáme zmrzlinu a ozdobíme...

 
Zmrzlina

Ingredience: 200 g ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz ) 1 vanilkový cukr 100 ml šlehačky 100 ml bílého jogurtu 2 polévkové lžíce cukru

Postup: Do šlehačky vmíchejte vanilkový cukr a ušlehejte ji. V míse rozmixujte ovoce, cukr a jogurt. Obě směsi smíchejte, vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrznout.

 

|<   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   565   566   567  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz