Ingredience: 600 g polohrubé mouky 100 g moučkového cukru 30 g másla (Hery, Palmarínu) 3 žloutky 8-10 pl husté zakysané smetany 5-6 pl sladkého bílého vína (Muškát, Furmint) 1 KL prášku do pečiva 1/4 KL soli olej na smažení Na obalování: moučkový cukr vanilkový cukr
Postup: V mise zmiešame múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na doske na...
Ingredience: 200 g tmavé čokolády na vaření 100 g bílé čokolády 60 g 100% tuku 30 g kakaa višně naložené v rumu (silikonové formičky na čokoládu nebo plastová plata z bonboniér)
Postup: Ćokoládu si s tukem a kakaem roztopíme ve vodní lázni. Totéž uděláme s bílou čokoládou.Varianta I. Do formiček nalijeme tmavou čokoládu až po okraj a vylijeme ji zpět do kastrůlku. Formu s čokoládou, která ulpí na...
Ingredience: 250 g Hery 250 g mletého cukru 3 polévkové lžíce rumu 4 vejce 375 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/2 kávové lžičky skořice mléko 1 sklenice višňového kompotu (vypeckovaných) nebo čerstvé višně
Postup: Tuk utřeme s cukrem a rumem, zašleháme vejce, přidáme mouku smíchanou s práškem a skořicí. Pokud je potřeba zředíme mlékem.Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy,...
Ingredience: Těsto: 2 vejce 250 g cukru krupice (lze ubrat) 1 vanilkový cukr nebo vanilkové aroma špetka soli 125 ml oleje 300 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva (necelý) Dále: 500 g višní - již vypeckovaných
Postup: Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem vymazaného a...
Ingredience: 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky) 150 g hnědého cukru Demerara 80 g másla (rozpustit) 100 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra máslo a hrubá mouka na vymazání plechu višně (případně jiné ovoce)
Postup: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh. Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru,...
Ingredience: 200 g višní 0,5 l mléka hrnek cukru 2 hrnky hrubé mouky 1/2 hrnku cukru 1 hrnek oleje 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 2 vejce
Postup: Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva, vejce, oleje a z mléka ušleháme těsto. Těsto rovnoměrně vylijeme na předem vysypaný pekáč a navrch nasypeme višně a drobenku. Dáme do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů. A necháme péct dorůžova asi 25min.
Ingredience: 1 kelímek 31% smetany 200 g hustého bílého jogurtu (Selský) 200 g vypeckovaných višní 150 g cukru
Postup: Všechny suroviny dáme do misky (část višní ponecháme stranou) a rozmixujeme ponorným mixérem. Ke konci krátce mixneme i s odloženými višněmi - ve směsi pak zůstanou kousky. Tento koktejl dáme do zmrzlinovače a zmrazíme.
Ingredience: 250 g vypeckovaných višní 100 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 20 g kakaa 1 polévková lžíce rumu 250 g selského jogurtu nebo 250 g tvarohu z vaničky 100 g smetany na šlehání
Postup: Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr...
Ingredience: 25 dkg cukru 10 dkg Hera 2 vejce 30 dkg polohrubé mouky 30 dkg nastrouhaných jablek 1 lžíce kakaa 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva citronová kůra višně
Postup: Vypracované těsto z ingrediencí necháme 45 min odpočinout, vykynout a pak teprv pak jej rozválíme na velikost plechů. Rozválené těsto pomašlujem rozehřátým máslem a stočíme do válečku. Připravený váleček nakrájíme na stejné dílky, do...
Ingredience: 250 g hladké mouky 80 g cukru písek 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva špetka soli 1 vanilkový cukr 2 vejce 200 ml mléka nebo bílého jogurtu naředěného mlékem do 200 ml 2 lžíce kakaa 85 ml oleje či rozpuštěného másla malá sklenice kompotovaných višní úlomky čokolády (tmavá, světlá)
Postup: Všechny sypké suroviny promícháme, vmícháme olej (máslo), vejce, mléko, přidáme vypeckované višně a úlomky...
Ingredience: 200 g vypeckovaných višní 100-110 g krupicového cukru 15 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin) 40 ml vody 125 g polotučného tvarohu z vaničky 100 g zakysané smetany 1 polévková lžíce rumu
Postup: Vypeckované višně smícháme s cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme a přímo v kastrůlku rozmixujeme ponorným mixérem. Opět dáme na zdroj tepla a zahustíme kukuřičným...
Ingredience: Těsto: 1 Hera 25 dkg moučkového cukru 4 vejce 25 dkg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/2 hrnku mléka 0,7 l višňový kompot Krém: 2 vanilkové pudinky 2-3 lžíce cukru 25 dkg másla čokoláda
Postup: Nejprve slijeme šťávu z kompotu a višně necháme okapat. Změklou Heru utřeme s cukrem a celými vejci. Potom všleháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, těsto je hustší, je třeba ho zředit trochou...
Ingredience: Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje 3 vejce 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 1 višňový kompot kakao Krém: 2 vanilkové pudinky 1 máslo šťávu z višní + vodu cukr dle chuti Čokoládová poleva
Postup: Na korpus smícháme všechny suroviny kromě kakaa. Pokud je těsto řídké můžeme přidat ještě trochu mouky, záleží na velikosti vajec. Na plech vyložený pečícím...
Ingredience: Korpus: 3 vejce 150 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 1 velký višňový kompot (včetně štávy) 2 lžíce kakaa 300 g polohrubé mouky 2 lžičky sody. Krém: 2 měkké tvarohy ve vaničce 1 mascarpone 1 vanilkový cukr moučkový cukr dle chuti - my nemáme moc rádi příliš sladké moučníky, takže nám bohatě stačila 1 polévková lžíce. Posyp: strouhaná čokoláda 1-2 tyčinky Margot,...
Ingredience: Těsto: 210 g hladké mouky 70 g moučkového cukru 1 žloutek kůra ze 1/4 citronů 150 g Hery (másla) špetka soli Náplň: 250 g měkkého tvarohu 1 vejce 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1/4 sáčku vanilkového pudinku 100 ml mléka čerstvé višně Drobenka: 50 g hrubé mouky 50 g cukru krupice 30 g másla (Hera) 1/2 lžičky skořice (nemusí být)
Postup: Na vál prosejeme mouku a cukr. Uděláme důlek,...
Ingredience: cukrářské dlouhé piškoty 1/2 hrnku silné kávy 2 PL rumu náplň - velká sklenice višňového kompotu 1 vanilkový cukr 1 KL skořice 2 PL rumu 1 vanilkový pudink (vypeckované višně svaříme se skořicí, cukrem a rumem, přidáme pudink na zahuštění a mícháme do zhoustnutí) krém - 400 ml mléka 1 vanilkový pudink 1 vanilkový cukr 2 PL cukru (uvaříme pudink) Po vychladnutí zašleháme - 1 tvaroh 1...
Ingredience: 2 balení listového těsta 2 balíčky vanilkového cukru 6 PL medu 1 KL citrónové šťávy 1 kg třešní nebo višní (bez pecek) 1,5 balíčku rozdrobených dětských piškotů olej
Postup: Ovocie dáme do hrnca, pridáme vanilkový cukor, med a citr. šťavu. Privedieme do varu a odstavíme. Scedíme šťavu. Na jednu štrúdľu použijeme 2 plátky cesta : dáme plátok cesta, potrieme olejom, prikryjeme druhým plátkom,...
Ingredience: Na korpus : 250 celozrnných nebo karamelových sušenek 120 g rozpuštěného másla Na náplň : 3 plátky želatiny + voda podle návodu 120 ml vody k ovoci do pánve 250 g višní 150 g borůvek 500 g měkkého tvarohu 100 g domácí lučiny (nebo mascarpone) kůra z jedné limetky 1 PL limetkové šťávy 1 PL práškové stévie (nebo moučkového cukru) 2 -3 žloutky 2 PL krupičky 1 vanilkový cukr máslo na formu
Postup: S...
Ingredience: 3 hrnky hladké mouky 1 PL hladké mouky 1 PL prášku do pečiva 1/2 ČL jedlé sody 1/2 ČL soli 140 g másla měkkého a nakrájeného na kousky 150 g krupicového cukru 2 vejce 1 ČL vanilkového extraktu 1 ČL mandlového extraktu 370 g bílého jogurtu 400 g vypeckovaných třešní a rozpůlených 75 g mandlových lupínků plus na posyp
Postup: 1. Předehřejeme troubu na 200°C. 2. Smícháme 3 hrnky mouky, prášek do...
Ingredience: malá sklenička kompotovaných višní 2 lžíce kokosu asi 80 g posekané hořké čokolády Na drobenku: 1 velká lžíce másla 2 lžíce hnědého cukru 2 lžíce vloček kdo chce, může dát nějaký likér, alkohol...
Postup: Z višní slijeme vodu a dáme do mísy. Posypeme kokosem a čokoládou.Mističky vymažeme máslem a vložíme do nich ochucené višně.Z másla, cukru a vloček uděláme drobenku, kterou nasypeme ...
|< 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz