Ingredience: 30 g droždí 1/4 l mléka 100 g másla špetka soli 2 lžíce cukru 2 vejce (1 na potření) 450-500 g hladké mouky Nádivka: 1 lžíce skořice 100 g másla 8 lžic cukru
Postup: Uděláme těsto a necháme vykynout, pak vyválíme placku, kterou natřeme nádivkou, smotáme a nakrájíme na 1 cm silné plátky, které dáme na plech.Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě asi dvacet minut. Pak obalujeme v...
Ingredience: 50 g kefíru 150 g vody 1 žloutek 70 měkkého másla 440 g hladké mouky 70 g cukru vanilkový cukr špetka soli 18 g čerstvého droždí Na náplň a posyp: mletá skořice, cukr vanilkový cukr, skořice, rozinky nebo vanilkový cukr, sekané ořechy bílek na potření mandlové lupínky na posyp před pečením
Postup: Z odvážených surovin vezmeme trochu vody a mouky, lžíci cukru, všechno droždí a zaděláme kvásek,...
Ingredience: Kynuté těsto: 21 g čerstvého droždí 220 ml vlažného mléka 4 lžíce domácího vanilkového cukru 500 g hladké mouky 1 vejce 80 g rozpuštěného másla 1 špetka soli Pudinková náplň: 1 vanilkový pudinkový prášek pravou vanilkou 400 ml mléka 3 lžíce cukru krupice (nebo podle chuti) 1 velká hrst hrozinek smetana ke šlehání 30% (na potření podle potřeby) Poleva: 5 lžic smetany ke šlehání 30% 90...
Ingredience: 500 g listového těsta 1 vajíčko na potření Maková náplň: 1 hrnek mletého máku 0,5-1 hrnek mléka 1-2 lžíce cukru krupice (nebo podle chuti) 1 špetka skořice 3 lžíce povidel (nebo rybízové marmelády) trošku rumu Tvarohová náplň: 250 g tvarohu 1-2 lžíce cukru moučka 1 vanilkový cukr 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku 1 žloutek Jablečná náplň: 2 větší jablka jablka 1 vanilkový...
Ingredience: Těsto: 225 g hladké mouky 40 g krupicového cukru 40 g rozpuštěného vlahého másla 1 dl mléka 2 žloutky 10 g čerstvého droždí citronová kůra rozinky Sirup: 50 g cukru 125 ml vody lžíce rumu Krém: 1/4 l mléka rovná lžíce maizeny (dala jsem víc a bylo to moc husté) 30 g cukru vanilka (měla jsem esenci) 2 žloutky Ozdoba: plátky mandlí
Postup: Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme...
Ingredience: 270 g špaldová celozrnná hladká mouka 90 g cukr krupice 20 g Vanilkový cukr 350 ml Čerstvé Bio plnotučné mléko 125 ml Olivový olej vhodný pro teplenou úpravu 3 Vejce 150 g Vlašské ořechy 65 g mák mletý 2 velké zralé banány 18 g Kypřící prášek bez fosfátů Tuk na vymazání formy Hrubá mouka na vysypání formy Glukopur (hroznový cukr na posypání hotové bábovky)
Postup: Do malého kastrůlku dáme mák s...
Ingredience: 3 vejce 110 g medu 150 ml acidofilního mléka nebo kefíru 100 ml oleje 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem celozrnnou variantu, ale fungovat vám jistě bude i s obyčejnou bílou) 1/2 (tj. 6g) kypřícího prášku do pečiva višně nebo libovolné jiné ovoce (zužitkovala jsem mražené, ale klidně zkuste i čerstvé či kompot)
Postup: Z vejce oddělte žloutky a bílky. Ty vyšlehejte v pěnu a odložte...
Ingredience: 2 hrnky špaldové mouky 2 lžíce přepuštěného másla 150 ml studené vody 3 lžíce medu Gorgonzola (použila jsem Gran Moravia) 3 jablka (nejlépe odrůda Golden Delicious) hrst vlašských ořechů čerstvý tymián citronová šťáva
Postup: V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut...
Ingredience: 400 g hladké celozrnné špaldové mouky 100 g pšeničné hladké mouky 250 g polotučného tvarohu 60 g lískových ořechů 60 g vlašských ořechů 60 g mandlí 45 g sušených švestek 45 g sušených meruněk 45 g sušených brusinek 45 g sušených rozinek (předem namočených v rumu) 100 g změklého másla 80 g třtinového cukru 2 vejce 2 lžičky kypřícího prášku 2 lžičky jedlé sody 1 lžička pomerančové kůry 1...
Ingredience: 300 ml mléka 1 lžíce cukru 1/2 balení sušeného droždí 400 g špaldové mouky 100 g rozinek rum 100 g vlašských ořechů 50 g kokosového oleje 1 lžička soli 1 vejce 80 g třtinového cukru hladká mouka (na podsypání válu)
Postup: Rozinky namočíme minimálně dvě hodiny předem do rumu.Mléko ohřejeme, nesmí být horké, pouze vlažné. Ze 100 ml vlažného mléka, sušeného droždí a 1 lžíce cukru, necháme vzejít...
Ingredience: 480 g špaldové mouky 100 g hnědého cukru 200 g másla 3 žloutky 35 g čerstvého droždí 250 ml mléka 1 špetka soli 1 hrst rozinek 1 hrst mandlí 1 hrst brusinek 1 vanilkový lusk citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu trochu kvalitního tmavého rumu
Postup: Máslo vyndáme včas z lednice, aby změklo. Rozinky namočíme do rumu. Z trochy vlahého mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí necháme...
Ingredience: 250 g špaldové mouky 130 g tvarohu 1 vejce 25 g brusinek 25 g kandovaného ovoce (lze vynechat) 50 g rozinek 50 g medu 50 g vlašských ořechů (nasekaných) 25 g kokosového oleje 1 lžička kypřícího prášku
Postup: Vyšleháme tekuté suroviny. Přidáme je k sypkým surovinám a vypracujeme vláčné těsto.Těsto přendáme na pečícím papírem vyloženou formu (pekáček nebo chlebíčková forma).Štolu dáme péct do...
Ingredience: 380 g špaldové hladké mouky Pernerka 200 g třtinového cukru 180 g másla 250 ml kysaného podmáslí 4 vejce 30 g kakaa kůra z jednoho bio citronu 1 sáček kypřícího prášku
Postup: Do utřeného másla zašleháme třtinový cukr a citronovou kůru a poté zašleháme jedno vejce po druhém.Mouku promísíme s kypřícím práškem a přes velké síto ji prosejeme. Takto připravenou mouku zašleháváme střídavě s...
Ingredience: 20 g droždí 170 ml mléka 3 lžičky cukru 40 g másla 1 žloutek 200 g hladké špaldové mouky 100 g celozrnné hladké špaldové mouky špetka soli ½ lžičky skořice ½ lžičky muškátového oříšku 50 g brusinek vejce na potření
Postup: Droždí rozdrobte do misky a rozmíchejte s cukrem. Zalijte jednou třetinou ohřátého mléka. Z odměřeného množství mouky přidejte asi lžíci hladké špaldové mouky a...
Ingredience: 100 g másla 100 g bílé čokolády 180 g třtinového cukru 1 balíček vanilkového cukru 3 vejce 55 g hladké špaldové mouky špetka soli
Postup: Rozpálíme troubu na 160 stupňů.Ve vodní lázni roztopíme máslo a čokoládu a mícháme do hladka. Poté přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a opět mí cháme do hladší hmoty (resp. do rozpuštění cukru). Odstavíme a necháme mírně zchladnout.V jiné míse smícháme...
Ingredience: Těsto: asi 500 g špaldové hladké mouky + na vál sůl 100 g sojové nebo kukuřičné hladké mouky 120 g cukru 3 žloutky 1 kostka droždí asi 1/4 l vlahého mléka citronová kůra z půlky citronu 100 g vlažného rozpuštěného másla Náplň: borůvky (i mražené) cukr Na potření: rozšlehané vajíčko Drobenka: máslo cukr špaldová mouka
Postup: Mouku dáme do mísy, promícháme se solí a doprostřed uděláme důlek, do...
Ingredience: 300 g hladké špaldové mouky 140 g medu 200 g másla 200 g škrobové moučky 4 žloutky kůra ze 2 bio citronů šťáva z 1 citronu
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a zpracujeme na hladké těsto. Necháme v chladu hodinu odpočinout.Pak vyválíme, vykrájíme tvary a vložíme do vyhřáté trouby.Pečeme na 180 st. asi 8 minut.
Ingredience: 125 g másla 3 banány 1 vejce 100 g třtinového cukru 100 g čokolády 250 g špaldové mouky 1/2 prášku do pečiva špetka soli
Postup: Změklé máslo vymícháme do pěny, přidáme rozmačkané banány, vejce a cukr. Nasekanou čokoládu smícháme s moukou, solí a práškem do pečiva a vmícháme do máslové směsi. Dáme do vymazané a vysypané muffinové formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C.
Ingredience: 100 g špaldové mouky 200 g mrkve 50 g hnědého cukru 2 vejce 1/4 kypřicího prášku 100 ml mléka 1 špetka soli 1 lžička skořice 1 lžíce rumu 1 lžíce strouhané citronové kůry 100 g ořechů
Postup: Mrkev nastrouháme najemno. Šťávu, kterou pustí, nevyléváme. Vejce s cukrem vyšleháme ručním ponorným šlehačem do pěny (asi 4-5 minut) a lehce do ní vmícháme mrkev.Mleté ořechy promícháme s citronovou kůrou,...
Ingredience: 250 g jemně nastrouhané mrkve 200 g olivového oleje 350 g špaldové mouky hrubé 50 g medu 1 prášek do pečiva meruňková marmeláda
Postup: Z mrkve, oleje, mouky, medu a prášku do pečiva zpracujeme na vále těsto.Těsto vyválíme na tloušťku 5-7 mm, vykrajujeme kolečka (nejlépe skleničkou), která pokladáme na vymazaný plech a pečeme do zlatova v silně vyhřáté troubě cca 10 min.Ještě teplé...
|< 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady