Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Zamotané tvarohové koláčky Danča

Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 50 g rozpuštěného másla 100 g cukru 25 g droždí 3/4 šálku teplého mléka 1 vejce Tvarohová náplň: 400 g tvarohu 1 vanilkový cukr 2-3 lžíce cukru 1 žloutek rozinky marmeláda Drobenka: 140 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru krupice

Postup: Do misky nasypeme mouku, ve které uděláme důlek a dáme do něj droždí. Posypeme lžičkou cukru a zalijeme teplým mlékem. Necháme...

 
Zapečená čokoláda

Ingredience: 100 g čokolády na vaření 100 g nějaké kvalitní a dobré hořké čokolády 100 g másla kousek másla na vymazání formiček 2 lžíce mletých mandlí trochu mletých mandlí na vysypání formiček 2 žloutky 2 celá vejce 4 lžíce hnědého cukru 4 lžíce dobrého likéru (měla jsem Amaretto, může být i rum) moučkový cukr na poprášení podle chuti

Postup: Troubu předehřejeme na 230°C. Formičky na suflé nebo jiné...

 
Zapečená jablka

Ingredience: jablka piškoty mléko cukr ořechy máslo

Postup: v mléce se svaří cukr, přidají se rozemleté ořechy a piškoty, vytvoří se hustší nádivka, kterou naplníme vydlabaná jablka a klademe na vymaštěný pekáč (máslem) zapečeme v troubě, zapečená jablka před podáním můžeme nazdobit šlehačkou

 
Zapečená jablka.

Ingredience: 4 jablka rybízový džem (može byť aj iný) 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr pár rozinek mandle 2 dcl pomerančového džusu 10 dg másla

Postup: Jablká umyjeme a rozkrojíme na polovicu.Vyberieme z nich jadrovníky.Jamky ,ktoré nám vzniknú posypeme škoricovým cukrom a dáme po lyžičke džemu.Posypeme posekanými mandľami zmiešanými s hrozienkami.a nakoniec celé jablká posypeme vanilkovým cukrom.Uložíme do...

 
Zapečená Thajská kokosová rýže

Ingredience: 1 hrnek rýže lepivé 1 plechovka kokosového mléka třtinový cukr podle chuti 2 ks manga 3 bílky trochu limetkové šťávy lžička cukru

Postup: Rýži propláchneme a dáme uvařit do vody, až je skoro měkká a voda vyvařená, přilijeme kokosové mléko, přidáme cukr a promícháme. Necháme ještě chvilku až se vše spojí a rýže je měkká. Do zapékací misky dáme vrstvu rýži a na ni přidáme na kostky pokrájené...

 
Zapečené čokoládové palačinky s jemnou náplní

Ingredience: Palačinky: 80 g hladké mouky 1 PL kakaa 1 PL cukru 2 vejce 175 ml mléka 2 PL rumu 2 PL rozpuštěného másla Krém: 180 ml zakysané smetany 200 g hořké čokolády 3 vejce 4 PL cukru Na ozdobu: šlehačka ovoce rozinky v rumu

Postup: Mouku smícháme s kakaem a cukrem. Přidáme vejce, mléko, rum a rozmícháme v hladké těsto. Přidáme máslo, promícháme, přikryjeme fólií a necháme 30 minut...

 
Zapečené hrušky

Ingredience: 1 ks velké hrušky 250 ml bílého vína necelá kávová lžička mleté skořice 3 ks hřebíčku 1-2 lžíce medu zavařenina sýr

Postup: Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit. Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu a poklademe...

 
Zapečené hrušky s medem

Ingredience: 4 hrušky 40 g rozinek 50 g ořechů (sekaných mandlí) 40 g másla 2 lžíce medu sklenička bílého vína skořice rybízová marmeláda

Postup: hrušky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí rozemletých rozinek, ořechů, skořice a medu (rozinky mohou být i celé). vložíme do pekáčku vymazaného máslem, polejeme vínem a pečeme přikryté alobalem do měkka. Šťávu z výpeku smícháme s rybízovou...

 
Zapečené jablko plněné čokoládou v listovém těstě

Ingredience: jablka čokoláda lístkové těsto vajíčko

Postup: Jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Do otvoru vložíme čokoládu. Lístkové těsto vyválíme a nakrájíme na pruhy 1-2 cm široké. Jablko omotáváme pruhem těsta od spodu nahoru. Vykrojíme lístky a můžeme použít stopku z jablka na ozdobu. Hotové potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pěčeme ve vyhřáté troubě do růžova.

 
Zapečené ovoce

Ingredience: 2 hrnky drobného ovoce (maliny, rybíz, ostružiny...) 3 lžíce rozinek šťáva z ½ citronu Posypka: 1/3 hrnku kokosu 2 lžíce másla 3 lžíce krystalového cukru Dále: jogurt máslo a kokos na vymazání

Postup: Z prísad urobíme posýpku.Ovocie zmiešame s hrozienkami a šťavou.Zapekacie mištičky vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Dáme do nich ovocie. Posypeme posýpkou.Dáme na plech a v rúre na 170°C...

 
Zapečené ovoce s krustičkou

Ingredience: Na žmolenku : 100 g hrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 50 g studeného másla - pokrájeného na kostičky 3 polévkové lžíce cukru (suprový je třtinový) Na náplň do malé zapékací mističky, nebo hrnečku (asi 130ml): 50 g mražené ovoce - letní směs 1/2 čajová lžička kukuřičného škrobu 1,5 čajové lžičky vanilkového cukru 30 g zmrazené drobenky

Postup: V misce smícháme mouku s práškem do pečiva,...

 
Zapečené plněné hrušky

Ingredience: 2 velké tlusté měkké hrušky 250 g tvarohu hrst pekanových ořechů 5 lžic třtinového cukru (klidně dejte víc) 6 lžic ovesných vloček

Postup: Hrušky jsem omyla a rozkrojila na půl. Každou polovinu jsem opatrně pomocí lžíce vydlabala.Tvaroh jsem smíchala s cukrem, ovesnými vločkami a podrcenými pekanovými ořechy.Hrušky jsem naplnila směsí a zapékala v troubě při 200°C v programu horký vzduch...

 
Zapečený ananas pro mlsouny.

Ingredience: 1 celý ananas 2 lžíce karamelového topingu 1 limetku skořici

Postup: Ananas okrájíme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme šťávu z limetky s karamelovým topingem. Kolečka ananasu dáme do zapékací misky, posypeme skořicí a polijeme šťávou s topingem. Pečeme, dokud ananas nezměkne a nerozvoní se (cca 15 minut). Ještě horký ananas dáme na talířek a nazdobíme zakysanou smetanou a vlašskými...

 
Zapečený angrešt

Ingredience: Pečený angrešt: 750 g zralého angreštu 100 g krupicového cukru 1 lžička jemně nastrouhaného zázvoru 3 lžíce bezového sirupu z bezových květů 3 lžíce vody Těsto: 140 g hladké mouky 2 lžičky kypřícího prášku špetka soli 25 g másla 25 g krupicového cukru 150 ml podmáslí (nebo kefíru) Dále: cca 3 lžíce třtinového cukru na posyp zmrzlina nebo kysaná smetana k podávání (nemusí být)

Postup: Troubu si...

 
Zapečený černý rybíz

Ingredience: piškoty trocha rumu černý rybíz červené dortové želé (nemusí být) Krém: 2 vanilkové pudinky 800 ml mléka 250 g tvarohu cukr (dle chuti) 3 vejce citronová štáva

Postup: Do vymazané dortové formy si naskládáme dvojitou vrstvu piškotů, pokapeme rumem, zalijeme vrstvou krému, bohatě posypeme rybízem, můžeme zalít dortovým želé připraveným podle návodu na obalu a dáme druhou vrstvu krému.Takto...

 
Zapletená vánočka

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 150 g másla 100 g pískového cukru 30 g droždí 1 vejce 2 žloutky 1 vanilkový cukr 1 smetana mléko sůl kandované ovoce muškátový oříšek hřebíček rozinky mandle tuk (na vymazání)

Postup: Prosetou mouku necháme na teplém místě zahřát. Do hrnku rozdrobíme kousky droždí, k tomu přidáme část obyčejného cukru a malou část mouky a vlažného mléka. Vše zamícháme a necháme dostatečně...

 
Zase tvarohová bábovka

Ingredience: máslo na vymazání formy strouhanka na vysypání formy 200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 5 vajec 150 g másla 500 g měkkého tvarohu 200 g hrubé mouky 1 prášek do pečiva kousky čokolády na vylepšení

Postup: V míse utřít všechen cukr se žloutky a máslem.Pak přidat tvaroh, tuhý sníh z bílků a postupně mouku smíchanou s práškem do pečiva. Umíchat do hladkého a nadýchaného těsta, pomalu...

 
Zasněžená chaloupka

Ingredience: Korpus: 15 dkg cukru moučky 1/2 vanilkového cukru 4 vejce 15 dkg změklého másla 10 dkg polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva (nebo jedlé sody) 15 dkg mletých vlašských ořechů 2 lžíce kakaa Krém: 2 dcl mléka 2 lžíce polohrubé mouky 20 dkg másla 4 lžíce cukru moučky 1/2 vanilkového cukru 1 lžíce rumu šťáva z 1/2 citronu 25 dkg tvarohu ve vaničce polo nebo odtučněného Na dokončení: 5 dkg...

 
Zasněžená chaloupka

Ingredience: Piškot: 120 g moučkového cukru 150 g másla 4 vejce 100 g hladké mouky 150 g mletých ořechů (můžou být mandle, lískové ořechy) 1/2 prášku do pečiva (6 g) 2 lžíce kakaa 1 lžíce krystalového cukru do sněhu Tvarohový krém: 2 lžíce krupice + 200ml mléka (uvařit kaši a nechat vychladnout) 3 lžíce moučkového cukru 250 g tvarohu (našlehaný ve vaničce) 200 g másla 1 lžíce...

 
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá

Ingredience: Těsto: 2,5 hrnku polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru moučka 3/4 hrnku oleje nebo rozpuštěného tuku 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr 4 žloutky 3/4 hrnku mléka (dle potřeby, aby vzniklo tužší těsto, které se dá dobře rozetřít na plech) Nahoru: 4 bílky 3/4 hrnku cukru 0,5 l rybízu Na vymazání a vysypání plechu: tuk hrubá mouka

Postup: Žloutky trochu utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem,...

 

|<   550   551   552   553   554   555   556   557   558   559   560   561   562   563   564   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2022 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz